Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στήνουν ύπουλο σχέδιο για τη Θράκη


Ο Τούρκος πρωθυπουργός «υποδέχτηκε» τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας μετά την τροπολογία για την «Ενωση Ξάνθης»

Οι φόβοι ότι με την τροπολογία που ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ανοίγει η κερκόπορτα των επιδιώξεων της Άγκυρας στη δυτική Θράκη, που δεν είναι άλλες από τη δημιουργία αυτόνομου κράτους με άρμα τη μειονότητα που βαπτίζεται από μουσουλμανική «τουρκική», δυστυχώς δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δέχτηκε σε μία ενέργεια με πολιτικό μήνυμα στην Άγκυρα, με τιμές και δόξες, πολυπληθή αντιπροσωπία από τη Θράκη και συγκεκριμένα τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Κι αυτό έγινε προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι στην τροπολογία του νόμου με την οποία οργανώσεις και σύλλογοι ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός».

Στη συνάντηση που έγινε στην Τσανκάγια της Άγκυρας ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν πλαισιωμένος από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς, τον καταγόμενο από τη Θράκη Χακάν Τσαβούσογλου και τον Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Επιτροπής των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» ήταν ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ι. Σερίφ και συμμετείχαν ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Α. Μετέ, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (γνωστότερο ως DEB) Α. Τσαβούς, στελέχη των οργανώσεων «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», της «Ενωσης Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης», της «ΠΕΚΕΜ», αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι και άλλων οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει το τελευταίο διάστημα στη Θράκη και προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Η κλειστή αυτή συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Τούρκος πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την κατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και αναφέρθηκε στην υιοθέτηση των ευρωπαϊκών στάνταρτ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της «τουρκικής» μειονότητας. Είναι προφανές ωστόσο ότι καταστρώνεται ένα σχέδιο στη βάση της ενιαίας γραμμής των Τούρκων της Θράκης και της Άγκυρας, με στόχο την «τουρκοποίηση» της μειονότητας μετά και την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα «μαγειρέματα» αυτά γίνονται μόλις 10 ημέρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία.

"Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]