Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ψεύδη και οι αναλήθειες του Κώστα Βαξεβάνη της 23ης Ιουλίου στην εφημερίδα Documento


Ή σημείο προς σημείο κατάρριψη ψευδών ισχυρισμών και συκοφαντειών εναντίον του Κώστα Αγγελάκη

Στις 23 Ιουλίου 2017, στην εφημερίδα DOCUMENTO του εκδότη(;) δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη, προβλήθηκε(δημοσιεύθηκε δηλ) ένα ακόμα επεισόδιο «ρεπορτάζ» στο «σήριαλ» που πλέον έχει εξελιχθεί σε προσωπική βεντέτα μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Αγγελάκη, πρώην επικεφαλής της δεύθυνσης κατασκοπίας στην ΕΥΠ. Είχαν προηγηθεί ανάλογα δημοσιεύματα, που αφορούν στο ίδιο πρόσωπο (Κ.Α.) στο περιοδικό HOT DOC επίσης ιδιοκτησίας του Κώστα Βαξεβάνη πάλι στο ίδιο ύφος και style με υπογραφή Κώστα Βαξεβάνη. Πάμε τώρα στα δεδομένα και τα στοιχεία. Στις αλήθειες και τα ψεύδη.

Γράφει λοιπόν η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη στις 23/07/2017:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ “Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση κατασκοπείας και ψευδούς βεβαίωσης θα καθίσει εκ νέου ο πρώην πράκτορας και για μια περίοδο διευθυντής κατασκοπείας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης, όπως αποφάσισε ο Αρειος Πάγος.”

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δηλαδή σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τα όσα πρωτοφανή, φοβερά και τρομερά λαμβάνουν χώρα στην ελληνική μυστική (;) υπηρεσία και στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων με τις στρατιές των ελλήνων πρακτόρων να μιλάνε για απόρρητα στοιχεία και υποθέσεις και να παρουσιάζουν εκατοντάδες εγγράφων σε κοινή θέα κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ότι πολλά από αυτά που γράφονται για τον πρώην προϊστάμενο στην διεύθυνση της ελληνικής κατασκοπίας της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη είτε δεν ισχύουν, είτε είναι ανακριβή, είτε είναι παραποιημένα, είτε γράφονται για να εξυπηρετήσουν διάφορους άλλους σκοπούς.

Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα έγγραφα που βρέθηκαν κλειδωμένα στους φωριαμούς του [ΤΑ ΔΙΚΑ του ΕΓΓΡΑΦΑ όπως κατέθεσε πλήθος σημαντικών μαρτύρων στις δίκες του όπως, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής, διοικητής της ΕΥΠ από το 2004-2009, οι υποδιοικητές κ.κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπής (2004-2009), και Παναγιώτης Αλυφαντής (2004-2009) και Παναγιώτης Περδικούρης (1996-2001), οι πρώην διευθυντές κατασκοπίας ο στρατηγός Γεώργιος Κίτσος (1996-2000) και ο κ. Πέτρος Γεωργοπετρέας (2004- 2009) όπως επίσης και ο πρώην διευθυντής ασφαλείας της υπηρεσίας στρατηγός Αλέξης Μπιτζής (2004-2008)] όταν εισέβαλαν στο γραφείο του Κ.Α. εν τη απουσία του και ενόσω είχε εισαχθεί εκτάκτως στο Νοσοκομείο για επέμβαση έπειτα από έμφραγμα, ΔΕΝ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…!!! ΚΑΝΕΝΑ Έγγραφο…!!!

Γι αυτό και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο παραπεμπτικό Βούλευμα το 2011*, έπειτα από πρόταση του Εισαγγελέα τον παρέπεμψε για Κατασκοπεία «κατ εγγύτερη νομική προσέγγιση» όπως αναφέρεται σχετικά… Γιατί ο νομοθέτης, τότε που γράφτηκε ο Ποινικός μας Κώδικας δεν είχε προβλέψει κάτι τέτοιο και τον παρέπεμψαν με το άρθρο 146 παρ.1…Π.Κ.

Βέβαια, αυτοί που του άσκησαν τότε την δίωξη (Απρίλιο του 2010) –για λόγους που πολλές φορές έχουμε αναφέρει εδώ σε αυτό το ειδησεογραφικό πρακτορείο- και πιο συγκεκριμένα η τότε διοίκηση της ΕΥΠ (Κώστας Μπίκας, Φώτης Παπαγεωργίου και Χρύσανθος Τσαντρίζος) και ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μάλλον άλλα προσδοκούσαν γιατί η κα Ράϊκου και οι υφιστάμενοί της, τον κατηγόρησαν κατ επιθυμίαν των τότε πολιτικών τους προϊσταμένων αρχικά για Κατασκοπεία και Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (άρθρα 148 & 146 Π.Κ.) αλλά έπειτα και από την κυρία ανάκριση όπως αναφέρει και το Βούλευμα «…από την κυρία ανάκριση δεν προέκυψε κάποια έστω αμυδρή ένδειξη προς τούτο». Και αυτά, παρά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όπως της κας Μαρίας Μπέκα και παρά τα σχετικά ρεπορτάζ συγκεκριμένων δημοσιογράφων, όπως του Κώστα Βαξεβάνη εκείνης της εποχής…* ( ΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΤΗΣ 9/5/2010).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ “Ο Αγγελάκης, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί χιλιάδες διαβαθμισμένα, απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στην οποία υπηρετούσε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 22 μηνών αλλά αθωώθηκε στο εφετείο, παρότι η πρόεδρος της έδρας είχε μειοψηφήσει”.

(Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΕ Η ΑΣΗΜΙΝΑ ΥΦΑΝΤΗ ΠΡΟΗΧΘΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΡΕΙΟΠΑΓΗΤΙΣΣΑ… ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΝ Α΄ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ Η ΠΛΕΥΡΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΙΧΕ ΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ… ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ… ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΝ κα ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΣΣΙΝΑ… Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ,ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-Ε.Υ.Π. ΤΟΥ ΣΠΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)

“Κατά της απόφασης είχε κινηθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατόπιν προσφυγής της ΕΥΠ, με τον Αρειο Πάγο να ζητά τελικά την επανάληψη της δίκης με άλλη σύνθεση”.

Στο δημοσίευμα του “Documento” αναφέρεται ότι κατά της αθωωτικής απόφασης του Κ. Αγγελάκη στο εφετείο «έχει κινηθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου».

Το ακριβές είναι ότι: Όταν ασκήθηκε η αναίρεση από την κα Ξένη Δημητρίου στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 έπειτα από επιθυμία της διοίκησης της ΕΥΠ του κ. Γ. Ρουμπάτη ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΙΕΩΘΕΙ ΟΤΙ η αίτηση, για ανέραιση κατατέθηκε δύο μόλις ημέρες πριν καταστεί τελεσίδικη η απόφαση του εφετείου. Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό που έχει την σημασία του. Η ίδια, η κα Ξένη Δημητρίου, ήταν τότε Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια (Ιούνιο του 2016) προήχθη σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…

Για την ιστορία και προς αποκατασταση της αλήθειας και της ακρίβειας των γεγονότων η αθωωτική απόφαση για τον κ. Κώστα Αγγελάκη είχε ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2015 από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από την κα Ξ. Δημητρίου ορίσθηκε η πρώτη δικάσιμος στον Άρειο Πάγο στις 15 Ιανουαρίου 2016 αλλά λόγω της αποχής τότε των δικηγόρων και μετά πάλι από μια αναβολή για τον ίδιο λόγο στις 20 Μαίου 2016 τελικά εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Αξίζει νομίζω να αναφέρουμε κάτι σημαντικό που παρατηρήσαμε κατά την συζήτηση της υπόθεσης. Ενώ αγόρευε ο δικηγόρος του κ. Αγγελάκη, κ. Γιώργος Παπατσώρης αναπτύσσοντας τις θέσεις του αντικρούοντας την αναίρεση και κάπου προς το τέλος της αγόρευσής του, η πρόεδρος της έδρας στο Ε΄ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου κα Χρυσούλα Παρασκευά, τον διέκοψε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «ολοκληρώστε κε συνήγορε, σας παρακαλώ μην μπαίνετε στην ουσία αν και βλέπω ότι και η κα Εισαγγελέας έχει μπει και αυτή στην ουσία της υπόθεσης…)!!! Αυτό το παραθέτουμε μόνο και μόνο για όσους γνωρίζουν από νομικά!…

Εμείς εδώ δεν θα ασκήσουμε καμία κριτική στις αποφάσεις των δικαστών ούτε θα χαρακτηρίσουμε με διάφορους επιθετικούς χαρακτηρισμούς τις όποιες αποφάσεις τους όπως κάνουν κάποιοι άλλοι… Προφανέστατα έχουν τους λόγους τους για να το κάνουν… Θα σας παραθέσουμε όμως τα βασικά σημεία των δικαστικών εγγράφων για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα… *

Επίσης: τόσο στην πρωτόδικη διαδικασία όσο και στο εφετείο και οι δύο εισαγγελείς έδρας ζήτησαν την αθώωση του κ. Κώστα Αγγελάκη… Το ειδησεογραφικό μας πρακτορείο είχε παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα τις αγορεύσεις τους…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Κ. Αγγελάκης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου κατείχε παράνομα δημόσια έγγραφα που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους και η δημοσιοποίησή τους μπορούσε να βλάψει το δημόσιο συμφέρον, ενώ εμφανίζεται να υπεξήγαγε και απόρρητο έγγραφο το οποίο κρατούσε κλειδωμένο στο γραφείο του στην υπηρεσία. Η έρευνα σε βάρος του πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2010, έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατείχε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα με αντικείμενο εκτός της αρμοδιότητάς του.

(ΩΠΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ… ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δημ. ΜΠΙΚΑΣ… Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η ΜΠΕΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ)

Και συνεχίζει «Πράγματι, ειδικό κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισε στους φωριαμούς του απόρρητα έγγραφα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του, δεδομένου ότι δεν ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό τους».

