Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο «γύψο» η Σένγκεν έως τον Μάιο


Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. ηγήθηκαν της ομάδας που πρεσβεύει την παράταση των ελέγχων στην ζώνη Σένγκεν καθώς όπως εξήγησαν η Ένωση δεν είναι ακόμη έτοιμη να επανέλθει στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία επισήμαναν στην διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών που έγινε την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο πως επιθυμούν οι έλεγχοι να παραμείνουν έχω τα μέσα του Μαΐου.

«Προς το παρόν δεν είναι εφικτό να μην γίνονται έλεγχοι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τομάς Ντε Μεζιέρ και πρόσθεσε πως το Βερολίνο παρά το γεγονός πως στηρίζει τη Σένγκεν δεν μπορεί να παραβλέψει τα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. καθώς η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταφέρει να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της.

Η Γαλλία από την πλευρά της μετά από τις πολλαπλές αιματηρές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους επιθυμεί να παραμείνουν οι συνοριακοί έλεγχοι. «Η τρομοκρατία παραμένει ένα μείζον ζήτημα για εμάς», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ.

Οι υπόλοιπες χώρες που ταυτίζονται με την γαλλο-γερμανική γραμμή εκτιμούν «πως υπάρχει σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια».

Ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως οι αλλαγές της Συμφωνίας που βρίσκονται στο τραπέζι θα κάνουν τη Σένγκεν πιο ισχυρή και ανθεκτική».

Η διχασμένη Ευρώπη

Οι υπουργοί Εσωτερικών ζήτησαν έναν «γρήγορο συμβιβασμό» μεταξύ των χωρών που επιθυμούν να παρατείνουν τους συνοριακούς ελέγχους και των χωρών που υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση θα υποβαθμίσει την ενότητα της Ε.Ε.

Ο Σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ θεωρεί πως οι αλλαγές που έχουν προταθεί κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες παρά καθώς δεν αποδείχτηκε πως οι δράστες των επιθέσεων είχαν διασχίσει τα σύνορα Σένγκεν.

Οι έλεγχοι εντός Σένγκεν αποφασίστηκαν το 2015 με σκοπό να καμφθεί η μετανάστευση και σε ως μια απόπειρα να αποτραπούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]