Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκλήματα αλλοδαπών εκθέτουν τη Μέρκελ


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 142.000 εγκλήματα -από βιασμούς, μέχρι ληστείες και ξυλοδαρμούς- έχουν διαπράξει, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας, οι μετανάστες στη Γερμανία μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016!

Πράξεις βίας που αυξήθηκαν δραματικά -κατά 40%- σε σχέση με πέρυσι και αποκαλύπτουν όχι μόνο ότι καθημερινά αλλοδαποί διαπράττουν κατά μέσο όρο 780 εγκλήματα επί γερμανικού εδάφους, αλλά κυρίως ότι απογυμνώνουν πλήρως την «προσφυγική πολιτική» που εφάρμοσε τους τελευταίους μήνες η Ανγκελα Μέρκελ.

Με τα νέα αυτά στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας, είναι σαφές ότι η καγκελάριος, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2017, αν επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα, θα πρέπει να αναθεωρήσει σε πολλά σημεία -αν όχι ριζικά- την περίφημη πολιτική των «ανοικτών θυρών». Μια πολιτική που, εκ πρώτης, μπορεί να φαίνεται ότι έχει «ανθρωπιστικό πρόσημο», πρακτικά όμως απλώς γεννά βία και ανασφάλεια στους Γερμανούς πολίτες.

Το πολιτικό μέλλον της Merkel κρύβει κινδύνους για την Ελλάδα

Η αγορά μπορεί να έχει υποτιμήσει τον κίνδυνο της απόφασης της Angela Merkel να μην είναι υποψήφια στις εκλογές του 2017, σημειώνει η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της.

H Deutsche Bank εκτιμά με βάση πληροφορίες αλλά και σχόλια πολιτικών πηγών πως η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο ανέρχεται περίπου στο 25%.

Όπως σημειώνει, η Merkel αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της στη συνάντηση ηγεσίας του CDU στις 21 Νοεμβρίου ή στο συνέδριο του κόμματος στις 5-7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση η γερμανίδα Καγκελάριος αποτελεί εδώ και χρόνια μία «άγκυρα» για την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Κάθε διάδοχος θα έρθει είτε με μια πιο επιθετική στάση ή δεν θα έχει την βαρύτητα για να συνεχίσει τον πραγματισμό της Καγκελαρίου.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, οι επιπτώσεις στην αγορά θα είναι οι εξής:
AdTech Ad

Πρώτον, ο Schaeuble ειδικότερα, θα λάβει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, αποκλείοντας την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους με μεγαλύτερη σαφήνεια και, ενδεχομένως θα ασκήσει ισχυρή πίεση ενάντια στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.

Όπως τονίζει η γερμανική τράπεζα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει να δέσει την δεύτερη αξιολόγηση με υποσχέσεις και για τα δύο αυτά ζητήματα, οι εντάσεις στις διαπραγματεύσεις των Θεσμών με την Ελλάδα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν και πάλι το 2017.

Δεύτερον, ο Schaeuble θα ενθαρρύνει τα «γεράκια» στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αυξάνοντας την πολιτική πίεση προς την ΕΚΤ για να προχωρήσει σε tapering του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Σημειώνεται πως και οι δύο αυτές επιπτώσεις θα ενισχύσουν το Ευρώ.

Τρίτον, με την απουσία της Merkel και ανεξάρτητα από τη διάδοχό της, οι Ευρωπαίοι θα είναι πιθανόν λιγότερο ευέλικτοι στο Άρθρο 50 των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία. Η Merkel είναι υπέρ των συμβιβασμών έτσι ώστε να διευκολυνθεί ένα "ήπιο Brexit".

Αν δεν είναι υποψήφια, δεν θα έχει επιρροή όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και αυτό θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα άσχημο νέο για εκείνους που ελπίζουν σε ευρωπαϊκή επιείκεια.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]