Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίση και Ένδεια… Θεσμών, Αξιών, Ηθών και Ήθους


Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιάδης

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μετά την συζήτηση στην Βουλή, του θέματος της πώλησης πυρομαχικών, σε άλλο κράτος. Η αποτίμηση της συζήτησης, δεν κολακεύει κανέναν. Μάλλον, αποτελεί ντροπή και όνειδος για όλους μας.

Κοκορομαχία σε ζωοπανήγυρη, επαρχιώτικης κωμόπολης.
Φτερά πούπουλα, κρωξίματα, ξεπουπουλιάσματα, ντόρος, κουρνιαχτό! Χειροκροτητές, φωνές, πονταρίσματα!... Αποτέλεσμα Μηδέν!...

Δεν υπήρξαν νέα στοιχεία. Παράλληλοι μονόλογοι κωφών. Διαβάζουν το ίδιο έγγραφο, και θέλουν να καταλάβουμε διαφορετικά πράγματα. Και τελικά δεν βγάζουν κανένα συμπέρασμα.

Το άρθρο, δεν έχει αντιπολιτευτική διάθεση και σκοπιμότητα. Θέλει να εκφράσει την Θλίψη, και την Οργή του Λαού για το παρόν και την Αγωνία για το μέλλον. Τον απογοήτευσαν. Η παρουσία τους, ήταν μάλλον τραγική.

Και της αντιπολιτεύσεως, αλλά κυρίως του Πρωθυπουργού, και συγκεκριμένα:
α. Η δήλωση του Πρωθυπουργού: δεν ξέρω ποιος είναι ο Jon Σφακιανάκης. Ποιος το λέει αυτό; Ο Αρχηγός της διακυβερνήσεως του Κράτους, ο πολιτικός Προϊστάμενος:
- των Διπλωματικών και των Προξενικών αρχών,
- των Υπηρεσιών Εθνικής ασφαλείας, ΕΥΠ,
- των αρχών Δημόσιας Τάξης,
- των οικονομικών αρχών του κράτους,
- των κυβερνητικών επιτροπών οργανώσεως οικονομικών συναντήσεων.

Ήταν επίσημοι ομιλητές, σε οικονομικά φόρουμ για τα Αραβικά Κράτη, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, βεβαιωμένα, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Εάν, δεν τον ξέρει ο Πρωθυπουργός, ποιος μπορεί να τον ξέρει;

Ήρθε στην βουλή, κατόπιν προετοιμασίας, να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό και το Κοινοβούλιο. Δεν προέκυψε ξαφνικά.

Είχε όμως πληροφόρηση για γνωριμία του παραπάνω, με τον Παπακωσταντίνου, την Φώφη Γεννηματά και με την σύζυγο του Μητσοτάκη, και τα οποία όμως ελέγχονται σαν αβάσιμα και ψευδή.

Δλδ με όλες αυτές τις δυνατότητες, γνώριζε τα λάθος και δεν γνώριζε τα σωστά!..
Καλά σαν Πρωθυπουργός ποιούς ξέρει; Τις τηλεπαρουσιάστριες του Καρανίκα; Την μαυρούλα, με την οποία πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο; Τον Αμίρ;
Ή κάτι ξεχασμένους στην Βενεζουέλα και στην Αργεντινή;

Και τελικώς ισχύει η έκφραση: «Καλά δεν ήξερες, … δεν ρώταγες»;;..!!...

Ήρθε στην βουλή, να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τον Λαό! Δεν μπορούσε να τον πληροφορήσει κάποιος; Εάν δεν τον ενημέρωσαν σωστά, πρέπει να πέσουν κεφάλια! Αλλά μήπως, η «μισή αλήθεια», εξυπηρετούσε τις εντυπώσεις και την συσκότιση.
Δεν του είπε κάποιος ότι το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια»; Και όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια, το «Ψέμα» θα τον ακολουθεί! Σαν ευκαιριατζής, να περάσουν τα δύσκολα τώρα.

