Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο ζητά η Άγκυρα


Το ΝΑΤΟ πρέπει να τερματίσει άμεσα τις εργασίες του στο Αιγαίο. Αυτό ζητά σε νέα δήλωση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Fikri Isik.

Σύμφωνα με τη Καθημερινή, μιλώντας από το βήμα της σύσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ο Isik έθεσε το επίσημο αίτημα της χώρας του για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η τουρκική πλευρά, καταθέτοντας την συγκεκριμένη πρόταση, ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα, το ΝΑΤΟ συνέβαλλε στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης σε ποσοστό της τάξης του 3%.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει ότι παρά την επιμονή της Τουρκίας, η Γερμανία δεν προσεγγίζει θετικά στην προοπτική του άμεσου τερματισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι σήμερα η Τουρκία υποχρεώνεται να «ανεχθεί» ξένους στρατιωτικούς παράγοντες στα χωρικά ύδατα της εξαιτίας της υπόθεσης της λαθρομετανάστευσης και της δράσης του ΝΑΤΟ.

Μαζί με την Γερμανία και η Βρετανία τάσσεται υπέρ της συνέχισης της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αυτό υπογραμμίζει η Γιενί Σαφάκ.

«Tο Αιγαίο είναι θάλασσα ηρεμίας και ασφάλειας» λέει στέλεχος της κυβέρνησης

Να πέσουν οι τόνοι επιχειρεί η κυβέρνηση με αφορμή τα συνεχιζόμενα σκηνικά τεχνητής έντασης που στήνει η Τουρκία καθημερινά στο Αιγαίο.

Στέλεχος της κυβέρνησης μιλώντας στο «Βήμα» στο περιθώριο εκδήλωσης στο λιμάνι του Πειραιά σημείωσε «παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ψυχραιμία. Στέλνουμε το μήνυμα, ειδικά εν όψει της φετινής τουριστικής περιόδου, ότι το Αιγαίο είναι θάλασσα ηρεμίας, ασφάλειας και ιδανικό για κρουαζιέρες».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το απόγευμα αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος διέψευδαν το περιστατικό ότι σκάφη του ελληνικού λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής έφθασαν σε απόσταση αναπνοής κοντά στα Ίμια, το οποίο παρουσίασε το τουρκικό δίκτυο Cnn Türk.

Επίσης στελέχη εταιρείας κρουαζιέρας που έχει στο πρόγραμμα της νησιά του Αιγαίου και τουρκικά λιμάνια έλεγαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση ή δεν τους έχει μεταφερθεί προβληματισμός από τουρίστες που είτε έχουν κλείσει είτε προγραμματίζουν κρουαζιέρα ενώ για τους αμερικανούς πελάτες, που συνήθως εκφράζουν ανησυχίες, τους δίνεται η εναλλακτική λύση αντί να πάνε στο Κουσάντασι να αποβιβαστούν και να κάνουν πρόγραμμα εκδρομών στη Σάμο.

Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμη, ότι πέρυσι αλλά και φέτος παρά τα όσα έχουν συμβεί στην γειτονική χώρα οι τούρκοι που έχουν προγραμματίσει κρουαζιέρα με προορισμό ελληνικά νησιά και την Αθήνα δεν την ακυρώνουν αλλά συμμετέχουν κανονικά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]