Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΔΙΣΑ


To Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) διοργάνωσε με επιτυχία στις 26 Οκτωβρίου 2016 την πρώτη του εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα «Γεωπολιτικές αναταράξεις στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και Ενημέρωσης- Europe Direct – City of Athens (Ακαδημίας 50).

Το πάνελ είχε ομιλητές τον Δρ. Κωνσταντίνο Γρίβα, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το Σπύρο Πλακούδα, Δρ. Στρατηγικών Σπουδών Πανεπιστημίου Reading, τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτου, Υποψήφιο Δρ. Στρατηγικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και τον Ιωάννη Μιχαλέτο, Ειδικό Αναλυτή Θεμάτων Ασφαλείας. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου καθώς επίσης στρατιωτικοί, διπλωμάτες και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας ανέπτυξε τις σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο μίας ημι-παγκόσμιας δύναμης στο πολυπολικό διεθνές σύστημα.

Ο Δρ. Σπύρος Πλακούδας ανέλυσε τις σύνθετες διαστάσεις του Κουρδικού Ζητήματος και την προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία να αποτρέψει τη δημιουργία αυτόνομης Κουρδικής κρατικής οντότητας στη βόρειο Συρία.

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτου εστιάστηκε στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, τονίζοντας η Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την προσέγγιση με την Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.

Ο Ιωάννης Μιχαλέτος, Ειδικός Αναλυτής Θεμάτων Ασφαλείας ανέλυσε την Τζιχαντιστική απειλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη και το ρόλο της Τουρκίας παρουσιάζοντας εντυπωσιακές πληροφορίες για την έκταση της συνεργασίας του Τουρκικού βαθέους κράτους με την Τζιχαντιστική τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση των ομιλητών με το ακροατήριο μέσω ερωτήσεων αλλά και παρεμβάσεων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]