Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία, ενιαία και ελεύθερη Κύπρος


Ένας θρασύτατος προδότης να μπορεί να προξενήσει τόση ζημιά στον ελληνισμό είναι κάτι πρωτοφανές!

Τι άλλο να σας πω κύριε Κωνσταντακόπουλε παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Ελληνίδα για τα όσα διαυγή και ολοκάθαρα έχετε γράψει για Κύπρο και Ελλάδα, τον ενιαίο Ελληνισμό, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και εδώ και εκεί, που το κυρίαρχο σύστημα θέλει να κρατά σε ληθαργική άγνοια και συνεπώς αδράνεια.

Όμως θα πρότεινα να γίνετε λιγάκι πιο αναλυτικός στο τι μπορεί να κάνουν οι Ελληνοκύπριοι (λαός, Αρχιεπίσκοπος, κόμματα που αποχώρησαν από τη Γενεύη) για να εμποδίσουν και εν συνεχεία να εκμηδενίσουν αυτήν την τερατώδη συμφωνία και να αρχίσουν από μηδενική βάση, επί της αρχής ενός ενιαίου Κράτους.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Κύπρου για κάποιον που καταλύει αυτοβούλως, άρα πραξικοπηματικά την Κυπριακή Δημοκρατία; Εδώ ασφαλώς θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κ. Κασιμάτη και υποβάλω θερμή παράκληση να παρέμβει, ως εκ της επιστημονικής του ειδικότητας. Αμφότεροι εσείς γράψατε πρώτοι ότι περί αυτού πρόκειται!

Έχουν πλέον τεκμήριο οι ως άνω Ελληνοκύπριοι περί του “πραξικοπήματος Αναστασιάδη” το γεγονός ότι δέχτηκε να είναι παρών στη διάσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας(!) και όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προκειμένου να εκτελέσει τα σχέδια των πατρόνων του εγκαταλείπει και αυτό το αξίωμα που του προσέφερε, τόσο αυτοκαταστροφικά και επιπόλαια, ο Κυπριακός λαός.

Αν τώρα ο λαός αυτός δε βγει στους δρόμους, αν δεν απειληθεί ο κύριος αυτός από όλους όσους απαρτίζουν τον υγιώς σκεπτόμενο λαό της Κύπρου ότι θα έχει την ποινή του αρχιπραξικοπηματία (δεν υπάρχει πραξικόπημα μεγαλύτερο από την κατάλυση-κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ελεύθερου Κυπριακού Κράτους) αυτός ο θρασύτατος προδότης δεν πρόκειται να κάνει πίσω .

Είναι αποφασισμένος να κλείσει το θέμα ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να μη χαθούν όλες οι προδοτικές και μεθοδευμένες προσπάθειες που κατέβαλε, υπό συνεχή καθοδήγηση βέβαια επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυής, για να νομιμοποιήσει την Τουρκική εισβολή, σε βάρος όλου του Ελληνισμού. Ένας άνθρωπος να μπορεί, σε περίπου δημοκρατικές συνθήκες, να προξενήσει, (σχεδόν χωρίς αντίδραση ως τώρα, ενώ ήταν προφανέστατο πού το πήγαινε) τόση ζημιά στον Ελληνισμό, είναι κάτι το πρωτοφανές!

Θα πρέπει να υπάρχει στο Κυπριακό Σύνταγμα άρθρο για την αντίδραση σε στρατιωτικό πραξικόπημα, που θα πρέπει να εξισωθεί με το εν εξελίξει πολιτικό πραξικόπημα. Κι αν δεν υπάρχει, ας βρουν (λαός και αντιτιθέμενη αντιπολίτευση) αποτελεσματική αντίδραση διά μέσου άλλης, άμεσης ή πλαγίας οδού.

Είναι αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και όλου του Ελληνισμού να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος αυτός ως πραξικοπηματίας, ώστε να καθαιρεθεί πάραυτα από Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (εφ' όσον αυτοβούλως αποδέχτηκε να αυτοκαταργηθεί), ώστε να ακυρωθούν και οι όποιες συμφωνίες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί υπέρ Τουρκίας και των υψηλών προστατών της και σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων. Η Ελλάδα, αν δεν ανατραπεί η προδοσία, θα γευτεί σύντομα τα οδυνηρότατα αποτελέσματά της.

Η λύση του Κυπριακού, είναι εξ' ίσου αδήριτη ανάγκη, να τεθεί στη σωστή και στέρεη στο χρόνο βάση του ενιαίου Κράτους, όπως ήταν πάντα η Κύπρος, ίσων και ελεύθερων πολιτών -πλην εποίκων, που πρέπει να επιστραφούν στους τόπους τους. Με δύο χωριστά καντόνια, κατά το πρότυπο της Ελβετίας. Το ελβετικό πρότυπο, βέβαια με τις απαραίτητες προσαρμογές, οι Ελληνοκύπριοι ιθύνοντες πρέπει να το μελετήσουν πάρα πολύ, πριν προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις.

