Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία ετοιμάζεται να επανεκκινήσει την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα


Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Μάρτιο σκοπεύει να επαναπροωθεί στην Ελλάδα τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στο έδαφός της προερχόμενοι από το ελληνικό έδαφος, θέτοντας σε ισχύ τη Συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere ζήτησε από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) να εφαρμόζει από τις 15 Μαρτίου την ευρωπαϊκή Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει την εξέταση της αίτησης για παροχή ασύλου από την πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κυρίως δηλαδή η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Βάσει της σύστασης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, η Γερμανία εκτιμά σήμερα ότι οι επαναπροωθήσεις αυτές θα είναι δυνατές από τις 15 Μαρτίου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Tobias Plate στο AFP.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει στις 8 Δεκεμβρίου να τεθεί και πάλι σε ισχύ η Συνθήκη του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στην Ελλάδα παράτυπα, με εξαίρεση τους ασυνόδευτους ανήλικους. Το μέτρο αυτό είχε ανασταλεί το 2011 εξαιτίας των κακών συνθηκών υποδοχής των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Κριτική των διεθνών οργανώσεων στα γερμανικά σχέδια

Για άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα κάνουν λόγο και πάλι ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle. Τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για την επαναπροώθηση προσφύγων επικρίνει η γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση αρωγής προσφύγων Pro Asyl κάνοντας λόγο για επιπλέον χτύπημα στο ελληνικό σύστημα απονομής ασύλου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNHCR) στην Αθήνα Ρόλαντ Σένμπαουερ δήλωσε στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης ότι στο επόμενο διάστημα δεν είναι ούτως ή άλλως δυνατή η επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα προσφυγικά καταλύματα βρίσκονται σε «άσχημη κατάσταση» και ότι οι πρόσφυγες αναγκάζονται να «ζουν στο χιόνι και τη λάσπη». Επιπλέον τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει τόσο ένα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όσο και την εξέταση του αιτήματος ασύλου σε λογικό χρονικό διάστημα. Και οι δύο προϋποθέσεις δεν πληρούνται σε πολλές περιπτώσεις στην παρούσα φάση, καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι προσφυγες , ειναι λαθρεποικοι και μελλοντικοι ψηφοφοροι του ελλαδισταν .
      Ειδατε ποσο πολυ κακο σας εκαναν τα μμε και οι κυνοβουλευτικοι με την πλυση εγκεφαλου που σας εκαναν τοσα χρονια ;
      Πρεπει να καταλαβαιτε οτι σιγα σιγα και πουστικα σας βγαζουν απο τα σπιτια σας και βαζουν αυτους .
      Γνωριζετε ποσοι λαθρεποικοι δουλευουν στο δημοσιο και ποσοι σε ιδιωτες ;
      Οπως δεν υπαρχει χρεος , ετσι και δεν υπαρχουν προσφυγες στην πρωην Ελλαδα και σεις ακομη τους ακουτε να σας παραμυθιαζουν μεχρι να σας παρουν και την ψυχη σας , διοτι ΟΛΑ τα αλλα πλεον τους ανηκουν .

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε, το παραπάνω είναι τίτλος άρθρου, τον οποίον εγώ δεν μπορώ ν' αλλάξω. Επειδή, όμως, δεν φαίνονται οι σύνδεσμοι, ίσως δεν έκανες κλικ πάνω στην πρόταση να το διαβάσεις. Οπότε, όλα αυτά που μού γράφεις είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ιστολόγιο

    Εδώ και καιρό αλλάξατε και χαλάσατε τον τρόπο σχολιασμού και διαλόγου.

    α) Σε κάθε σχόλιο, μπορεί να δώσει κανείς μόνο μία απάντηση.
    β) Δεν υπάρχει ημερομηνία και ώρα σχολίου, πράγμα που κάνει αδύνατο να διευκρινίσει κάποιος σε ποιον απευθύνεται, αφού οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφουν ως "Ανώνυμοι".
    γ) Δεν φαίνονται οι σύνδεσμοι, ώστε να τούς διαβάσει κανείς.

    Μπορούν αυτές οι αδυναμίες/ελαττώματα να διορθωθούν, ώστε ο σχολιασμός να γίνεται απρόσκοπτα, όπως πρώτα;

    ΥΓ: Τα έχω επισημάνει ξανά αυτά, αλλά δεν έτυχα απαντήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ο Ἀρχάγγελος...Ohne Gnade;

      Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα και αντιπροσωπεία των άλλων νησιών θα καταθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για το προσφυγικό στις 27 Μαρτίου



      Φωνή στην καρδιά του κέντρου λήψης αποφάσεων της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκτούν πλέον οι νησιώτες καθώς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου εκπρόσωποι της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα αλλά και εκπρόσωποι από τη Λέσβο, τη Σάμο και την Ειδομένη, θα βρεθούν στο Στρασβούργο έπειτα από πρόσκληση του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την προσφυγική κρίση.



