Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαουδική Αραβία: «Ο Ερντογάν έχει σχέσεις με τρομοκράτες»


Από τη Θεανώ Καρούτα

Στο στόχαστρο των Σαουδαράβων μπήκε ο Ταγίπ Ερντογάν λόγω της υποστήριξης που παρέχει στην Ντόχα, την ώρα που ο αναβρασμός μεταξύ του Κατάρ και των υπόλοιπων κρατών του αραβικού κόσμου συνεχίζεται αμείωτος.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα μέσα ενημέρωσης του Βασιλείου βρίθουν δημοσιευμάτων σχετικά με τις διασυνδέσεις της Τουρκίας με την τρομοκρατία, που έρχονται σε αντιδιαστολή με τις καλές σχέσεις που διατηρούσε το Ριάντ με την Άγκυρα μέχρι πρότινος. Τα δημοσιεύματα υπονοούν ότι ο Ερντογάν διατηρεί δεσμούς με άτομα που είναι γνωστά για τις εξτρεμιστικές θέσεις και δράσεις τους στον μουσουλμανικό κόσμο, δεσμοί που όμως χάνονται στον χρόνο.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, κρατά απαθή στάση απέναντι στη μιντιακή επίθεση της Σ. Αραβίας, ενώ ο Ερντογάν σε ομιλία του στα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης τόνισε πως δεν θα εγκαταλείψει «τους Καταριανούς αδελφούς», ενώ νωρίτερα, απευθυνόμενος στους Σαουδάραβες, είχε ζητήσει από τις μουσουλμανικές χώρες να ξεπεράσουν την ένταση.

Την ίδια στιγμή και υπό την άσκηση μεγάλης διεθνούς πίεσης, κάποιες χώρες του Κόλπου έκαναν την Κυριακή κινήσεις περιορισμού των ανθρωπιστικών επιπτώσεων του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο Κατάρ, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να εξομαλύνουν την έκρυθμη κατάσταση.

Υπαναχώρηση

Η διορία των δύο εβδομάδων που είχε δοθεί στους πολίτες του Κατάρ οι οποίοι ζούσαν στη Σ. Αραβία, στο Μπαχρέιν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να εγκαταλείψουν τις χώρες αυτές χαλάρωσε σε κάποιον βαθμό, καθώς την Κυριακή οι Αρχές των τριών κρατών υπαναχώρησαν, ζητώντας να ληφθούν υπόψη οι μεικτές οικογένειες που θα χωρίζονταν εξαιτίας της κρίσης. Από την πλευρά του, το Κατάρ ανακοίνωσε ότι όσοι από αυτές τις τρεις χώρες, που υπολογίζονται περίπου στους 11.000, έχουν διαβατήριο μπορούν να παραμείνουν στη χώρα.

Στο μεταξύ, σε site κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε χθες ηχητικό μήνυμα - κάλεσμα για νέες τζιχαντιστικές επιθέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Αυστραλία, Ιράκ, Συρία, Ιράν και Φιλιππίνες στη διάρκεια του Ραμαζανιού. Το μήνυμα αποδίδεται στον εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους, τον Αμπι Αλ Χασάν Αλ Μουχατζέρ.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]