Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κρυφή" επίσκεψη Celik στην Αθήνα


Διήμερη επίσκεψη, η οποία για ευνόητους λόγους δεν έχει ανακοινωθεί ενώ έχει ήδη ξεκινήσει, πραγματοποιεί στην Αθήνα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Omer Celik, σε μια στιγμή που κορυφώνονται οι διεθνείς αντιδράσεις αλλά και η κριτική ευρωπαϊκών θεσμών για τις διαστάσεις που έχει πάρει το κυνήγι μαγισσών του καθεστώτος Erdogan εναντίον κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής.

Ο κ. Celik είχε το μεσημέρι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία ...ξέχασε να ανακοινώσει, όπως είναι η πάγια πρακτική του Μεγάρου Μαξίμου. Νωρίτερα το πρωί συνάντησε στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα τους μουσουλμάνους βουλευτές, ενώ λίγο αργότερα είχε συνάντηση και με τους δυο ψευδομούφηδες Ξάνθης και Ροδόπης.

Ο κ. Celik θα έχει αύριο συναντήσεις και με τον Νίκο Κοτζιά και τον Νίκο Ξυδάκη και θα είναι η πρώτη επίσημη επαφή με τούρκο αξιωματούχο μετά τις γνωστές δηλώσεις Erdogan για την Συνθήκη της Λωζάννης και τα νησιά του Αιγαίου.

Χθες ο κ. Κοτζιάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu, την οποία και πάλι επιχειρήθηκε να κρατήσουν κρυφή, αλλά διέρρευσε από την τουρκική πλευρά στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι εξελίξεις στο κυπριακό μπαίνουν σε κρίσιμη καμπή, με την τουρκική πλευρά να πιέζει για πενταμερή διάσκεψη και για συνέχιση με κάποιο τρόπο του Συστήματος των Εγγυήσεων, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η Αθήνα.

Χθες εξάλλου σε ένα ακόμη από τα συνήθη πλέον περιστατικά αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων, η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ A4911/16 που εξέδωσε χθες το μεσημέρι και με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης τουρκικού ιστιοφόρου που είχε μείνει ακυβέρνητο νοτιοδυτικά της Χίου, δήλωσε ότι η αρμοδιότητα Έρευνας και Διάσωσης μέχρι το μέσο του Αιγαίου ανήκει στις τουρκικές Αρχές.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]