Η αλήθεια είναι πως όλα τα έγγραφα που βρέθηκαν στους φωριαμούς ήταν της αποκλειστικής ευθύνης και χειρισμού του Κώστα Αγγελάκη αλλά στο λάθος μέρος. Δηλ στο γραφείο του της συνδικαλιστικής οργάνωσης της οποίας ως τότε προϊστατο, ενώ έπρεπε να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο υπηρεσιακό του γραφείο. Το γραφείο του ως επικεφαλής της διευθυνσης κατασκοπίας της ΕΥΠ.

Αναίρεση λόγω ανεπαρκούς αιτιολόγησης

ΝTΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Αν και το εφετείο έκρινε τον πρώην πράκτορα αθώο, ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν αιτιολόγησε επαρκώς την απόφασή του. Το ανώτατο δικαστήριο συμπεραίνει αναλυτικότερα σε απόφασή του που εκδόθηκε πριν από περίπου έναν μήνα ότι το εφετείο δεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν επαρκούν ώστε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος,

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙναι ΑΘΩΟΣ…! ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ...; και εύλογα ερωτώ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑ ΑΡΧΗ πρέπει ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, σώνει και καλά και πάση θυσία ότα μάλιστα τούτο δεν προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ…;

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατακεραυνώνει τους εφέτες υπογραμμίζοντας ότι η απόφασή τους βρίθει ασαφειών, αντιφάσεων και λογικών κενών, γεγονός που οφείλεται «σε επιλεκτική χρήση των αποδεικτικών μέσων», μεταξύ των οποίων και οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ… ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σε μια απόφαση που εκθέτει το δικαστήριο το οποίο εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση Αγγελάκη, οι αρεοπαγίτες αναφέρουν περαιτέρω ότι το εφετείο αγνόησε καταθέσεις που αποκάλυπταν μεταξύ άλλων πως ο Κ. Αγγελάκης είχε στην κατοχή του υλικό που απεικονίζει όλη τη δομή και τη λειτουργία της ΕΥΠ και άλλο το οποίο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια του. Φαίνεται επιπλέον ότι το εφετείο δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν στα χέρια του πρώην πράκτορα έγγραφα προγενέστερα της πρόσληψής του στην ΕΥΠ, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν ακόμη και πρωτόκολλα καταγραφής πηγών και πληροφοριοδοτών των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως προαναφέραμε είπαμε ότι δεν θα κρίνουμε τις όποιες αποφάσεις των διακστηρίων αλλά για την ιστορία και μόνο θα πούμε ότι κατά τη διαδικασία στο εφετείο πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης του κ. Κ. Αγγελάκη κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης κ. Σερ. Τσιτσιμπή (40 χρόνια επιχειρησιακός υπάλληλος της ΕΥΠ (1969 – 2009) που διετέλεσε τμηματάρχης, υποδιευθυντής και διευθυντής αντικατασκοπίας και κατέληξε στη δύση της καριέρας του ο επιχειρησιακός Α΄ υποδιοικητής της υπηρεσίας – με τεράστια δηλαδή εμπειρία για θέματα της υπηρεσίας) και του μάρτυρα κατηγορίας κ. Χρύσανθου Τσαντρίζου που υπηρέτησε στην ΕΥΠ μόλις για δυόμιση περίπου έτη (Φθινόπωρο του 2009 έως καλοκαίρι του 2012) ως διοικητικός – οικονομικός Β΄ Υποδιοικητής της με μηδαμινή δηλαδή εμπειρία για τα της ΕΥΠ… Άρα η έδρα στο εφετείο είχε σαφή εικόνα της υπόθεσης…

Εμπλοκή σε σειρά ύποπτων υποθέσεων

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η περίπτωση Αγγελάκη, ο οποίος έχει απολυθεί οριστικά από την ΕΥΠ με απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της υπηρεσίας, δεν απασχολεί τη Δικαιοσύνη πρώτη φορά.

(ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ τα περι οριστικής απόλυσης…!!!) O Αγγελάκης δεν έχει απολυθεί οριστικά από την υπηρεσία του. Εξακολουθεί να λαμβάνει έστω και συμβολικά το μισθό του 1 ευρώ! Και να παίρνει την μισθοδοσία του αναλυτικά

Όπως αναφέρει και στο εξώδικό του ο κ. Αγγελάκης η υπόθεση της απόλυσής του δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής που έχει ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ήταν να συζητηθεί στις 18 Μαΐου 2017 αλλά ανεβλήθη οίκοθεν για τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, εξακολουθεί δε να υπάγεται στο προσωπικό της ΕΥΠ και να πληρώνεται από αυτήν…

Μάλιστα επειδή αυτό έχει αναφερθεί κατά κόρον από πολλούς καλοθελητές στον Τύπο και στο διαδίκτυο πολλοί συνάδελφοί του που είχαν πειστεί γι αυτό, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν προσφάτως με την κατάταξη των υπαλλήλων της υπηρεσίας σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμά της ότι ο κ. Αγγελάκης είναι ακόμα στους πίνακες σύνθεσης των μονίμων υπαλλήλων της υπηρεσίας και στις καταστάσεις μισθοδοσίας των Μονίμων Τακτικών Υπαλλήλων της Ε.Υ.Π.!

