Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζούμε σε μια πολιτική δικτατορία


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Χούντα έχουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθεί να κρυφτεί από την πραγματικότητα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και η σκληρή αλήθεια για όλους εμάς, είναι πως ζούμε σε καθεστώς υποτέλειας, σε μία άλλοτε χώρα. Ζούμε σε έναν χώρο για τον οποίο αποφασίζουν άλλες χώρες (βλ. Γερμανία) και επιβάλλονται νόμοι που εξυπηρετούν ξένα και ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Αυτός ο χώρος που συνεχίζεται τυπικά να αναφέρεται ως Ελλάδα, μεταβάλλεται ταχύτατα σε ένα ανοιχτό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό εργαστήριο, ενώ με ταχύτατους ρυθμούς μετατρέπεται και σε μία τεραστίων διαστάσεων ανοιχτή φυλακή.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, επί Γεωργίου Παπανδρέου και με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Την σκυτάλη της άνευ όρων υποταγής, εξυπηρέτησης ανθελληνικών συμφερόντων και ουσιαστικής συστηματικής και σιωπηλής καταπάτησης του Συντάγματος, αλλά και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Κανόνων Δικαίου, πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παρέλαβαν οι πρόθυμοι να κυβερνήσουν (έστω και σαν μαριονέτες) Σαμαράς, Βενιζέλος και εσχάτως το απαύγασμα του «πατριωτισμού» Πάνος Καμμένος και της δημοκρατικότητας Αλέξης Τσίπρας.

Πολλές φορές, μέσα στην περίοδο αυτών των έξι χρόνων, καταπατήθηκε το Σύνταγμα. Και αυτό είναι γεγονός που ομολογήθηκε δημοσίως από εκλεκτά στελέχη του σύγχρονου πολιτικού βίου της χώρας, που δήλωσαν πως «το Σύνταγμα παραβιάστηκε για το καλό της χώρας»!!!
Όμως, πέρα από την γελοιότητα ή την επικινδυνότητα των κατά συνείδηση παραβατών του Συντάγματος, το καλοκαίρι του 2015 και αμέσως μετά την ανακοίνωση του περίφημου «Όχι» του Δημοψηφίσματος, συντελέσθηκε ένα πολιτικό πραξικόπημα από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και παρουσία του αχυρανθρώπου Προκόπη Παυλόπουλου, Προέδρου της Δημοκρατίας! 
Η απόφαση να αγνοηθεί η λαϊκή εντολή του «Όχι» και στη συνέχεια να ανατραπεί και να αναστραφεί η λαϊκή βούληση με προσωπική απόφαση – συναίνεση των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων, καθιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία κατήργησε την λαϊκή απόφαση – εντολή προκειμένου να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα. Η συναίνεση -σε αυτό το πραξικόπημα- των συγκυβερνητών Τσίπρα – Καμμένου, τους καθιστά πρωταίτιους και κυρίως υπεύθυνους στην κατάργηση του Συντάγματος και στην σιωπηλή μετατροπή του πολιτεύματος σε πολιτική δικτατορία. Δηλαδή σε πολιτική χούντα που λειτουργεί υπό τις εντολές – ανοχή τρίτων και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα εντός ή εκτός Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε (για οικονομία του χώρου) τις πολιτικές παραβατικές στάσεις, αποφάσεις και νομοθετικές ή υπουργικές επιβολές που έχουν μέχρι σήμερα συμβεί στη χώρα. Η δημοκρατία (αυτή η κάκιστη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) παραβιάστηκε στο σύνολό της, τη στιγμή που σύσσωμες οι ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (που είτε μετείχαν είτε σιώπησαν στο πολιτικό πραξικόπημα), αντέστρεψαν την λαϊκή εντολή, όπως αυτή τους δόθηκε μέσα από το δημοψήφισμα. Η σημερινή πολιτική σκηνή της χώρας αποτελείται από ένα πολιτικό δίδυμο που σχεδόν σε κάθε του απόφαση παραβιάζει κάθε έννοια της δημοκρατίας, ενώ εκθέτει συστηματικά τα εθνικά συμφέροντα, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Αυτό το τραγικό δίδυμο δικτατόρων στηρίζεται επί της ουσίας από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό, το οποίο δεν καταγγέλλει την κατάπτωση του πολιτεύματος και δεν κινείται προς την κατεύθυνση αποκατάστασης της δημοκρατίας. Κι αυτό συμβαίνει επειδή σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι συνεργός της πολιτικής χούντας που σήμερα διοικεί με εντολές ξένων την Ελλάδα.

