Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από σήμερα δεν υπάρχει διαπλοκή…

Ήταν μία νίκη σε βάρος της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας. Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει διαπλοκή. Το τέρας το σκότωσε ο Νίκος Παππάς. Δεν μπορεί, λοιπόν, να εμφανιστεί εκ νέου (το τέρας) και να διαψεύσει έτσι τους συντρόφους. Όποιος πει κάτι διαφορετικό, ότι συνάντησε το τέρας, θα πάσχει από τη γνωστή ασθένειας της αυταπάτης.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι τους έκλεισαν μέσα για τρεις μέρες και τους ανάγκασαν να πέσουν στα γόνατα για να διεκδικήσουν το αντικείμενο του πόθου τους ήταν μία νίκη του Νίκου Παππά. Το ότι όλη αυτή η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών, των τεσσάρων νικητών και των χιλιάδων ανθρώπων που θα χάσουν τη δουλειά τους δεν έχει σχέση με όσα έλεγαν μέχρι χτες είναι απλά και μόνο μία ακόμη λεπτομέρεια. Όπως τόσες και τόσες ακόμη που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η πραγματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έκανε μία επίδειξη δύναμης. Έδειξε προς κάθε κατεύθυνση πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της βούλησης ορισμένων ιδεοληπτικών ανθρώπων και πόσο δειλή και ανίσχυρη από την άλλη είναι η λεγόμενη μεγαλοαστική τάξη. Μην έχετε αμφιβολία. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες «ρυθμίσεις» στην αγορά στον τομέα της ενημέρωσης. Διότι θα πρέπει οι ειδήσεις να είναι αξιόπιστες και αξιόπιστες είναι μόνο οι ειδήσεις που δίνουν αισιοδοξία στον λαό. Μετά από τα τηλεοπτικά κανάλια, σειρά έχουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι επιχειρήσεις στον χώρο του διαδικτύου. Για το χαρτί δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον. Ίσως επειδή βρίσκεται σε διαρκή πτώση…

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις στην κοινωνία να βάλουν τα όρια στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εποχή των μισητών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία ισχυρή Αριστερά στην κοινωνία που έκανε μία ουσιαστική αντιπολίτευση. Η Κεντροδεξιά είναι ανύπαρκτη σε κοινωνικό επίπεδο, όπως ήταν πάντα. Αν περίμενε κανείς από τις εργοδοτικές οργανώσεις και από τα συνδικάτα, τότε είναι από χέρι χαμένος. Οι εργοδοτικές οργανώσεις θέλουν να τα έχουν καλά με κάθε εξουσία και τα συνδικάτα δεν είναι διατεθειμένα να στηρίξουν μία ουσιαστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ακόμη κι εκείνα που ελέγχονται από δυνάμεις «φιλικές» προς τη Νέα Δημοκρατία.

Η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς μία κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Βενεζουέλας. Δεν το έχουν κρύψει! Το έχουν πει πολλές φορές, δεν μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει ότι είπαν ψέματα. Την αλήθεια μας είπαν. Μόνο που πολλοί δεν θέλησαν να την πιστέψουν. Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δυνάμεις στην κοινωνία διατεθειμένες να σηκώσουν το βάρος της αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικοί θα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Η Αριστερά δούλεψε πολλά χρόνια για να πετύχει την κυριαρχία της σε κοινωνικό επίπεδο κι αυτό εξαργυρώνει σήμερα που βρίσκεται στην εξουσία. Αντίθετα, η κεντροδεξιά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος για να επενδύσει στους κοινωνικούς αγώνες.

Οι τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν απλά ένα show. Ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν μία πρόβα τζενεράλε μπροστά σε αυτό που ετοιμάζουν.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]