Όπως άλλωστε σαφέστατα αναφέρεται στο εξώδικό του προκειμένου να αποδείξει το παράνομο της απόφασης αυτής του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας εάν δεν δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!…

Εάν τα πράγματα φτάσουν έως εκεί ε, τότε αυτό και αν θα είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της ελληνικής πολιτείας. Το φαντάζεστε απόρρητα στοιχεία και έγγραφα της μυστικής μας υπηρεσίας να γίνονται φέιγ βολάν στις δικαστικές αίθουσες του εξωτερικού; Γι αυτά βέβαια τα ζητήματα έχουμε αναφερθεί λεπτομερέστατα σε πρόσφατη μεγάλη έρευνά μας για την υπηρεσία…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Ο πρώην πράκτορας καταδικάστηκε άλλωστε πρόσφατα, καθώς αποδείχτηκε ότι είχε στην κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων της υπηρεσίας. Είχαν εντοπιστεί στο γραφείο του σε έφοδο στις αρχές του χειμώνα του 2010, ενώ πολλά από τα έγγραφα, τα οποία μάλιστα περιλάμβαναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, είχαν δημοσιευτεί σε διαδικτυακό ιστολόγιο ακολουθούμενα από σχόλια για προβληματικούς υπαλλήλους τους οποίους δήθεν προσλαμβάνουν οι μυστικές υπηρεσίες (ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ…!!!)

Καλό θα είναι εμείς οι δημοσιογράφοι όταν γράφουμε κάτι να το διασταυρώνουμε και να το διπλοτσεκάρουμε πριν το δημοσιοποιήσουμε… Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με πηγές από την ΕΥΠ…

Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι για την υπόθεση των 4 υπαλλήλων που διέρρευσαν τα ψυχομετρικά τους στοιχεία στα ΜΜΕ ο κ. Αγγελάκης έχει αθωωθεί τελεσίδικα τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε δύο μάλιστα διαφορετικά δικαστήρια σε ένα για παράβαση καθήκοντος αλλά και σε άλλο για τη παραβίαση και δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των τεσσάρων υπαλλήλων της υπηρεσίας που προσλήφθηκαν το 2001 ήτοι των κ.κ. Γεωργίου Ντούσκα, Ευάγγελου Σπυράκη, Παύλου Πετρουλάκη και Ευγένιου Μπάρδη.

Αλλά και σε σχετική ΕΔΕ από την Υπηρεσία δεν αναφέρεται πουθενά εμπλοκή του κ. Αγγελάκη στην υπόθεση της διαρροής των τεσσάρων ΨΧΜ δελτίων το 2010 παρά τις πιέσεις που άσκησαν στην διεξάγουσα την ΕΔΕ τόσο οι αντίπαλλοι του κ. αγγελάκη συνδικαλιστές στην υπηρεσία όσο και η τότε διοίκηση του κ. Μπίκα. Επίσης θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα έγγραφα που βρέθηκαν κλειδωμένα στους φωριαμούς του κ. Αγγελάκη δεν διέρρευσε πουθενά και ΠΟΤΕ…

Και κάτι ακόμα για την ίδια υπόθεση που για εμάς έχει οσμή μίνι παραδικαστικού…

Η Ελληνική Δικαιοσύνη σ΄ αυτή την υπόθεση έδειξε όλως περιέργως γρήγορα αντανακλαστικά… Πολύ γρήγορα!… Η μήνυση για την υπόθεση αυτή κατατέθηκε από τον τότε διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Μπίκα στην κα Ελ. Ράικου την 6η Απριλίου 2012, ημέρα Παρασκευή.

Η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του κ. Αγγελάκη καταθέτει την Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, χωρίς να έχει όμως προταθεί από τον μηνυτή και χωρίς να έχει καν κληθεί. Ο μηνυτής με συμπληρωματική κατάθεση την προτείνει για μάρτυρα την επομένη, Μεγάλη Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, ενώ δηλαδή έχει ήδη καταθέσει η μάρτυρας!…

Και κατά περίεργο τρόπο ο τότε υπουργός Χρυσοχοΐδης είχε ήδη υπογράψει τις σχετικές άδειες για τους μάρτυρες πριν καν προταθούν από τον μηνυτή!… Αυτά βέβαια δεν υπήρχαν στην αρχική δικογραφία που παρελήφθη από την πλευρά Αγγελάκη που του θυροκόλλησαν την Κλήση Μεγάλη Πέμπτη, αλλά η Ε.Υ.Π. τα έστειλε μήνες μετά έπειτα από τη δική του παρατήρηση στην κα 5η Πταισματοδίκη Αθηνών που έκανε την προανάκριση… Τα συμπεράσματα δικά σας… Υπουργέ κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλε μήπως θα έπρεπε να ρίξετε μια ματιά σε αυτή την υπόθεση;…

KAI KAΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Kανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν αρνήθηκε ότι ο Κ. Αγγ. Έδωσε τα κλειδιά του γραφείου σου και των φoριαμών του φεύγοντας την Παρασκευή 23/4/2010 από μόνος του!!!. Μάλιστα κατέθεσαν οι αστυνομικοί – όντας μάρτυρες κατηγορίες, ότι κάθε φορά που έφευγε από την Υπηρεσία τους έδινε τα κλειδιά για φύλαξη… Ο πολύς Βαξεβάνης που ερευνά εις βάθος δεν αναρωτήθηκε λογικά σκεπτόμενος ότι εάν ο Κ.Αγγ. φοβόταν επειδή κάτι κρύβει τότε γιατί άφηνε τα κλειδιά του αστυνομικούς της ασφάλειας της υπηρεσίας;
Τόσο απλά! Τόσο λογικά!

