Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήνυση αστυνομικών κατά ηγεσίας


Μήνυση εναντίον της ηγεσίας του Σώματος για έκθεση των αστυνομικών σε κίνδυνο πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Εφετείο και τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι εκπρόσωποι των αστυνομικών καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.
AdTech Ad

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές.

«Τα επεισόδια στην περιοχή των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας.

Και η τελευταία αυτή "παρατήρηση", τοποθετεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το εάν η Πολιτεία επιθυμεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένου τύπου "ακραία στοιχεία". Η μέχρι στιγμής μηδενική αντιμετώπιση υποδηλώνει άρνηση των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους πολίτες (και τις περιουσίες) τους; Και εάν ναι, τι υποκρύπτεται πίσω από την συγκεκριμένη πολιτική "αδράνεια"; Ποιοί και πως εξυπηρετούνται από την δράση στοιχείων που αποτελούν κίνδυνο ακόμη και για την ζωή απλών πολιτών; Υπάρχουν, μήπως, άνομες σχέσεις μεταξύ του κράτους και του παρακράτους που εμφανίζεται και δρα ανενόχλητο; Πότε η Πολιτεία, με αυστηρές και μη ποικίλως μεταφραζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις θα αναλάβει τις ευθύνες της, όπως αυτές προκύπτουν από το Σύνταγμα της χώρας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]