Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Cavusoglu: Σύντομα θα ξεκινήσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη


Η επόμενη ημέρα των ολλανδικών εκλογών βρίσκει την Τουρκία και πάλι απέναντι στην Ολλανδία με ισοπεδωτικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu που σε δημόσια ομιλία του σήμερα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους Ολλανδούς Φιλελεύθερους του Rutte και τους ακροδεξιούς του Geert Wilders.

«Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, αν ρίξετε μια ματιά στα πολλά κόμματα της Ολλανδίας βλέπετε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε Φιλελεύθερους και τον φασίστα Βίλντερς, έχουν την ίδια νοοτροπία», είπε ο κ.Cavusoglu και απηύθυνε τη ρητορική ερώτηση «Πού πηγαίνετε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Εσείς ξεκινήσατε την κατάρρευση της Ευρώπης. Εσείς σύρετε την Ευρώπη στην άβυσσο. Σύντομα θα ξεκινήσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη» προέβλεψε.

Το μέτωπο που έχει ανοίξει η Τουρκία με την Ευρώπη περιλαμβάνει εκτός από την Ολλανδία και τη Γερμανία. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Bild με τίτλο κατά του Ερντογάν, εξόργισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπός του Χουσεΐν Μουφτούογλου κατηγόρησε το έντυπο για «νοοτροπία μίσους και προσβολή προς το πρόσωπο του Προέδρου μας». Ανέφερε ότι τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην παραγωγή μη θεμελιωμένων ισχυρισμών κατά της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν και επιδίδονται στην πολιτική πολεμική αντί να προβάλλουν αμερόληπτες και σωστές ειδήσεις. Έτσι, ως προϊόντα ενημέρωσης που καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, δεν έχουν καμία απολύτως αξία και είναι καταδικασμένα «να εξαφανιστούν στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας».

Ενέργειες που θα «πονέσουν» την Ευρώπη

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η απάντηση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντά στο αίτημα της Γερμανίας για την αποφυλάκιση του Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτή της Βελτ που έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ο κ. Μποζντά απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να υποδεικνύει στην τουρκική δικαιοσύνη πώς να κάνει τη δουλειά της. Όμως, πίσω από αυτές τις φραστικές επιθέσεις της Άγκυρας, και εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου διαφαίνεται και η πρόθεση να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα «πονέσουν» την Ευρώπη, όπως η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, καθώς σε δύο ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύναψή της.

Τόσο ο πρωθυπουργός Yildirim, όσο και δυο υπουργοί, χθες ο υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ και ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, δήλωσαν ανοικτά ότι η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί εκ μέρους της ΕΕ η καταβολή των 3 δις ευρώ προς την Τουρκία και η χαλάρωση του περιορισμού της βίζας για Τούρκους πολίτες στη ζώνη του Σένγκεν.«Μας έκαναν να χάσουμε το χρόνο μας για τη συμφωνία για τη βίζα» είπε χθες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ο κ. Cavusoglu και συνέχισε λέγοντας «και εμείς δεν εφαρμόζουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και αναθεωρούμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό».

Πηγή Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]