Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εποχή των προβάτων...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Αν κανείς έχει καταλάβει επακριβώς αν επήλθε συμφωνία ή όχι με τους τοκογλύφους, καθώς και άν η συμφωνία αυτή (αν υπάρχει) είναι ευνοϊκή ή όχι, και για ποιούς, να έρθει να μας το 'πει κι εμάς γιατί έχουμε χάσει τον μπούσουλα.

Πέρα απ' την γνωστή προπαγάνδα κι έναν πρωθυπουργό που κανείς πιά δεν δίνει σημασία σ' αυτά που λέει, όλο κάτι μισόλογα ακούγονται απ' την Παρασκευή του eurogroup και δώθε.
Μία βγαίνει το υπουργό των Οικονομικών και λέει πως η συμφωνία περιέχει μέτρα που δεν θα αρέσουν στον ελληνικό λαό, μία έρχονται κάτι πληροφορίες απ' έξω πως το ΔΝΤ λέει ότι χωρίς συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει συμφωνία γενικότερα, το πινόκιο επιμένει πως αντικαταστήσαμε τον πόνο με την ελπίδα (θα πονέσω γιατρέ μου;), και τρέχει να μας αναγγείλει αύριο-μεθαύριο τις αποφάσεις του για το γήπεδο του Παναθηναϊκού (βάζελοι το νού σας. Η "ανάπτυξη" θ' αρχίσει από 'σας. Πάρτε και λίγη βαζελίνη μαζί σας. Ανάπτυξη θάναι αυτή, μεγάλη θά 'ναι, λίγη προσοχή δε βλάπτει), εμείς τώρα τί να καταλάβουμε;

Το πιό σοφό είναι να περιμένουμε μετά το Πάσχα που θα έχουν τελειώσει οι άγιες μέρες μαζί με τα λεφτά, για να δούμε αν οι μαύρες μέρες είναι εκεί ακόμα και μας περιμένουν, αν ξάσπρισαν, ή αν έχουν γίνει μαυρότερες.
Το blog όμως διακινδυνεύει ξανά-μανά μιά πρόβλεψη, πως τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, όλα θα άλλάξουν προς το χειρότερο, τα εισοδήματά μας θα εξακολουθήσουν να μειώνονται, οι παντός είδους φόροι κρυφοί και φανεροί, τα χαράτσια, οι εισφορές έκτακτες και άτακτες, τα πρόστιμα και οι φοβέρες θα συνεχίσουν ν αυξάνονται, η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα στους ανήμπορους να πληρώσουντα μαγαζιά και τα "μπλοκάκια" θα βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, οι λογαριασμοί θα εξακολουθήσουν να δεσμεύονται απ' το Δημόσιο για όλο και μικρότερες οφειλές, θ' αρχίσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα  κρατικά "φιλέτα" που απέμειναν (νερά, λιμάνια, ΔΕΗ, φυσικό αέριο κλπ) θα εξακολουθήσουν να ξεπουλιώνται μπιρ παρά, ή να "παραχωρούνται" με εκατονταετείς μισθώσεις, τα μεγάλα κρατικά έργα θα εξακολουθήσουν να νέμονται απ' το μπομπολιστάν, οι άδικα ξερριζωμένοι απ' τα σπίτια τους, λόγω του πολέμου που κάνει η Δύση στην Ανατολή για τα συμφέροντα των εταιρειών, θα εξακολουθήσουν να συρρέουν μαζί με διάφορους περίεργους λαθραίους, στα μαντριά που τους έχει ετοιμάσει η Δύση εδώ στην Ελλάδα, οι βουλευτές θα εξακολουθήσουν να προκαλούν με τις αποδοχές τους, τα επιδόματα, και την αισχρότητά τους και οι κορυφαίοι δωσίλογοι και προδότες θα εξακολουθούν να μιλάνε για ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος, μπας και γλυτώσουν στο μέλλον τις φυλακές και τις αγχόνες που με το υπάρχον Σύνταγμα πρέπει να στηθούν γι αυτούς.

Τί πειράζει όμως; 
Θα έχουμε περάσει την δεύτερη "αξιολόγηση", πριν αρχίσει η επόμενη...
Θα έχουμε περάσει το μισό μνημόνιο, πριν υπογράψουμε το επόμενο...
Αλλά προπαντόςθα έχει παραμείνει στις καρέκλες του μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο βόθρος που μας κυβερνάει.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον, ως πρόβατο προς πρόβατο:
Καλό Πάσχα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]