Δεύτερον, η υποτιθέμενη κατασκοπία ασκείται γιατί κάποιος κάνει {υποτίθεται} κατασκοπία για λογαριασμό κάποιας χώρας. Κάποιου φορέα.. Εδώ βρέθηκαν κλειδωμένα όλα μέσα στην Υπηρεσία.

Επίσης, ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ δεν ανέφερε, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αν και πολλαπλώς ετέθει και ευθέως και εμμέσως το ζήτημα άλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο της δικαστικής και εισαγγελικής έρευνας για ποιον ο Κων. Αγγ. έκανε κατασκοπία(;)

Επίσης, ΠΟΤΕ ο Κων. Αγγ. δεν συνελήφθη όπως έγραφε μέχρι πρόσφατα ο μέγας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης! Μάλιστα αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι όταν « έκανε μεταφορά γραφείου τα πράγματά του και οι φακέλοι με τα έγγραφά του, πηγές,, υποθέσεις κ.λπ. μεταφέρθηκαν με την βοήθεια συναδέλφων του με καροτσάκι από τον ένα διάδρομο στον άλλο του ιδίου ορόφου παρουσία όλων των άλλων συναδέλφων και μάλιστα διάδρομοι οι οποίοι έχουν κάμερες ασφαλείας»

Ερώτηση: Εάν ο Κων. Αγγ. είχε να φοβηθεί κάτι γιατί να το κάνει έτσι μπροστά σε κόσμο και κάμερες που καταγράφουν τα πάντα; Και γιατί αυτό το υλικό από τις κάμερες δεν ζητήθηκε να ερευνηθεί;

Ο Βεξεβάνης στο ΝΤOΚΟΥΜΕΝΤΟ (με υπογραφή Αραβαντινού) γράφει πως ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το Εφετείο δεν αιτιολογεί γιατί τα αποδεικτικά στοιχεία δεν επαρκούν για να κριθείς ένοχος.

Ξεχνάει ο πολύς Κώστας Βαξεβάνης ότι σε κάθε περίπτωση στο Δίκαιο ισχύει, μέxρις αποδείξεως του αντιθέτου, το τεκμήριο της αθωώτητας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κρίσεις δημοσιογράφων …. Που εκ των πραγμάτων και της διεθνούς δημοσιογραφικής δεοτολογίας, ο (κάθε) φερόμενος ως ένοχος, ακόμα και αν τα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος του, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχει τελικής αποφάσεως! Όπως δεκάδες φορές ο εντιμότατος κύριος συνάδελφος, έχει επικαλεστεί για τον εαυτό του ή για άλλους φίλα προσκείμενους στις ιδεολογικοπολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εάν δεν επαρκούν τα στοιχεία για να κριθεί ένοχος κάποιος τότε τι να αιτιολογήσει το Δικαστήριο;
Aυτά δυστυχώς μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν…

Και συνεχίζουμε, στα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα Ντοκουμέντο της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Ο ίδιος, μαζί με ομάδα συνεργατών του στην υπηρεσία, διώκεται για μια ακόμη υπόθεση, καθώς εμφανίζεται πίσω από τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα μπλογκ και σε μια προσπάθεια αποδόμησης συγκεκριμένων προσώπων εμφάνιζαν συνολικά 14 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Βαξεβάνης, ως έμμισθους της υπηρεσίας, ενώ όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν το περιοδικό Hot Doc, φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση προσπάθειας ενοχοποίησης με τοποθέτηση ναρκωτικών βασικής μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ταυτόχρονα, ο Κ. Αγγελάκης ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για το σχέδιο φυσικής εξόντωσης του Κ. Βαξεβάνη αφού εμφανίζεται ως ενορχηστρωτής της εισβολής πέντε ατόμων στην οικία του το φθινόπωρο του 2012, η οποία αν και αρχικώς υποβαθμίστηκε από την αστυνομία σε απόπειρα διάρρηξης, εντέλει οδήγησε σε διώξεις. Την ενέδρα είχε αποκαλύψει μάρτυρας η οποία συμμετείχε σε ομάδα που είχε αναλάβει την ηθική και βιολογική εξόντωση του δημοσιογράφου και τη συκοφάντηση άλλων «εχθρικών» προσώπων. Επρόκειτο για τη γυναίκα που, όπως απέδειξε αργότερα επίσημη γραφολογική εξέταση στην οποία δέχθηκε να υποβληθεί, είχε πλαστογραφήσει τις αποδείξεις της ΕΥΠ.

Επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την δικογραφία και αυτής της υπόθεσης –όπως και κάθε άλλης υπόθεσης συναφούς που συσχετίζεται με τον εν λόγω Κων. Αγγελάκη, αλλά και τον ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΟΥ δημοσιογράφο ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας που διενεργούμε- είμαστε σε θέση να πούμε πως αν και η υπόθεση αυτή –Βαξεβάνης Vs Αγγελάκη – βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της μελέτης επειδή είναι τεράστια σε όγκο. Αξίζει όμως να αναφέρουμε μόνο κάποια χαρακτηριστικά σημεία που μας έκαναν εντύπωση:

– να σας ενημερώσουμε λοιπόν (αν και ο Αγγελάκης δεν χρειάζεται αυτόκλητους δικηγόρους και συνηγόρους έχει και μάλιστα άριστους νομικούς συμβούλους και παραστάτες – ότι ο κ. Κων. Αγγελάκης αλλά και όλοι οι συγκατηγορούμενοί του μετά το πέρας τη ανάκρισης που διεξήγαγε η ειδική ανακρίτρια κα Μπράτη αφέθησαν ελεύθεροι άνευ όρων (sic) με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα τον Ιούνιο του 2015.

- εκκρεμεί η πρόταση εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την έκβαση της υπόθεσης αυτής…

-Να σημειωθεί επίσης ότι ο Κων. Βαξεβάνης, στην πορεία της υπόθεσης και επειδή το πρωτόλειο υλικό που κατέθεσε ο ίδιος όχι μόνον δεν επαρκούσε αλλά –κατά την άποψη μας κατά το κοινώς νομικό λεγόμενο «ΔΕΝ ΕΔΕΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ»- εν συνεχεία προσκόμισε και άλλα στοιχεία για την υπόθεση πέρυσι(2016) το χειμώνα.

– ο φάκελος αυτής της υπόθεσης- των καταγγελιών περί προσπάθειας φυσικής εξόντωσης του , αν και δική μας εκτίμηση είναι ότι με τα ως τώρα δεδομένα που ο ίδιος ο Κ.Β. έχει επισυνάψει – δεν προκύπτει κατι τέτοιο με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα, ο φάκελος της υπόθεσης επέστρεψε στην κα ανακρίτρια αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο… δηλ. με την μελέτη των στοιχείων δεν εκδόθηκε καμία εισαγγελική διάταξη είτε για κράτηση είτε για περιοριστικούς όρους ή άλλα μέτρα που προβλέπει ο Π.Κ.

Για την ίδια υπόθεση σε ΕΔΕ που έγινε στην ΕΥΠ η πρόταση της ανακρίτριας είναι απαλλακτική για τον κ. Κώστα Αγγελάκη.

Πάμε τώρα σε κάποια στοιχεία – δεδομένα που σκοπίμως ο Κων. Βαξεβάνης δεν αναφέρει…

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της δικογραφίας όπως αυτά καταγράφονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιέχονται στην δικογραφία της υπόθεσης…:

Να δούμε τι λέει για τον Κώστα Βαξεβάνη η μία εκ των δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας του Βαξεβάνη η κα Μαρία Ξευτέρη σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες της:

«Ο τύπος είναι δύναμη, ό τύπος ελέγχει δικαστές, ελέγχει εισαγγελείς, ελέγχει προέδρους, ελέγχει πολιτικούς». Ποιος τα λέει αυτά;

Αναρωτηθείτε … Τα συμπεράσματα δικά σας!…

Στην κατάθεσή της ενώπιον της κας ειδικής ανακρίτριας η ίδια μάρτυρας Μ. Ξ. αναφέρει χαρακτηριστικά: “… Εγώ διευκρινίζω ότι δεν άκουσα να επεξεργάζονται σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Βαξεβάνη αλλά μόνη μου συνδύασα τις πλαστογραφημένες αποδείξεις με το όνομα του τελευταίου, μια κουβέντα που άκουσα από τον Αγγελάκη περί τα μέσα Ιουνίου 2012 «στο είπα ρε μαλάκα τέλειωνέ το»…».

Σε άλλη κατάθεσή της η ίδια μάρτυρας Μαρία Ξευτέρη αναφέρει: «… Εγώ λοιπόν συνδυάζοντας τις παραπάνω φράσεις … με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι επεξεργάζονται σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη».

Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κατόπιν επιθυμίας της πλευράς Βαξεβάνη στις μεταξύ τους συνομιλίες τον αποκαλεί «Νονό» και την στενή του συνεργάτιδα Β. Μπλούτσου, «Νονά»…

Όσο για την άλλη βασική μάρτυρα κατηγορίας του Βαξεβάνη στην υπόθεσή του κατά του κ. Κώστα Αγγελάκη την κα Αγγελική Αγούλου είναι γωστό, αλλά και πάλι σκοπίμως ο κατά τα άλλα εγκριτος και αδέκαστος μαχητής της αλήθειας και υπερασπιστής των αδυνάμων κτλ κτλ ότι η Κυρία Αγούλου πλέον εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης που της επέβαλε τον περασμένο Μάρτιο το εφετείο κακουργημάτων στην Πάτρα, για κατάχρηση σαράντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, όταν διετέλεσε διευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο…

Να μην πούμε περισσότερα εδώ για τον Κύριο Βαξεβάνη…
Θα υπάρξει και συνέχεια άλλωστε γεμάτη εκπλήξεις…

