Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άφησαν ελεύθερο τον Αλβανό που έκαιγε ελληνικές σημαίες και αυτός άρχισε τις απειλές


Ο προκλητικός εθνικιστής που... ονειρεύεται «Μεγάλη Αλβανία», συνελήφθη στα σύνορα Αλβανίας – Κοσυφοπεδίου με αφορμή τις καταδρομικές επιθέσεις σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας, όπου υπέστειλε, ποδοπάτησε και έκαψε ελληνικές σημαίες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στο Αλύκο και την Λειβαδιά, ενώ τις ίδιες ημέρες με μπαράζ δημοσιεύσεων ζητούσε την απέλαση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου!

Ο Βέλιου, που συνελήφθη με δύο ακόμα συνεργάτες του, έχει στρατολογήσει δεκάδες νέους στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια. Κρατούνται από τις αλβανικές αρχές και κατηγορούνται για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και την δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.

Εκτός από τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, ο ίδιος και η οργάνωσή του, εξαπέλυαν επιθέσεις στο Κόσσοβο αλλά και στα Σκόπια.

Οι κινήσεις τους αρχικά είχαν χαρακτηριστεί ως γραφικές και η αλβανική κυβέρνηση δεν έδειχνε καμία διάθεση να «αγγίξει» τον προκλητικό εθνικιστή. Η δράση του ωστόσο εξελισσόταν συνεχώς και γινόταν επικίνδυνη και απειλητική για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, γεγονός που θορύβησε την αλβανική κυβέρνηση που έπειτα από πιέσεις άλλων χωρών προχώρησε στη σύλληψή του.

Τον έπιασαν για να τον αφήσουν

Όπως μεταδίδει το epiruspost.gr η ολιγόωρη σύλληψη του επικεφαλής της ακραίας οργάνωσης, αποδίδεται τόσο στη βούληση του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, ο οποίος ειναι υπηρεσιακός -εν όψει των βουλευτικών εκλογών- και δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση Ράμα, όσο και σε πιέσεις που ασκήθηκαν από δυτικούς διπλωμάτες.

Ο Βέλιου πάντως δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε καθόλου από την σύλληψη, την οποία προσπαθεί μάλιστα να εκμεταλλευτεί ώστε να παρουσιαστεί ως ήρωας στους ακραίους κύκλους που δρουν, εντός κι εκτός Αλβανίας.

Έτσι, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, επανήλθε με μία προκλητική δήλωση, η οποία αυτή την φορά στρέφεται εναντίον των Τιράνων.

"Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ η αλβανική πολιτική τάξη είναι αντισυνταγματική καθώς δεν δεσμεύεται για λύτρωση των αλβανικών εδαφών και εθνική ένωση", αναφέρει ο Βέλιου...

Όταν μιλά για λύτρωση αλβανικών εδαφών βέβαια, εννοεί περιοχές της Ελλάδας, του Κοσσόβου και των Σκοπίων...

Ο ίδιος δείχνει αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει την δράση του, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε κλιμακωθεί επικίνδυνα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας.

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]