Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, μια τεταρτoκοσμική χώρα


Του Σάκη Μουμτζή

Τα όσα διαδραματίζονται γύρω από την επίσημη επίσκεψη του Μπ.Ομπάμα, επιβεβαιώνουν όλους όσοι υποστηρίζαμε εδώ και καιρό πως η χώρα μας αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο. Τον τέταρτο κόσμο.

Πουθενά αλλού, ακόμα και στην Σομαλία, δεν θα ματαιωνόταν ο επίσημος αποχαιρετιστήριος λόγος του Αμερικανού Προέδρου στον χώρο που συμβολίζει την Δημοκρατία, επειδή μια συμμορία πέταξε μια χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία. Οι αρχές ασφαλείας προφανώς έκριναν πως μια τρομοκρατική ενέργεια «ήπιας μορφής» μπορεί να ακυρώσει μιαν ιστορική ομιλία. Δήλωσαν, δηλαδή, αδυναμία περιφρούρησης της.

Και βέβαια ανακύπτει το ερώτημα πώς σε μια τόσο καλά φυλασσόμενη περιοχή δύο τρομοκράτες μπόρεσαν και έδρασαν κι΄έφυγαν ανενόχλητοι. Κάτι που εγείρει βάσιμες ενστάσεις για τα αυξημένα μέτρα φύλαξης. Προφανώς δεν είναι ούτε «αυξημένα» ούτε καν «μέτρα φύλαξης». Να υπενθυμίσω μίαν ανάλογη επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία πριν από λίγες μέρες.

Επί πλέον μια γνωστή και σεσημασμένη ομάδα, «οι Ρουβίκωνες» απείλησαν να χαλάσουν όλη την τελετή υποδοχής και φιλοξενίας του Αμερικανού Προέδρου. Τα μέλη αυτής της παρέας είναι γνωστά στην Κρατική Ασφάλεια, γιατί έχουν κατ΄επανάληψη συλληφθεί για παράνομες πράξεις και έχουν αφεθεί ελεύθερα, καθώς με νόμο του Παρασκευόπουλου οι πράξεις τους μετατράπηκαν από κακούργημα σε πλημμέλημα. Κι όμως μια προκήρυξη αυτών των γνωστών ανθρώπων πανικόβαλε ένα ολόκληρο κράτος.

Το πλήγμα για την Ελληνική κυβέρνηση είναι μεγάλο εξαιτίας της ματαίωσης της ομιλίας του Μπ.Ομπάμα στην Πνύκα λόγω του ισχυρού συμβολισμού του χώρου και της προσωπικότητας του ομιλητή. Αλλά είναι γνωστόν πως «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Τα παιχνιδάκια του ΣΥΡΙΖΑ με τους αποκαλούμενους αντιεξουσιαστές, οι εκλεκτικές συγγένειες και συμπάθειες συνιστωσών του κυβερνώντος κόμματος με αυτόν τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο, του προσέφεραν πλήρη πολιτική και νομική ασυλία. Όλοι θυμούμαστε την παρέλαση ενόπλων στα Εξάρχεια, την πλήρη αυτονομία συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας από το επίσημο κράτος, που έχει παραιτηθεί από όλες σχεδόν τις εξουσίες του αλλά και τις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει στους πολίτες, το Σαββατιάτικο ανέξοδο show των νυκτερινών επιθέσεων με μολότωφ κατά των ΜΑΤ.

Έτσι μοιραία διολισθήσαμε σε μια κατάσταση όπου ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε βαρύνουσα άποψη για το πού θα μιλήσει ο Μπ.Ομπάμα και η κυβέρνηση όμηρος των ιδεολογικών αγκυλώσεων της δήλωσε αδυναμία να περιφρουρήσει την παραμονή του.

Άλλωστε, η άφιξη 550 Αμερικανών πρακτόρων επιφορτισμένων με την ασφάλεια του προέδρου τους, φανερώνει πως οι Ελληνικές Αρχές απλώς παρακολουθούν παρέχοντας στοιχειώδη υποστήριξη στα μέτρα φρούρησης. Εκείνο δε που αιδημόνως αποσιωπάται είναι πως, τα -υπέρ το δέον- μέτρα ασφαλείας, οφείλονται και στην ύπαρξη 60.000 μεταναστών, καθώς είναι άγνωστον τι κρύβουν στις τάξεις τους.

Αντιπαρέρχομαι τις γραφικότητες διαφόρων δημάρχων του ΚΚΕ που κηρύσσουν ανεπιθύμητο τον Μπ.Ομπάμα, ωσάν ποτέ αυτός να επρόκειτο να επισκεφθεί τον δήμο τους. Όμως να επισημάνω την σχετική ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ( ΔΟΕ), με ύφος που έρχεται από τα ένδοξα χρόνια της δεκαετίας του 70, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ταγμένοι στην μόρφωση των μικρών παιδιών.

Συνεπώς, όσοι βαυκαλίζονται πως η πατρίδα μας μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δέχονται το ένα πλήγμα πίσω από το άλλο. Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας είναι και τα πλέον σοβαρά όλων, καθώς αφορούν τις ζωές μας. Και είναι συμπτώματα πολλών δεκαετιών, που βρίσκουν την κορύφωση τους τα τελευταία δύο, σχεδόν, χρόνια.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]