Τέλος, για να μη μένουν εντυπώσεις, και για την πληρότητα του ρεπορτάζ, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει ο έγκριτος συνάδελφος σε καμία από τις υποθέσεις που επιλεκτικά έχει καταπιαστεί και τις περισσοτερες τις έχει χάσει…

Ότι και ο Κώστας Αγγελάκης έχει υποβάλλει και αυτός μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη για τα όσα αυτός ανέφερε εναντίον του στο περιοδικό του “HOT DOC” φυσικά και δεν αναγράφεται πουθενά και αποσιωπάτε εντελώς… Αλλά δυστυχώς μέχρις στιγμής, ο έγκριτος συνάδελφος δημοσιογράφος έχει επιλέξει την αγαπημένη διαδικασία των αναβολών και ετσι αισίως μετράμε 6, αναβολές, με διάφορες προφάσεις και νομικά τερτίπια από την πλευρά Βαξεβάνη, όπως π.χ. να περιμένουμε την απόφαση για το “GIS” της ΕΥΠ που ήταν κατηγορούμενος ο κ. Αγγελάκης μαζί με άλλα 20 στελέχη της ΕΥΠ και του υπουργείου οικονομίας ( αλλά απαλλάχθηκαν με Βούλευμα) και μετά όταν αυτό το επιχείρημα κατέρρευσε “να περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που έχει ασκηθεί κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Κ. Αγγελάκη”…. K.o.k

Αυτά για όσα εγράφησαν την 23η Ιουλίου στην εφημερίδα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του Κώστα Βαξεβανη για το ανώτατο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) κ. Κώστα Αγγελάκη… Τα συμπεράσματα δικά σας!

Μετά από όλα αυτά που διαβάσατε, μόνο με αφορμή αυτό το συγκεκριμένο δημοσίευμακαι ειδικά για αυτή την υπόθεση αυτό που αβίαστα προκύπτει από τα γεγονότα και μόνο είναι ότι όταν θέλει το ελληνικό δημόσιο, το ελληνικό (βαθύ) κράτος δοουλεύει! Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για τις ειδικές περιπτώσεις όπως η περίπτωση του Κώστα Αγγελάκη, υπάρχουν βέβαια αντίστοιχα 1000αδες τέτιες υποθέσεις που κινούνται άλλοτε με απίστευτη ετοιμότητα και πρωτοφανή αντανκλαστικά για το ελληνικό κράτος, και άλλες υποθέσεις που βαλτώνουν 10ετιες μέρχι παραγραφής ή μέχρι να φτάσει η υπόθεση στην επιθυμητή σύνθεση του δικαστηρίου… Θα μπορούσα να αναφέρω, μόνο για αυτή ειδικά την περιπτωση μιας και την παρακολουθώ εκ τυ σύνεγγυς από τέτοιο χρονικό σημείο, πολύ πριν εκδηλωθεί που ούτε καν ο ίδιος ο Αγγελάκης μπορούσε να αντιληφθεί τι του ετοίμαζαν(…) 10αδες περιστατικά παρόμοιας ετοιμότητας και απίστευτου συντονισμού.

Τέτοιος απίστευτος συντονισμός στις κρατικές υπηρεσίες… Όταν όμως πρόκειται για απλές υποθέσεις Πολιτών, πέραν σκοπιμοτήτων και πολιτικής ιδιοτέλειας, το Ελληνικό Δημόσιο, η Ελληνική Δικαιοσυνη, δηλ το οργανωμένο κράτος, επιδεικνύει μια απίστευτη εμμονή στο “γράμμα και το πνεύμα του νόμου” και των διαδικασιών με αποτέλεσμα, την απίστευτη κωλυσιεργία των πολιτών και εν τέλει την άδικη «απονομή» δικαιοσύνης. Αντιθέτως, όταν το «βαθύ» ελληνικό (;) κράτος {= συνδικα(ληστές) αριστεροσοσιαλιστικης ιδεολογικης αποχρώσεως και προελεύεως, κομματιτκοί κομμισάριοι προερχόμενοι όλοι από =ΚΚΕ> ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ>ΣΥΡΙΖΑ, κ.οκ.} έχει στοχοποιήσει κάποιον-οποιονδηποτε- «ξεστράτισε» ή αποποιήθηκε, ή αποτάχθηκε, ή ακόμα χειρότερα πρόδωσε όπως, η περίπτωση του Κώστα Αγγελάκη ο οποίος αντέδρασε στα σχέδια Καρχιμάκη-Χρυσοχοϊδη κτλ, τότε συνενώνονται πάντες εις τον αυτό σκοπό που φτάνει μέχρι τελικής ηθικής, κοινωνικής, πολιτικής, επαγγελματικής μέχρις και φυσικής εξόντωσης! Αυτό το κράτος (λοιπόν, όπου κράτος νοείται ελληνικό Δημόσιο και όπου ελληνικό Δημόσιο βλ. Κρατική Δικαιοσύνη, Κρατικές αρχές ασφαλείας πρόληψης ή καταστολής) χρησιμοποιεί κάθε ανθρωπο του προς επίτευξη του (όποιου) σχεδίου οποιονδήποτε και αν αφορά. Η περίπτωση Κώστα Αγγελάκη ίσως είναι η πλέον χαρακτηριστική –ενδεικτική επίδειξης δύναμης σε βαθμό χυδαίας εκδίκησης!

