Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο... Καμμένο κουίζ για τη Μακεδονία


Άκρως επίκαιρο, μια που οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έχουν ξαναρχίσει και η αγωνία για το όνομα (και όχι μόνο) επανέκαμψε. Φυσικά όμως η εν λόγω αγωνία δεν μπορεί επ' ουδενί να αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ, που δια μίαν εισέτι φοράν αναμένεται περήφανη, ανένδοτη και σκληρή, καθώς και απολύτως κρυστάλλινη.
«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων»
μας είπε άλλωστε προ ολίγων ημερών ο γνωστός για τον ανυποχώρητο πατριωτισμό του, το απαράμιλλο σθένος του, την αποφασιστικότητά του και επίσης την παροιμιώδη συνέπεια λόγων και πράξεων κύριος Πάνος Καμμένος. Όθεν και το παρακάτω κουίζ, σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει ο ανωτέρω χρησμός του... Λοξία, για τη στιγμή της αλήθειας (τότε δηλαδή που το θέμα θα φτάσει στη Βουλή):

α) Δεν θα το δεχτώ μεν ως επικεφαλής κόμματος, αλλά θα το ψηφίσω ως υπουργός. Οι λοιποί του θιάσου θα αφεθούν στο περίφημο…«κατά συνείδησιν» (που από την ώρα που βγήκε, χάθηκε το φιλότιμο - και μαζί του και η…συνείδηση), όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι επίσης θα το ψηφίσουν με όλα τα χέρια (ειδικά δε ο Ζουράρις και με τα πόδια).

β) Δεν θα το δεχτώ γενικώς, αλλά την κρίσιμη ώρα θα το ψηφίσω (-ουμε) με…βαριά καρδιά (γιατί είναι κρίμα να μην ολοκληρώσει η κυβέρνηση το μέγα έργο της, ειδικά τώρα που τσακίσαμε τους παλιόφραγκους και βγαίνουμε κι απ’ τα μνημόνια).

γ) Θα το ψηφίσω - και μετά θα πω κι ένα τραγούδι (πιθανότατα το τσιτσάνειον άσμα «Εγώ δεν ζω γονατιστός, είμαι της γερακίνας γιός»).

δ) Ούτε θα το δεχτώ, ούτε θα το ψηφίσω (-ουμε), καθότι τι σκ… ανένδοτοι κι απροσκύνητοι πατριώτες είμαστε και τι σκ… παντελόνια φοράμε - οπότε θ’ αφήσω πάλι τον Κούλη και τα πασοκοποτάμια να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (και να δω ποιος θα τολμήσει δηλαδή να μας ξαναπεί τζάμπα μάγκες).

ε) Δεν θα το δεχτώ - κι αφού τελειώσω με τους Τούρκους, που ως νέος Κανάρης ήδη τους κυνηγώ από βραχονησίδος εις βραχονησίδαν (βλ. και φωτό), θα κάνω ντου και στη Γευγελή (τραγουδιέται ακριβώς όπως και το έτερον τσιτσάνειον άσμα «Θα κάνω ντου βρε πονηρή»). Τώρα, αν θα είναι στη ρουλέτα ή στο τραπέζι του μπλακτζάκ, το βλέπουμε στην πορεία...

στ) Θα το αρνηθώ, μέχρι να το δεχτώ κι αφού το καταψηφίσω, τελικά θα το ψηφίσω. Ακολούθως, θα συνεχίσω φυσικά να πρωταγωνιστώ στο θεατρικό έργο σκιών «Ο Καμμένος υπουργός» (εφάμιλλο των έργων «Ο Αλέξης πρωθυπουργός» και «Ο Καραγκιόζης αστροναύτης»).

ζ) Ούτε θα το δεχτώ, ούτε θα το ψηφίσω, αλλά θα παραιτηθώ κι από πάνω (για 28η φορά).

η) Θα το καταψηφίσω και θα ρίξω και την κυβέρνηση (εντάξει, λέμε και καμιά μ… να περνάει η ώρα).

Εφεξής, μπορείτε να επιλέγετε. Διευκρινίζω φυσικά ότι, ειδικά ως προς τα ζ και η, πλάκα σάς έκανα (οπότε αυτά αποσύρονται πάραυτα). Ε, στο κάτω-κάτω ένα κουίζ είπαμε να κάτσουμε να γράψουμε, όχι μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας…

Νεκτάριος Δαπέργολας
Διδάκτορας Ιστορίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. "Ἄν ἡ ἐρώτησή σας ἀποσκοπεῖ στό νά σᾶς πῶ ἄν συνεχίσουμε ἤ ὄχι κι ἄν αὐτό ἀποτελέσει τό κύριο ρῆγμα στήν συνοχή μεταξύ μικροῦ καί μεγάλου κυβερνητικοῦ ἐταίρου, ἡ ἀπάντηση εἶναι: Ὄχι δέν θά ὑπάρξει κανένα ρῆγμα. Ἐμεῖς θά συνεχίσουμε." Κῶστας Κατσίκης ΑΝ.ΕΛ 22/12/2017 σέ πρωϊνή ἐνημερωτική ἐκπομπή ἐρωτηθείς γιά τό ζήτημα τῆς ὀνομασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Δαπεργολα,

    υπαρχει και θ) : Προταση για αναγκη διεξαγωγης δημοψηφισματος!!

