Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λέσβος: Ένας σεισμός σαν τρεις Χιροσίμα


Με 2,8 ατομικές βόμβες Χιροσίμα ισοδυναμεί σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάση Γκανά, η ενέργεια που απελευθερώθηκε από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στη Λέσβο.

Από την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος έχουν καταγραφεί γύρω στους 250 μετασεισμούς. Ο πιο ισχυρός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών.

Η περιοχή όπου προκλήθηκε ο σεισμός χαρακτηρίζεται από μεγάλες τεκτονικές δομές, οι οποίες μπορούν να δώσουν σεισμούς ίδιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Το δεύτερο μεγάλο ρήγμα στην περιοχή που μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς σεισμούς είναι αυτό που εκτείνεται βόρεια των ακτών της Χίου, από τα Ψαρά έως τη Χερσόνησο της Ερυθραίας (Καραμπουρούν) στην Τουρκία. Σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτό το ρήγμα δεν είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί.

Οι πέντε λόγοι που εξαφανίστηκε η Βρίσα


Το 80% των σπιτιών στο χωριό Βρίσα έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, οι λόγοι για τις τόσο εκτεταμένες καταστροφές είναι:

  • Η ποιότητα του εδάφους (πολύ χαλαρό έδαφος)
  • Το μικρό βάθος του υδροφόρου ορίζοντα
  • Η εστίαση των σεισμικών κυμάτων
  • Η κατεύθυνση του ρήγματος που προκάλεσε το σεισμό
  • Οι ανακλάσεις των σεισμικών κυμάτων


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]