Το «έργο» αυτό έχουμε δει να συμβαίνει σε δεκάδες περιπτώσεις το διάστημα -1985/2017 Να τολμήσω να προχωρήσω τον συλλογισμό μου; Θα το κάμω με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό: Η περίιπτωση του Κώστα Αγγελάκη μέσα από όλο αυτό τον κυκεώνα δικαστηρίων, σωστο λαβύρινθο –χάνει η μάνα το παιδί και το αιδί την μάνα α) Αγγελάκης Vs ΕΥΠ , ΕΥΠ VS Αγγελάκη . β) Βαξεβάνης Vs Αγγελάκη, Αγγελάκης Vs Βαξεβάνη, μοιάζει σαν όλα – μα όλα – σαν να κινούνται με απίστευτη αλληλουχία αλλά και ταχύτητα, προκειμένου να οδηγηθούμε στο προδιαγεγραμένο και προσχεδιασμένο αποτέλεσμα…

Δηλ. προσχεδιασμένες εισαγγεικές δράσεις και δικαστικές αποφάσεις κ.ο.κ. Και αν τολμήσει κάποιος να πεισμώσει. Να αντιδρασει. Να αντιταχθεί και να φτάσει εως και τα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια (ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ) τότε το «απρόσωπο» ελληνικό «βαθύ» κράτος, που συνοπτικά περιέγραψα, δείχνει όλη του την δύναμη! Την ισχύ. Την κραταιότητα.

Χρησιμοποιώντας, κάθε μέσο πάν δυνάμενο, προκειμένου πια να εξοντώσει με κάθε τρόπο όποιον δήποτε έχει τολμήσει να αντισταθεί. Να αντιδράσει. Αυτά όλα ταικμέρονται και στιχειοθετούνται, ξεκάθαρα στην περίπτωση Κώστα Αγγελάκη όπως φυσικά και σε 10αδες πλείστες των περιπτώσεων απλών ανθρώπων που κυριολεκτικά εξόντωσε το Ελληνικό Κράτος. Καταβαράθρωσε η Ελληνική Δημοκρατία… Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πρόσφατο… Είδαμε, με εντολή Πάνου Καμμένου στις οθόνες μας, τις πληρωμένες προβολές παράτες και «θεατρικά δρώμενα», με αφορμή την παράδοση των οστών των θυμάτων της ΕΛΔΥΚ(από τις μάχες στην Κύπρο το 1974) αλλά ουδείς ανέφερε από όλοα τα συστημικά ΜΜΕ ότι η Ελληνική Δημοκρατία=ελληνικο κράτος> ελληνικό δημόσιο, αρνούνταν πεισματικά ότι υπήρξε πόλεμος μεταξύ Ελλήνων στρατιτικών και Τούρκων στην Κύπρο το 1974! Αναγκάστηκαν οι οικογένειες να προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια στην αρχή επί 10ετιες και εν τέλει οι οικογένειες των θυμάτων να δικαιωθούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και έτσι τοΕλληνικό Δημόσιο- Ελληνική Δημοκρατία αναγκαστικά αποδεχόμενη την δικαστική απόφαση ως εκτελεστέα, δηλ σε τελική ανάλυση –για να μη μακρυγορώ- να δώσει συντάξεις στις οικογένειες των θυμάτων/ ηρωικώς πεσόντων μάχιμων εν ώρα ύψιστου εθνικού καθήκοντος υπερασπιζόμενοι ελληνικά=Κυπριακά εδάφη. Αυτή η υπόθεση κράτησε περισσότερο από 25 έτη δικαστικούς αγώνες και μετά ταύτα εκμεταλευόμενος χυδαία όντας τον πόνο αυτόν των ανθρώπων ο πολύς Πάνος Καμμένος, να στήσει όλο αυτό το θέατρο αντί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας –Ελληνικής Δημοκρατίας – Ελληνικού κράτους να ζητήσει πρώτα συγνώμη από τους συγγενείς αυτών των ανθρώπων και τις οικογένειες τους που τους ενέπαιζαν επί σειρά ετών και τους έσερναν στα δικαστήρια για να μην πράξουν αυτό που αυτονοήτως ήταν το καθήκον τους. Η αναγνώριση των θυμάτων της ΕΛΔΥΚ ως θύματα ηρωικώς πεσσόντων εν ώρα εθνικού καθήκοντος. Αυτή είναι λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία… ; Με ένα τέτοιο, κατά τα άλλα οργανωμένο κράτος, έχει να αντιπαρατεθεί (και) ο Κώστας Αγγελάκης. Ένα οργανωμένο «βαθύ» κομματικό κράτος όπου όταν πρόκειται να φτασει στον τελικό επιδιωκόμενο στόχο, που ήδη περιέγραψα, χρησιμοποιεί και «εργαλεία» όπως ο Κώστας Βαξεβάνης. Γέννημα θρέμα αυτού του σκληρού, χυδαίου και αδυσώπητου κομματικού «βαθέως κράτους»…

Πηγή AlexStefanopoulos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]