Κλείνουμε με μια αναφορά που μας κάνει περήφανους μεν ως Έλληνες, αλλά άτυχους που για μας χάθηκε (μας τον “έχασαν”!) πολύ νωρίς αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία από το 1813 έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην Ομοσπονδιακή δομή της Ελβετίας και τη διαμόρφωση του Συντάγματός της. Για το λόγο αυτό το 1817 λαμβάνει την Ελβετική υπηκοότητα και έχει χαρακτηριστεί εθνικός ήρωας της Ελβετίας. Ορειχάλκινη προτομή του, από το 2009 σε κοινή εκδήλωση με τη Ρωσία, κοσμεί την πόλη της Λοζάνης.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Υ.Γ.Οι άθλιοι του ΣΥΡΙΖΑ την κάθε προδοσία τους την επιζαχαρώνουν με επιχειρήματα ότι την “εκτελούν” για το καλό των Ελλήνων. Είναι τρομαχτική η ικανότητά τους να εμφανίζουν το μαύρο-άσπρο. Αλλά κανένας Έλληνας πια (πλην “βαμμένων” Συριζαίων) δεν καταπίνει αυτά τα επιζαχαρωμένα και μέσα δηλητηριώδη κινίνα τους. Και την πίκρα και την καταστροφή που υποκρύπτουν αυτά, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να τους την επιστρέψει -υπάρχουν τρόποι- στο ακέραιο και σύντομα.

    Επίσης τάχιστα θα πρέπει να απαντήσει στο πώς θα χαράξει οδό διαφυγής από τη θανάσιμη θηλιά που όλο και περισσότερο σφίγγει γύρω από το λαιμό του, γιατί αν αφήσει τη διάσωσή του σε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα ή σε συνδυασμό τους, θα είναι άξιος τού, δια βασανισμών, σύντομου θανάτου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Y.Γ-2, αφού "τα πάντα ρει" και με ταχύτητα! Σε όλα τα ανοιχτά προς διερεύνηση Συνταγματικά (και ποινικά) θέματα που έθεσε το άρθρο αυτό, έδωσε ήδη πληρέστατες απαντήσεις το κείμενο-επιστολή ομάδας δικηγόρων της Κύπρου (και ένα μεγάλο εύγε τους αξίζει από όλον τον Ελληνισμό απανταχού της γης -ενώ στην Ελλάδα "άκρα του τάφου σιωπή" από τους δικηγόρους) προς τον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Κύπρου.
    Με αυτή ζητούν, επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος και του ποινικού Κώδικα της Κύπρου,την καθαίρεση του Ν. Αναστασιάδη από το αξίωμά του και την επιβολή της προβλεπόμενης από τον Κώδικα ποινής για την "εσχάτη των πράξεων", την πράξη της εσχάτης προδοσίας.
    Επίσης ζητούν την καθαίρεσή του με την αιτίαση ότι είναι αλκοολικός. Ολόκληρη η επιστολή έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και την είδα σε μεγάλο ειδησεογραφικό site. Ελπίζω να αναρτηθεί και σε πολλά ακόμη και ιδιαίτερα στο διαρκώς στις επάλξεις "Ας μιλήσουμε επιτέλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσέξτε τις ξεκάθαρες μπηχτές της αναφοράς των Κυπρίων νομικών για τον Έλληνα ΥΠΕΞ και τον πολιτικό του προϊστάμενο στις παραγράφους 3. και κυρίως 4.

    3. Το μόνο ζήτημα, που θα μπορούσε να συζητήσει μια διεθνής διάσκεψη είναι το πώς θα εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που ζητούν την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και την πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι νόμιμο να συνδέσει ή να εξαρτήσει κανείς αυτές τις διεθνείς υποχρεώσεις, άμεσα ή έμμεσα, με οποιεσδήποτε συνταγματικές αλλαγές στη χώρα.

    4. Αντίθετα, όλοι οι τρίτοι έχουν την υποχρέωση να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διακηρύξεις, και πολύ περισσότερο από το να υπογράψουν οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο αποτελεί άμεση ή έμμεση παραβίαση του δικαιώματος των Κυπρίων πολιτών να αποφασίζουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση σχετικά με τις βασικές αρχές της κρατικής τους δομής και το διεθνές καθεστώς της Δημοκρατίας. Όλα τα μέρη θα πρέπει να ενεργήσουν αναλόγως των δυνατοτήτων τους, για να εξασφαλίσουν στους Κυπρίους τις συνθήκες για την ελεύθερη έκφραση της βούλησής τους, χωρίς οποιεσδήποτε απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις, τετελεσμένα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]