Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, είναι απρόβλεπτη

Κοιμάσαι το βράδυ χωρίς μνημόνιο και το πρωί ξυπνάς δεμένος χειροπόδαρα για τα επόμενα 99 χρόνια. Το απίστευτο θαύμα, όμως, δεν ήταν αυτό. Το πρώτο βραβείο και μάλιστα χωρίς συναγωνισμό το παίρνει η προσπάθεια του υπουργού Μπαλτά να ανακηρύξει το Ελληνικό αρχαιολογικό χώρο. Πολύ απλά, αυτό δεν υπάρχει, δεν έχει ξαναγίνει!

Είναι το Ελληνικό ένα από τα προαπαιτούμενα; Σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει ένα από τα εξής δύο πράγματα: Είτε κάποιος ξέχασε να πει στον υπουργό Μπαλτά ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα, είτε κάποιος αποφάσισε να κάνει πλάκα στον σύντροφο Αλέξη. Είναι σαν να λέει αυτός ο κάποιος προς το κοινό: «Αν δείτε τον Αλέξη, να του πείτε ότι δεν είναι μόνος του»!

Σοβαρά τώρα, βρε παιδιά, θέλετε να βάλετε γενικό δερβέναγα στο Ελληνικό την αρχαιολογική υπηρεσία; Σκεφτείτε τη σκηνή: Η μπουλντόζα ετοιμάζεται να σπάσει το τσιμέντο στον αεροδιάδρομο. Οι εργάτες είναι στη θέση τους από τις 6 το πρωί, αλλά οι μηχανές είναι σβηστές. Όλοι περιμένουν τον αρχαιολόγο υπηρεσίας να καταφτάσει για να παραστεί στις εργασίες. Δεν ξέρουμε αν πρέπει κανείς να γελάσει ή να κλάψει…

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο επενδυτικός κόσμος για να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα, όταν όλοι ξέρουν ότι στη χώρα αυτή μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα και μάλιστα ανά πάσα στιγμή; Όταν νιώθει ότι στην πραγματικότητα είναι ανεπιθύμητος; Πώς θα έρθει η… ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Ίσως μπορούν οι θεωρητικοί του υπαρκτού σοσιαλισμού, οι οποίοι… κοσμούν σήμερα με την παρουσία τους την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη χώρα. Τόσες και τόσες διατριβές έκαναν στο ανατολικό μπλοκ, τόσα βιβλία έγραψαν, κάτι θα έχουν μάθει να μας το πουν κι εμάς…

Μην έχετε αμφιβολίες. Όλα αυτά δεν γίνονται κατά λάθος! Οι άνθρωποι μισούν θανάσιμα τον καπιταλισμό, τα ιδιωτικά κεφάλαια και τις επενδύσεις. Δεν θα ησυχάσουν, αν δεν κλείσουν και την τελευταία ιδιωτική επιχείρηση στη χώρα. Παλεύουν να το αποδείξουν καθημερινά…

Η ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι συναρπαστική για κάποιον που ζει μακριά από αυτήν τη χώρα και βιώνει τα γεγονότα ως παρατηρητής. Σαν να παρακολουθεί μια ταινία θρίλερ. Το πρόβλημα δημιουργείται γι' αυτούς που ζουν το θρίλερ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πραγματική τους ζωή. Για όλους εμάς, δηλαδή, που είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε στα σοβαρά τις πρωτοβουλίες κάθε Μπαλτά. Κι είμαστε υποχρεωμένοι επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι στην κυβέρνηση και με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η γελοιότητα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενώ με τους νεοφιλελεύθερους, που όπως φαίνεται τους εγκρίνεις και που περιμένουν στην ουρά τη σειρά τους για την εξουσία, δε θα είναι απρόβλεπτη η ζωή, αλλά σταθερή και προβλέψιμη στο δρόμο για την ολοκλήρωσή της καταστροφής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]