Χούντα έχουμε. Γιατί να το κρύψουμε;…
Και οι σύγχρονοι βιαστές κάθε δημοκρατικής έννοιας, οι σύγχρονοι καταπατητές του (έστω και αυτού του κάκιστου) Συντάγματος θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως πραξικοπηματίες. Τόσο οι αποφάσεις τους, οι νόμοι που ψήφισαν και οι υπογραφές τους σε συμφωνίες με την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, δεν πρέπει να θεωρούνται ως νόμιμες, αφού οι ίδιοι έχουν κατ’ επανάληψη παρανομήσει, υπέρ της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και εξάρτησης από την εξουσία, και κατά του συνόλου των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων καθώς και των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα θα είναι γεγονός μόνο όταν συλληφθεί, δικασθεί και φυλακισθεί δια βίου το σύνολο των υπευθύνων για όσα συμβαίνουν στην χώρα. Αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο για όσο διάστημα οι πολίτες αυτού του χώρου –ανοιχτής φυλακής- δεν κατανοήσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί, από ποιους έχουν κατ’ επανάληψη εξαπατηθεί και ποιοι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μην υπάρξουν ιστορικές επαναλήψεις αυτής της εκτεταμένης εθνικής προδοσίας.

Όμως η αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή αυτό το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει κατορθώσει να διασπείρει προς κάθε κατεύθυνση τους δικούς του ανθρώπους, για να χειραγωγήσουν, να διαφθείρουν ή να εξευτελίσουν οποιαδήποτε υγιή προσπάθεια καταβληθεί από κάποιον ισχυρό νέο πολιτικό φορέα. Οι καταγραφές αυτής της θλιβερής δραστηριότητας «προσωπικοτήτων» που περιφέρονται ανά την Επικράτεια διερευνώντας πολιτικά κινήματα και συλλογικότητες, εισάγοντας «δικούς τους» ανθρώπους σε αυτά και επιχειρώντας συνεχώς να εξουθενώσουν – διαγράψουν την ελπίδα μίας οργανωμένης αντίδρασης, είναι η βιαιότερη ενέργεια που διαπράττει η σημερινή χούντα των αριστερο-δεξιών πραξικοπηματιών.

Απέναντι στους πεμπτοφαλαγγίτες, στους κεκαλυμμένους εκ του ασφαλούς πατριώτες, οφείλουμε, όλοι εμείς, να αντιληφθούμε πως είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να διερευνά, να αναγνωρίζει και να συμμετέχει σε πολιτικές ομάδες που αποτελούνται από πρόσωπα η σχετιζόμενα με την παρελθούσα πολιτική, καθώς και με σταθερή πορεία ιδεών και απόψεων.
Κι επειδή "πολλοί λύκοι ντύνονται αρνιά" θα πρέπει να γίνει από όλους μας κανόνας ο στίχος από το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού: «…δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλή»…

Μάθημα Δημοκρατίας

Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης

Διαβάζω τη δήλωση της Τερέζα Μέη (Πρωθυπουργού της Βρετανίας, αντίθετης με το Brexit κατά το δημοψήφισμα): “Ο Λαός αποφάσισε. “Brexit σημαίνει Brexit” και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια παραμονής στην ΕΕ από την ''πίσω πόρτα'' .

