Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπόθεση Deutsche Bank: Η καγκελάριος Μέρκελ παθαίνει τώρα όσα μας έκανε…!


Mια καγκελάριος που παθαίνει όσα μας έκανε; Έτσι φαίνεται πως εξελίσσεται η κατάσταση για τη Μέρκελ όσον αφορά τις εξελίξεις στη Deutsche Bank δεδομένης της σκληρής γραμμής που το Βερολίνο επέβαλε στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διασώσει την εν λόγω τράπεζα. Πως όμως θα κάνει κάτι τέτοιο την στιγμή που είχε απαγορεύσει ανάλογα μέτρα στις εν κρίση ευρωπαϊκές χώρες; Η κυβέρνηση Μέρκελ αρνήθηκα πως θα διαθέσει κρατικό χρήμα για τη διάσωση της Deutsche Bank. Όμως η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είναι κοινό μυστικό πως πιέζεται ιδιαιτέρως μετά και την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων.

Η Γερμανία επέβαλε στην Ιταλία και σε άλλες χώρες να μην επιχειρήσουν τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και άρα δεν μπορεί να χαλαρώσει η ίδια την στάση της έναντι της δικής της τράπεζας, έγραψε η Frankfurter Allgemeine. Ενώ η Sueddeutsche Zeitung γράφει πως η διάθεση κρατικού χρήματος για τη διάσωση της τράπεζας θα εξέθετε τη Μέρκελ στους ψηφοφόρους της ενόψει μάλιστα εκλογών την ώρα που το προσφυγικό έχει ήδη υπονομεύσει τη θέση της και έχει καταστήσει το ξενοφοβικό AfD φόβητρο.

Reuters
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μήπως είναι ξέπλυμα από μετρικό (σε όσα έγδαραν από Ελλάδα) και εμείς μασάμε κουτόχορτο, ότι πρόκειται για χρηματική ποινή ;

    Αποκλείεται δηλαδή να είχανε συμφωνήσει, ότι άμα η Αμερική έκανε τα στραβά μάτια σε 1-2 σημεία κλειδιά (της εξέλιξης), τότε θα έπρεπε να πάρουν από 7 δις (σύνολο 14) αλλά χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν ως έμβασμα - και παράλληλα με εξασφάλιση υποχρέωσης (αφού τέτοια ποσά ούτε δίνονται μονοκόμματα, ούτε μαζεύονται από τους Έλληνες μονοκόμματα τα αντίστοιχα 100άδες δις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]