Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Τουρκικό βέτο στα θέματα αμυντικής συνεργασίας!


Σε μια κίνηση που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον προχώρησε η Τουρκία, αφού μπλόκαρε στο ΝΑΤΟ ένα μέρος του προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης με συνδεδεμένες με την Ατλαντική Συμμαχία χώρες!

Η κίνηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης της κατάστασης λόγω της διένεξης με τη Γερμανία και την Ολλανδία, επειδή δεν επετράπη σε υπουργούς της κυβέρνησης, συμμάχους του Ερντογάν στο ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα AKP, να μεταβούν σε εκδηλώσεις τουρκικών κοινοτήτων και να μιλήσουν, επικαλούμενες – σε τοπικό επίπεδο – ζήτημα δημόσιας ασφάλειας.

Κάποιες πλευρές εκτιμούν ότι στόχος της τουρκικής ενέργειας είναι το μπλοκάρισμα της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής εκπαίδευσης που υπάρχει με την Αυστρία, καθώς είναι μία από τις χώρες με τις οποίες έχει έρθει η Τουρκία σε ανοιχτή ρήξη, με τους Αυστριακούς να ζητούν πρώτοι την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η τουρκική ενέργεια θα μπορούσε να επηρεάσει τα 22 κράτη με τα οποία υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες διμερούς αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Σουηδία και η Γεωργία, χώρες που συνεισφέρουν δυνάμεις σε Συμμαχικές αποστολές σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]