Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νευράκια, νευράκια;


Βρε, βρε πως αλλάζουν οι καιροί.
Ο Αλέξης έχασε την ψυχραιμία του on camera, για πρώτη ίσως φορά τόσο φανερά.
Τα πολλά νευράκια του Αλέξη με τους αγρότες στην Κρήτη, τους προνομιακούς παλιότερα συνομιλητές του, δείχνει ένα πράγμα:
Ο Prime Minister έχει αντιληφθεί ότι η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του στην εξουσία βαίνει προς το τέλος της.
Ο κλοιός σφίγγει και τα περιθώρια ελιγμών ελάχιστα.
Οι κινήσεις του για πολιτική επιβίωση αυτού και της κυβερνήσεώς του όχι μόνο δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη, αλλά τους βύθισαν έτι περισσότερο.

Το σημείο καμπής για την κυβέρνηση ήταν η ήττα στη μάχη των τηλεοπτικών αδειών. Από εκείνη τη στιγμή η ψαλίδα με τη ΝΔ μεγάλωσε, αφού οι πολίτες διέβλεψαν ότι τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι μετρημένα.

Η ρελάνς με τις παροχές στους συνταξιούχους προσέκρουσε στον τοίχο των δανειστών που τώρα θα του κάνουν γυμνάσια για την αυθάδεια του να μην τους ρωτήσει προηγουμένως. Το τελευταίο του αποκούμπι, η πάλαι ποτέ go back κυρία Μέρκελ, τον αντιμετωπίζει, όπως αντιμετώπιζε το Σαμαρά λίγο πριν το πολιτικό τέλος του. Με συμπάθεια, αλλά ως εκεί. Πλάτη δεν πρόκειται να βάλει η Καγκελάριος για να σώσει το αγόρι χωρίς γραβάτα. Θα περιμένει να διαπραγματευτεί σοβαρά με τον επόμενο πρωθυπουργό. Ο Αλέξης ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, ό,τι ήταν να περάσει, το πέρασε. Πάμε για άλλα.

Οι ψηφοφόροι του τού γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη απογοητευμένοι και κυρίως οργισμένοι. Δεν δείχνουν καμία διάθεση να του συγχωρήσουν τη μνημονιακή κωλοτούμπα, πόσω μάλλον να τον ξαναψηφίσουν.

Η ΝΔ χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει και χωρίς να προτείνει κάτι σπουδαίο ή διαφορετικό, έχει πάρει κεφάλι +15 στις δημοσκοπήσεις και οδεύει ολοταχώς ακόμη και προς την αυτοδυναμία.

Όλα αυτά τα βλέπει ο Αλέξης, εξού και ο εκνευρισμός. Τα καλούδια και η δόξα της εξουσίας τελειώνουν και μάλιστα πολύ πιο πριν από όσο είχε προβλέψει.

Οι επόμενοι μήνες μέχρι την πτώση της κυβέρνησης θα είναι διαδικαστικοί, με την ελπίδα ότι η βλάβη της χώρας έως τότε δεν θα είναι ανήκεστος.

Ο εκνευρισμός από την απώλεια της εξουσίας θα είναι διάχυτος σε όλο το κόμμα και την κυβέρνηση. Και θα τους βγαίνει καθημερινά.

Η επιστροφή από τα μεγαλεία του Μαξίμου, των υπουργικών θώκων και λοιπών οφιτσίων στους καφενέδες των Εξαρχείων θα είναι οδυνηρή, και τους τρομάζει. Η επιστροφή στο 4% τους ξυπνά το βράδυ σαν εφιάλτης.

Τα Σέβη μου



ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
Πηγή "Μυστήρια Ομάδα"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ναζιστάκι δεν είσαι με την Μέρκερ και το Σόιμπλε για να ζητάς να μην είναι οι κάμερες μπροστά! Το πορνό θα το δούμε με την πρώτη φορά φασιστερά και θα το απολαύσουμε!!!Τα όμορφα συντρόφια ωραία ξεβρακώνονται, φασισταριό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]