Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο Τσίπρας συναντάει τον Τραμπ


Τί μπορεί να περιμένει ο κάθε εχέφρων Έλληνας, από μία συνάντηση του “Πλανητάρχη” με τον Έλληνα, τύποις “Πρωθυπουργό”, όταν ο τελευταίος

- είναι (καθ' ομολογία του ίδιου μέσα στο κοινοβούλιο) αποδέκτης εκβιασμών;

- έχει εκχωρήσει (εμπράκτως και επισήμως) τη διακυβέρνηση της Χώρας σε εξωχώριες δυνάμεις, αποδεχόμενος τον ρόλο του αχυράνθρωπου;

Τό μόνο που μπορεί να περιμένει ο κάθε εχέφρων, από έναν πρωθυπουργό αχυράνθρωπο, είναι η αποδοχή εντολών που θα του δοθούν.

Αν σ' αυτή την πολύ βολική (για κάθε εντολέα προς εντολοδόχο) κατάσταση, προσθέσουμε και την διαπιστωμένη, πλέον, αποδοχή τού Ελληνικού Λαού σε ΟΤΙ του κάνουν, δεν βλέπω κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια του Τράμπ, για την περιοχή.

Οπότε : Αν δείτε την Τουρκία να εντείνει τις προκλήσεις της με μία πολύ μεγαλύτερη ένταση τους, που θα φέρει τα πράγματα στο χείλος τού πολέμου, να ξέρετε ότι θα είναι το σκηνικό που θα συμφωνηθεί αύριο στην Ουάσιγκτων, για τη μοιρασιά των πετρελαίων του Αιγαίου με την Τουρκία.

Το σκηνικό που (με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ τη στιγμή της κορύφωσης τής “κρίσης πολέμου” που θα διαμορφωθεί) θα διαμορφώσει κλίμα “μεγάλης ιστορικής συμφωνίας για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών”.

Στην ουσία, θα πρόκειται για την εκχώρηση του μισού θησαυρού των Ελληνικών πετρελαίων (και Φυσικού Αερίου) στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να συναινέσει στο Αμερικάνικο σχέδιο για τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους, γεγονός που αποστερεί την Τουρκία, από τα πετρέλαια της Μοσούλης.

Δηλαδή οι ΗΠΑ, θα αποζημιώσουν τους Τούρκους, με τα πετρέλαια των Ελλήνων. Αυτή θα είναι, εν ολίγοις, η εντολή που θα δοθεί στον Τσίπρα, αύριο, μετ;αξύ άλλων, ήσσωνος σημασίας που προβάλλονται για να θολώνουν τα νερά.

Την πιθανότητα η άποψη αυτή να αποδειχθεί πραγματικότητα, την ενισχύει η συγκυρία των γεγονότων που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, με τις θέσεις που θέλουν να καταλάβουν όλοι οι “παίκτες”, μετά τη λήξη της “Συριακής κρίσης” και την έναρξη της άντλησης των Κυπριακών Υδρογονανθράκων στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η EXXON-MOBIL, Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας ήταν ο Ρέξ Τιλερσον, νυν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πριν αναλάβει πολιτιά καθήκοντα.

Όλα τα κομμάτια του ΠΑΖΛ, είναι ριγμένα στο τραπέζι.

Ας ευχηθούμε, η συναρμολόγηση τους να μην αποκαλύψει την εικόνα αυτή που περιγράφεται παραπάνω.

Σημειώνω ότι από ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, δεν ακούστηκε κάτι, ούτε υπαινιγμός, για το σενάριο αυτό !...

Όθων Ιακωβίδης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]