β. Έγινε προσπάθεια αλλοιώσεως (αμβλύνσεως), των εντυπώσεων των πραγματικών στοιχείων. Ειπώθηκε: «Μας είπαν ότι κάποιος, που είναι κοντά στο Υπουργικό Συμβούλιο». Και «ρωτήσαμε»:
«Μπορεί κάποιος άσχετος, να είναι μέσα στα Υπουργικά Συμβούλια; Και μας απήντησαν: Φυσικά όχι». Δικολαβίστικοι χειρισμοί κάκιστου επιπέδου.

Κύριε Πρωθυπουργέ, τον Λαό και την Εθνική αντιπροσωπεία ενημερώνετε!!..

γ. Ο Παπαδόπουλος υπογράφει, αλλά δεν υπήρξε κατάθεση χρημάτων εντός της καθορισμένης προθεσμίας, όπως θα έπρεπε, εάν η υπογραφή και συμφωνία, είχε στενή σχέση με το άλλο κράτος.
Μετά από ένα έτος, το άλλο κράτος κάνει λόγω για συμφωνία, «Κράτος προς Κράτος».
Δλδ το άλλο κράτος, το άλλο μέρος της συμφωνίας, αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, αυτό που καταλάβαμε και όλοι μας, ότι το προηγούμενο σχήμα δεν ήταν «Κράτος προς Κράτος», αλλά με διαμεσολαβητή.

δ. Κύριο και κεντρικό επιχείρημα, αυτός ο «ακλόνητος συλλογισμός- απόδειξη», που ξέφυγε από τον Πρωθυπουργό: «δεν υπήρχε μεσάζων, γιατί υπήρχαν δύο μεσάζοντες»..., άκουσον-άκουσον!!.. Εμείς τι να καταλάβουμε; Για να υπάρχει δεύτερος μεσάζων, φυσικά υπάρχει και πρώτος!..
Προσπάθησε ο ΥΦΕΘΑ κ΄ Βίτσας, να το σώσει στο τέλος της συνεδριάσεως..., αλλά, μάλλον επιβεβαίωσε τον παραλογισμό.

ε. Επιπλέον, υπάρχει μία σύμβαση για 100.000, και μία σύμβαση για 300.000 βλήματα, για την διαφορά αυτή, καμία αιτιολόγηση.
Τα σημαντικά είναι αυτά, που δεν λέγονται!..
Η σύμβαση των 100.000, με 66εκ, είναι η πρόταση του άλλου Κράτους «για την επίτευξη ευνοϊκότερων όρων», «με τον δεύτερο μεσάζοντα»;;!!.. Και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον (δεν φαίνεται να ξέρουν) για την ποσότητα των 300χιλ!!..;;
Εάν αληθεύει ότι το τίμημα ήταν το αυτό, 66 εκ, και για τα 100χιλ και για τα 300χιλ, τότε το πράγμα ξεφεύγει…
Μιλάμε για σκάνδαλο απύθμενων διαστάσεων..και άλλης θεματολογίας..!! Καλύτερα, ας μην ανοίξει δημόσια τέτοιο θέμα!

Οι τεράστιες εθνικές συνέπειες, συνεχίζονται αλόγιστα και ανεύθυνα:
- Έκαψε την πηγή(1), έναν σύνδεσμο, με ένα πλούσιο και σημαντικό κράτος.
- Έκαψε έναν διπλωμάτη, τον έκανε αναξιόπιστο στο εξωτερικό.
- Έκανε αναξιόπιστο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, για τυχόν μελλοντικές συνεργασίες. Τα σημαντικότερα Υπουργεία, της Διεθνούς υποστάσεως του Κράτους.
- Έκανε αναξιόπιστη, την διαπραγματευτική Ισχύ της Χώρας.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, υπάρχουν συνέπειες. Δεν είναι ίδια η διαδικασία, με το κλείσιμο μιας σχολικής εκδρομής, από το 15μελές.

