Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τimes: Η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή


"Η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή" γράφουν στον τίτλο ρεπορτάζ τους οι Τάιμς του Λονδίνου. Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να αντλήσει 6 δις ευρώ με την έκδοση νέων ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες –αναμένεται έτσι να συγκεντρώσει το 1/3 από το συνολικό ποσό των 15 δις ευρώ που χρειάζεται για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης τον επόμενο Αύγουστο. Αν και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι παραμένουν, το ελληνικό δράμα έχει ατονήσει και η Ελλάδα προσελκύει επενδυτές όπως τις Pimco και Schroders.

"Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενισχύοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επίτευξη ομαλής έξοδο από το πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο", αναφέρουν οι Financial Times.

Μετά την τρίτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μεγάλη προθυμία σε σχέση με τον παρελθόν για να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Με την οικονομία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει από την επταετή εξάρτηση από τις χρηματοδοτήσεις διάσωσης και να ξεκινήσεις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους και επιστροφή στις αγορές. Ελπίζει δε, ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί θα στείλει μήνυμα στους πιστωτές ότι η Αθήνα επέστρεψε σε τροχιά και είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Η συμφωνία του Σαββάτου συνιστά μία πολύ σημαντική στιγμή όπως την περιέγραψε Έλληνας αξιωματούχος, ωστόσο όπως επισημαίνεται παραμένουν ακόμη θέματα που δεν έχουν επιλυθεί όπως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο ΦΠΑ στα νησιά. Μια τέταρτη αξιολόγηση για τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις θα είναι απαραίτητη πριν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, καταλήγουν οι Financial Times.

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή. Όμως αυτός είναι ο τίτλος της μισής αλήθειας. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα βαδίζει προς μια νέα εποχή, στην οποία η ίδια θα αποτελεί μια αποικία ενός αέναου χρέους, αφού πρώτα θα έχει απωλέσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία (ενδεχομένως και μεγάλης μερίδας της περιουσίας των πολιτών της), τα οποία αφού θα έχουν περάσει στα χέρια ξένων συμφερόντων (ιδιωτικών και κρατικών) θα αρχίσουν να αποδίδουν μέσω νέων τεραστίων διαστάσεων επενδύσεων, τα κέρδη - οφέλη από τις οι οποίες όμως δεν θα καταλήγουν στα ταμεία του κράτους αλλά στα χέρια και στις τσέπες εκείνων που θα έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει το σχέδιο καταλήστευσης της χώρας.
Ως πρόχειρο (και ελάχιστο) παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί ο τουρισμός, αφού οι τουρίστες θα προγραμματίζουν τις διακοπές τους με ξένα τουριστικά γραφεία, θα μεταφέρονται με ξένες αεροπορικές εταιρείες τα αεροπλάνα των οποίων θα κινούνται μέσω αεροδρομίων που θα ανήκουν σε ξένους, και στη συνέχεια θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία που θα βρίσκονται σε χέρια ξένων "επενδυτών"... Τα οικονομικά ψίχουλα (κυριολεκτικά) θα δίνονται στις εξασθενημένες τοπικές επιχειρήσεις, για αγορά ενθυμίων ή φτηνών γευμάτων. Πραγματικά, η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή, κατά την οποία η χώρα θα υπάρχει τυπικά, οι κυβερνήσεις θα λειτουργούν υποτακτικά και οι πολίτες θα υπάρχουν για να λειτουργούν ως φτηνά εργατικά χέρια στις πάσης φύσεως "επενδύσεις"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]