      Όπως εξήγησε ο τελευταίος σε συνέντευξή του στα Μ.Μ.Ε. της Χίου το μεσημέρι του Σαββάτου η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαρτίου και θα μεταδοθεί ζωντανά.



      «Το πρώτο και συγκεκριμένο που καταλήγουμε είναι η απόφαση να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος όχι με την κλασική έννοια του όρου όπως τη γνωρίζουμε αλλά από τους ίδιους τους πολίτες, από αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα στο πετσί τους», ανέφερε ο κ. Μαριάς.

      Διαγραφή
    2. @ Αρμομία

      >Είσαι ο Ἀρχάγγελος...Ohne Gnade;<

      Τι εννοείς;

      Διαγραφή
  4. Ο καθε Μαριας σας δουλευει ψιλο γαζι ...Δεν ειναι προσφυγες , ουτε μεταναστες , ειναι εποικοι με την βια και σας το κρυβουν και τους εφεραν με την συμφωνη γνωμη των εβροπαιων .
    Οποτε ...ταξιδακι θα κανουν τα σφακτα και θα γυριζουν νομιζοντας οτι κατι εκαναν στην φωλια των μισανθρωπων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist
      απλή ερώτηση κάνω σε ένα σχολιαστή, τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
  5. Προς τον Κωνσταντίνο και τους λοιπούς σχολιαστές:
    Ο σχολιαστής με τα ψευδώνυμα "Μιχαήλ", "Αρχάγγελος" και "Άκερμαν" εδώ και κάποιο καιρό απεβίωσε.

    Θα παρακαλούσα θερμά, ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη του για το έργο που -αμιγώς πατριωτικά, με αυταπάρνηση και πόνο ψυχής- έχει προσφέρει σε όσους διάβαζαν τα σχόλιά του, να μην χρησιμοποιούνται τα ψευδώνυμά του.

    Πολλοί, όπως και εγώ, διαφωνούσαμε με πτυχές των θέσεών του, αυτό μας δεν σημαίνει ότι έχει κανείς το δικαίωμα να μειώσει ή να εκμεταλλευτεί την τεράστια προσπάθειά του και την σημαντική προσφορά του.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακόντα, λυπήθηκα πολύ, πάρα πολύ, ας τον αναπαύσει ο Θεός.
      Ήταν Πατριώτης και μας έδινε ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην Ολυμπία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι, Anaconda, λυπάμαι πολύ.
      Τα τέρατα πρωταγωνιστούν, οι πατριώτες αποχωρούν..
      Καλοτάξιδος να είναι.
      You take care.

      Διαγραφή
    3. @ Anaconda

      Εδώ και μερικά χρόνια, αφήνω σποραδικά σχόλια σε τούτο το ιστολόγιο. Τα υπογράφω πάντα με το όνομά μου και δεν θυμάμαι κανέναν άλλον να το έχει χρησιμοποιήσει. Ούτε θυμάμαι κανέναν "Αρχάγγελο", ή "Άκερμαν". Γιατί άραγε τα πολλαπλά ψευδώνυμα; Κατά κανόνα τα χρησιμοποιούν όσοι τρολάρουν.
      Αν και όποτε γράψω ξανά, ασφαλώς θα συνεχίσω να υπογράφω με το ίδιο όνομα.

      Διαγραφή
  6. Αρμονία,

    Τώρα μονάχα βλέπω το σχόλιό σου και ομολογώ, ότι ούτε εγώ καταλαβαίνω τι θες να πεις με το "Ἀρχάγγελος...Ohne Gnade".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σχολιαστές του Ολυμπία θυμούνται με σεβασμό τον σχολιαστή "Μιχαήλ", "΄Ακερμαν", "Αρχάγγελό κλπ", ο οποίος σχολίαζε με το τονικό σύστημα.
      Ένας πατριώτης που θα μας λείψει. Αν ψάξεις στο google θα βρείς παλαιότερα σχόλια του στο site olympia.gr. Μια ανάρτηση με σχόλιο του την αντέγραψα και την ποστάρω.
      https://olympia.gr/2016/06/26/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9/

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]