Έγινε, προσπάθεια εξαπάτησης του Λαού και του Κοινοβουλίου.
..Το ηθικό πλεονέκτημα!.. Χάθηκε

Νομίζουμε, ότι εμπαίζεται ο Λαός, οι θεσμοί της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο.
Είναι πρωθυπουργός, δεν είναι «πετάμε και καμιά χαζομάρα».
Μάλλον έπεσε θύμα της υπεροψίας, της υπερεμπιστοσύνης, της αυθάδειας, και του θράσους.\

Αλλά όμως!.. Ένας ντόρος, τώρα, για ένα γεγονός που αποκαλύφθηκε προ μηνών. Μήπως με σκοπό, τον Αποπροσανατολισμό από τα άλλα;
Τα σημαντικότερα είναι αυτά, που αποκρύπτονται!..Ποιά; μήπως:

Τα Βλήματα προκάλυψη, για τους πλειστηριασμούς και τα Εθνικά θέματα;

1. Κυρίως την Αξιολόγηση!..
Υπογράφονται πολύ σημαντικά μέτρα, που θα επηρεάσουν το μέλλον μας πολύ σύντομα και άμεσα. (πχ πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ΤΩΡΑ!! Και ακολουθούν: εργασιακά, συνδικαλιστικά, αφορολόγητο, συνταξιοδοτικά, πώληση μονάδων λιγνίτου ΔΕΗ και.. και..)
Και γιατί μας δημιουργείται η εντύπωση, ότι στον αποπροσανατολισμό συμβάλλει σημαντικά και ενσυνείδητα … και η Αντιπολίτευση;

2. Είχαμε εκφράσει το ενδεχόμενο, να πρόκειται για διεθνή παγίδα.Για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Υποβάθμιση του Κοτζιά και του Καμμένου, που εκφράζουν Εθνικές θέσεις, στα Διεθνή μας Θέματα.. Σε εξέλιξη το Σκοπιανό, αλλά και διαπραγματευτικά θέματα με Τουρκία, Κύπρο, ακόμη προώθηση ΑΟΖ με Μεσογειακά Κράτη κλπ, κλπ.
Δημιουργείται, μία εν δυνάμει συναλλαγή με τον Τσίπρα. Ανέλαβε ευθύνες για αυτούς και τους έσωσε, για να μην πέσουν. Τώρα η σειρά τους, και σε αντάλλαγμα, ας υποστείλουν τις Εθνικές τους θέσεις, για να μην πέσουν.

Ο Λαός μπορεί να δεχθεί πολλά. Δεν ανέχεται τον εμπαιγμό!!..

Οργή του Λαού. Τον απογοητεύσατε. Ευθύνες τεράστιες!
Ευτελισμός και εκτροπή της Δημοκρατίας.

Αντιπολίτευση και Κυβερνόντες:
Ο ένας δεν μπορεί και ο άλλος δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί!

Και τώρα; Λοιπόν;
- Δεν μπορεί να αγοράσει, από την Αμερική. Απέτυχε!...
- Δεν μπορεί να πουλήσει. Απέτυχε!..
- Δεν έρχονται επενδυτές! Απέτυχε!..
Τι έμεινε τώρα;.. Να τρώγονται τα σωθικά του Ελληνικού Λαού!..
Η Ελληνική κοινωνία σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην τραγωδία:
«ο Προμηθέας Δεσμώτης»

Η Ελλάδα, περνάει μια οικονομική κρίση, περίοδο ένδειας. Δεν φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση, … τυχαία.
Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο πολιτικής κρίσης και ένδειας.
Αλλά και πνευματική κρίση και ένδεια. Και στο βάθος…

Κρίση και Ένδεια … και Θεσμών και Αξιών και Ηθών και Ήθους.

_____________
(1) Πηγή Πληροφοριών:
Είναι πρόσωπο, αντικείμενο ή δραστηριότητα από τα οποία είναι δυνατόν να ληφθούν (αντληθούν) στοιχεία πληροφοριών. Όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπο δεν είναι στρατολογημένο. Εάν είναι στρατολογημένο, τότε είναι όργανο πληροφοριών.

Όργανο Πληροφοριών:
Είναι ένας οργανισμός, μια ομάδα ή μεμονωμένο άτομο (πρόσωπο) που εμπλέκεται στη συλλογή (άντληση) ή στην επεξεργασία πληροφοριών. Το όργανο είναι στρατολογημένο-εντεταγμένο και εκπαιδευμένο.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]