Αναγκαστικά συγκρίνω τη δημοκρατική αντίληψη της Αγγλίδας και τον σεβασμό της στη Λαϊκή ετυμηγορία, με τα δικά μας σούργελα, που την επομένη του Δημοψηφίσματος, μαζεύτηκαν όλοι μαζί στο Προεδρικό και, υπό την επίβλεψη του ΠτΔ, έχεσαν ομαδικά επάνω στο 62,5% ΟΧΙ, αφού κατούρησαν το Σύνταγμα και τη Λαϊκή κυριαρχία που αυτό επιτάσσει.

ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν είχε την αυτονόητη δημοκρατική ευαισθησία (ασχέτως με το τί υποστήριξε πριν το Δημοψήφισμα) να βγεί και να πεί : - Αυτό αποφάσισε ο Λαός, αυτό πρέπει να κάνουμε. Εξ άλλου, αυτό μας επιβάλλει το Σύνταγμα.

Αυτό θα έπρεπε να να είχε πεί, χωρίς άλλη σκέψη ο Κούλης, ο Σταύρος, η Φωφώ, ο Κουτσούμπας, ο Λεβέντης, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος.

Και να καταγγείλουν τον Αλέξη, ως πραξικοπηματία.

Διότι, περί πραξικοπήματος πρόκειται, καθώς η ενέργεια τους αυτή, είναι ο τυπικός ορισμός του Πραξικοπήματος.
(Αντιγράφω από το Λεξικό Δημητράκου: “Πραξικόπημα είναι η αιφνιδιαστική πολιτική ή στρατιωτική ενέργεια που παραβιάζει το Σύνταγμα και περιορίζει τις ελευθερίες του Λαού”).

Θυμίζω ότι η μεγαλύτερη ελευθερία του Λαού, είναι η ελευθερία του να αποφασίζει για τις τύχες του.

Αυτή η ελευθερία, όχι απλά περιορίστηκε, αλλά ποδοπατήθηκε βάρβαρα, (και συνεχίζει να ποδοπατείται) με την αβλεπί ψήφιση Νόμων (χωρίς να προλάβουν να διαβαστούν από τους υπογράφοντες άβουλους!!!) που υπαγόρευσαν εξωχώριες δυνάμεις.

Και έχουν το θράσος, αυτή η χούντα των πραξικοπηματιών, να εμφανίζονται στη ΔΕΘ κορδωμένοι και να μας λένε τα “προγράμματα” τους.

Το πρόγραμμα όλων τους, είναι κοινό και φανερό: Η υποδούλωση της Χώρας και της κοινωνίας μας σ' αυτούς και τα αφεντικά τους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ένα κείμενο που λέει έξω από τα δόντια τα πράγματα με το όνομά τους.
  Ένα πρώτο γενναίο βήμα. Το δεύτερο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ 'ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΜΑΣ'Κ ΛΟΙΠΟΝ;;ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ;;;ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΥΛΑΚΗ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λύσεις υπάρχουν. Αλλά σχεδόν όλοι ενοχλούνται στα μικροσυμφέροντά τους από αυτέε, ξεβολεύονται και δεν θέλουν ούτε να τις ακούσουν. Βάλε και τους βαλτούς του συστήματος που προσπαθούν να χειραγωγήσουν ή να εξευτελίσουν σοβαρές προτάσεις, βάλε και τον λατρεμένο καναπέ και θα δεις πως η κατάσταση είναι δύσκολη επειδή εμείς με τον ωχαδερφισμό μας ή με τα μικροσυμφέροντά μας, αλλά και με την ισχυρότατη ματαιοδοξία μας, στηρίζουμε με την πολιτική μας ανεπάρκεια αυτα τα πολιτικά εκτρώματα που συνεργάζονται με εκείνους που απειλούν να μας πάρουν τα σπίτια, να διαγράψουν την ιστορία μας και να γίνουν οι επίσημοι επικυρίαρχοι, επειδή εμείς δεν συμφωνούμε να τους πούμε οργανωμένα "ως εδώ". Δυστυχώς, δεν έχουμε -πλην ενός μικρού πληθυσμιακού ποσοστού- καμία σχέση με τους προγόνους μας, γίναμε φοβικοί και εθελόδουλοι και θα γίνουμε εκείνοι που θα φέρουμε στη ζωή την πρώτη γενιά γεννημένων δούλων

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]