Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με επιλογή ΣΥΡΙΖΑ κι όχι της τρόικας το καθένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!


Ευτυχώς που υπάρχει και το Ευρωκοινοβούλιο και μαθαίνουμε ότι το καθένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είναι δημιούργημα αυτής της κυβέρνησης, που αποφάσισε με νόμο του 2015 να αφήσει απροστάτευτους τους δανειολήπτες! 

Το καταπληκτικό είναι που η κυβέρνηση δηλώνει διαρκώς ψέματα ότι η τρόικα απέρριψε κάθε προστασία των κόκκινων δανείων. Ενώ οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες πήραν ήδη μπρος τρείς φορές την εβδομάδα! 

Ποιος αποκάλυψε το νέο κυβερνητικό παραμύθι; Ο Πιερ Μοσκοβισί, που καταγγέλλει παράλληλα την τρόικα ότι επιβάλλει μια οικονομική πολιτική στην Ελλάδα που καταλύει τη Δημοκρατία. Αυτό, για να μη νομίζει κανείς ότι ο Γάλλος έχει λόγους να πλήξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Ο Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη αν είναι οι θεσμοί που απέρριψαν πρόταση να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειό τους στην προνομιακή εμπορική ή κατώτερη αξία πριν αυτό πουληθεί σε funds ή σε πλειστηριασμό απάντησε ότι: 

Στη σχετική νομοθέτηση μπορούσε να προβλεφθεί ότι ο δανειολήπτης θα είχε δικαίωμα να εξαγοράσει το δάνειό του πριν πουληθεί ή εκπλειστηριαστεί. Κι αυτό, γιατί «οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη, τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου νόμου 4354/2015. Η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίετο στις ελληνικές αρχές»

Οι ελληνικές αρχές επέλεξαν τελικά να αφήσουν τους δανειολήπτες σε δεύτερη μοίρα και να ευνοήσουν τις τράπεζες και τα funds κοράκια των κόκκινων δανείων. Κι αυτή η επιλογή ήταν το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής πλευράς! 

Σημειώνεται, ότι η Κύπρος φρόντισε να προστατέψει τους πολίτες της, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα επαναγοράς του δανείου τους πριν αυτό πουληθεί από τις τράπεζες! 

Μετά απ αυτά, ορθώνονται εύλογα ερωτήματα: Ποιοι αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των  funds σε βάρος των δανειοληπτών και γιατί; Υπήρχε αντάλλαγμα σ αυτή την πολιτική; Ήταν αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ή επιχειρηματικής κίνησης σε συνεννόηση με τις τράπεζες; Τι κέρδισε το ελληνικό δημόσιο από τη σχετική νομοθέτηση; Τι κέρδισαν οι τράπεζες; Η συγκεκριμένη νομοθεσία είναι σε όφελος των Ελλήνων πολιτών ή σε βάρος τους; Υπάρχει απάντηση; 

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Πηγή Liberal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αλλο ενα εγκλημα εις βαρος των Ελληνων πολιτων απο την πολιτικη ηγεσια που ΔΗΘΕΝ ειναι υπερ του λαου και εναντιον του καπιταλισμου. Μετα ΚΑΙ αυτην την αποκαλυψη τι κανει το Συμβουλειο της Επικρατειας και ενδεχομενως αλλοι εισαγγελεις αρμοδιοι να προστατευσουν το συμφερον των πολιτων απο τετοιες απατες που οδηγουν σε καταστροφικα τετελεσμενα;;; Ποιος ηταν ο ρολος της αντιπολιτευσης σε αυτο το οργανωμενο εγκλημα οταν προταθηκε και ψηφιστηκε στο ΚΥΝΟΒΟΛΕΥΤΗΡΙΟ;;; Που ειναι οι πολιτες που ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ απο αυτα τα δανεια και συντομα θα χασουν τα ακινητα τους, να περικυκλωσουν ΜΑΞΙΜΟΥ και ΒΟΥΛΗ με οργη και αποφασιστικοτητα, μεχρι να ανακληθει ενα τετοιο τερατουργημα και να τους δωσουν την ευκαιρια διακανονισμων με τις τραπεζες σε μια δικαιη βαση μεταξυ τους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις κανέναν έλληνα να διαμαρτύρεται;
      Ειδικά αυτοί που δεν έχουν δάνεια, ευχαριστούν την κυβέρνηση για τη χαρά που θα τους δώσει, βλέποντας τους συνανθρώπους τους να τσουβαλιάζονται έξω από τα σπίτια τους.

      Διαγραφή
    2. Όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν φεύγουν στο Εξωτερικό.
      Όσοι μπορούν και βολεύονται,όπως βολεύονταν και πριν τα Μνημόνια εξακολουθούν να το κάνουν...
      όσο για τους υπόλοιπους;
      απλά τους θεωρούν βλάκες...
      όπως είχε και ο Πωλ Τόμσεν στον Σαμαρα:"αντί να δώσετε το κοινωνικό μέρισμα κοιτάξτε να δείτε τι θα κάνετε τους χιλιάδες άστεγους που θα προκύψουν...!!!"
      Να μην ξεχνιόμαστε είμαστε υπό Κατοχή και οι δοσίλογοι ακολουθούν τις οδηγίες της Τροικας!
      https://www.youtube.com/watch?v=E2Hpeylop2E

      https://www.youtube.com/watch?v=St5GSpBIa4o

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]