    Εκει ισως σωσει τα ρεστα του ο Πανουλης!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο, μου διέφυγε, οπότε το προσθέτω:

      θ) Προτείνω δημοψήφισμα (και πάλι τζάμπα μάγκας γίνομαι, μια που ο Αλέξης δεν πρόκειται να το κάνει). Μετά πάει το θέμα στη Βουλή και ισχύει το δ του κουίζ.

      Στα σοβαρά τώρα, προφανώς το δημοψήφισμα είναι η δεύτερη πιο ενδεδειγμένη λύση (η πρώτη θα ήταν να υπερψηφίσει ομόφωνα η Βουλή το αυτονόητο, δηλαδή κατηγορηματική απόρριψη ονομασίας με τη λέξη Μακεδονία - ή παράγωγό της - μέσα). Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν πρόκειται να πάει ούτε σε αυτό. Υπό το βάρος των εθνομηδενιστικών του ψυχώσεων, θα πάει το θέμα στη Βουλή και θα το περάσει με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, μάλλον ΚΚΕ και σίγουρα μέρους (τουλάχιστον) της ΝΔ (ενώ οι ΑΝΕΛ, πλην Ζουράρι που θα ξαναδώσει γη και ύδωρ, θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν ως τζάμπα μάγκες και πάλι). Αυτο εκτιμώ πως θα γίνει, όπως και σε άλλες ως τώρα ψηφοφορίες. Μακάρι να μην επαληθευτώ φυσικά, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί και το γνωστό παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό δεν αφήνει και πολλἀ περιθώρια αισιοδοξίας...

      Διαγραφή
  3. Ορθότατη η πρόταση του ΓΜ. Να αποφανθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα, ώστε ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του, μακριά από τα (εκλογο)μαγειρέματα των 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Φοβάμαι όμως ότι θα έχει την τύχη του προηγούμενου δημοψηφίσματος. Όπου το ΟΧΙ (62%) του Ελληνικού λαού έγινε ΝΑΙ... Ποιός έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς;;;(εννοώ και τους 300). Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα τα επεξεργάζεται η SINGULAR LOGIC, με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Αυτούς μόνο ο μακαριστός ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει ξεσηκώνοντας τον λαό.

      Διαγραφή
  4. Εντολες υπακουουν οι δωσιλογοι της αποικιας και αυτα περι δημοψηφισματος και λοιπα ...ΜΟΝΟΝ οταν λευτερωθουμε .
    Σιγα μην αποφασιζει ο καθε τσιπροκαμμενος και οι δεξιες πουτανιτσες ΤΟΥΣ , εαν θα πουν ναι , η , οχι στις εντολες .
    Αλλωστε για να εχει νοημα το καθε δημοψηφισμα , πρεπει ο κοσμος να γνωριζει την Α-ληθεια . Και οπως ειναι γνωστο , τα τελευταια κυριως 30 χρονια , στα σχολεια και τα πανεπιστημια ταιζουν τους σπουδαστες ανθελληνικο σανο και τα μ.μ.προπαγανδας πολεμουν καθε τι Ελληνορθοδοξο .

    Οποιοι τολμησουν και υπακουσουν στις ανθελληνικες εντολες και επισημοποιησουν αυτα που εχουν συμφωνησει κρυφα και ΠΟΥΣΤΙΚΑ , να γνωριζουν οτι οι Ελληνοψυχοι ΔΕΝ ξεχνουν . Και στου βοδιου το κερατο να κρυφτουν θα τους βρουμε και θα τους παραδωσουμε σε θυμωμενο οχλο ...Ουτε δικες , ουτε δικαιωματα ουτε δημοκρατικες ΤΡΙΧΕΣ .
    Οι εφιαλτες θανατωνονται επι ΤΟΠΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι πρόταση του Γ.Γ. είναι απόφαση των πολιτικών αρχηγών.

    ....«…Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».

    Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει»..........

    « Ο όρος «Μακεδονία» να μη συμπεριλαμβάνεται στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992….» Και σε περίπτωση που οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν να προκηρυχθεί δημοψήφισμα....

    https://professors-phds.com/10834-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]