Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωθυπουργός παντός καιρού


Αν μελετήσει κανείς τις εφαρμοστικές συμπεριφορές στην εποχή του Μνημονίου μεταξύ κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα δεν θα βρει σοβαρές διαφορές στην προσήλωση. Αλλάζουν τα πρόσωπα. Αξίζει να αναφερθεί πως κατά την 2η κυβέρνηση Τσίπρα κι επειδή η οικονομία χειροτέρεψε, επισημαίνεται μία κορυφαία αναλγησία και μία ατσάλινη πυγμή για φοροείσπραξη, τέτοια που πραγματικά τρομάζει. Επιπλέον στην 2η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγνωριστεί η καθολική σιωπή όλων, μα όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιοδήποτε αντικοινωνικό μέτρο. Και αυτό τρομάζει. Δείχνει πως αυτοί οι βουλευτές για την καρέκλα δεν προτάσσουν καμία αντίσταση, στέλνουν το λανθασμένο μήνυμα στους δανειστές – που μέχρι χτες χαρακτήριζαν διεθνείς τοκογλύφους.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε πως μπορεί να λέει τα καλύτερα και να κάνει τα χειρότερα. Πίσω από το υποκριτικό χαμόγελο του «όλα καλά τα κάνουμε», κρύβεται ένας σκληρός εγκέφαλος εξουσίας που εκπαιδευόταν για δεκαετίες για αυτή τη στιγμή. Η κουβέντα περί «αριστεράς» ήταν απλά το όχημα.

Κάτι που ακόμη πρέπει να προβληματίζει είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται αυτή η κυβέρνηση. Κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων της, των προνομίων της εξουσίας, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό αντίκτυπο. Π.χ. δέρνονται οι συνταξιούχοι, στρατός αστυνομικών αφοσιωμένος στη φύλαξη αριστερών βουλευτών και υπουργών, διόγκωση κρατικού μηχανισμού και άσκοπη σπατάλη δημοσίου χρήματος όπως το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης, πάρτυ στο Μαξίμου, γλέντια κυβερνητικών στελεχών στα μπουζούκια, συλλήψεις δημοσιογράφων, πρωτοφανής έλεγχος των μίντια, κ.α.

Και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κάνει όλα αυτά;
Μα προφανώς γιατί νιώθει ότι παίζει χωρίς αντίπαλο.

Δεν νιώθει την ανάσα κανενός. Αντιλαμβάνεται πως το κυρίαρχο εκλογικό σώμα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αυτοδιοίκησης) και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι στο άκουσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τρομοκρατούνται. Άρα τι μένει; Ένας Αλέξης Τσίπρας ολοένα και πιο δυνατός που καθημερινά επιβεβαιώνει ότι είναι κυρίαρχος και παντός καιρού.

Η απολιτίκ και απόλυτα φιλοΜνημονιακή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάκαμψης. Καμία σοβαρή αντίσταση, καμία προκοπή, γιατί δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, ιδεολογικό ή τεχνοκρατικό.

Οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν. Κανένας δεν εμπνέει για τίποτα.
Κι επειδή ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει το χρήμα, θα έχει και τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση του τίποτα!

Πηγή «Ο Κεντροδεξιός»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ...που σε μας προκαλεί μονίμως βαρομετρικά χαμηλά, μέχρι να θαφτούμε κάτω από τους γερμανικούς παγετώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το κακό στο χειρότερο. Όταν ακούω τον κούλη να μιλάει είναι σαν να ακούω 100χρονη γριά. Απαίσια χροιά φωνής, εντελώς άνευρος και ένα βλέμμα τρομακτικό.
    Μ' όλους αυτούς που μας έχουν κατσικωθεί πλέον πιστεύω ότι ένας πόλεμος θα μας σώσει. Αν είναι εντός ή εκτός μ' αφήνει αδιάφορη, το μόνο που θέλω είναι να σωθούμε από αυτά τα κ#πρ@ν@!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]