Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή ΔΝΤ και Eurostat: "Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηλά"!

Τα e-mails της προδοσίας! 
Τα ντοκουμέντα που «τρέμουν» οι δανειστές!

Στις εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat, προς την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος «γρήγορα και με εχεμύθεια», αναφέρεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Δημοκρατία. Το θέμα υπογράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη με το σκάνδαλο της αλλοίωσης του ελλείμματος και το χρέος του 2009, και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα σε εσωκομματικό – νεοδημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί εθνικής σημασίας θέμα.

Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτοί οι ακοίμητοι φρουροί της ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης δεν βρήκαν μισή λέξη να σχολιάσουν από όσα περιέχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχθηκε στην τεκμηριωμένη αναίρεση της Εισαγγελέως, Ξένης Δημητρίου.

Ξεπερνώ το γεγονός ότι εκείνοι που για να πλασαριστούν ως μεταρρυθμιστές ζητούν πάντα τον σεβασμό των κανόνων στις επισημάνσεις της δικαιοσύνης για σωρεία παραβάσεων του εθνικού και κοινοτικού Δικαίου αναφορικά με τη μέθοδο τήρησης των εθνικών λογαριασμών (λ.χ. η απόκρυψη πλεονασμάτων 500 νομικών προσώπων το 2009 και η ξαφνική αποκάλυψή τους στους εθνικούς λογαριασμούς το 2013!). Μεταρρυθμιστές α λα καρτ βλέπετε.

Εδώ όμως υπάρχει ένα κορυφαίο Εθνικό θέμα, το οποίο εξελίχθηκε σε δυο φάσεις και αυτό – που να χτυπιούνται κάποιοι στο πάτωμα κατά του Καραμανλή- δεν μπορεί να παραγραφεί: Η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με το Μνημόνιο 1, το Μεσοπρόθεσμο 1 και το Μνημόνιο 2,. Το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του Γεωργίου για το πρώτο, αλλά μόνο για το δεύτερο Μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι το έγκλημα δεν συντελέσθη. Αντιθέτως.

Η αλλοίωση του ελλείμματος στην πρώτη φάση της ελληνικής περιπέτειας έγινε αποδεδειγμένα κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, επειδή έτσι ερμηνεύτηκε ότι «ζητούσε» το καταστατικό του. Mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο αξιωματούχος του ταμείου Μπομπ Τραα πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ» (Μιχάλης Ιγνατίου, «Ο δρόμος προς την καταστροφή», σελ 414, εκδόσεις Λιβάνη).
Το πόσο σημαντική ήταν για το ΔΝΤ τους δανειστές και τις τράπεζές τους η αλλοίωση του ελλείμματος -που έπρεπε να γίνει ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ- φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του διαγγέλματος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23 Απριλίου 2010), το οποίο ξεκινούσε ως εξής: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009»...
Από τον συνδυασμό του mail Τραα και της δήλωσης του πρώην Πρωθυπουργού προκύπτει σαφώς η αιτιώδεις συνάφεια μεταξύ της αλλοίωσης του ελλείμματος (πρώτη φάση) και του Μνημονίου 1. Λίγους μήνες αργότερα διορίζεται στη θέση του διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, το στέλεχος του ΔΝΤ, Ανδρέας Γεωργίου, χωρίς να παραιτηθεί προηγουμένως από τη θέση του ( είναι κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος).

Κι ενώ η Ελλάδα κατρακυλά στον γκρεμό , η Στατιστική Αρχή της – ανεξάρτητη έναντι της κυβέρνησης, αλλά όχι έναντι των ξένων- δίνει στη χώρα νέα σπρωξιά: Δεύτερη αναθεώρηση των στατιστικών, που ανακοινώνεται μετά τις περιφερειακές εκλογές, στο 15,4% το έλλειμμα. Κι αυτή η αναθεώρηση γίνεται με εντολή των δανειστών – αυτή τη φορά των Βρυξελλών – υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και mail με τις εντολές κορυφαίου στελέχους της Eurostat στη δικογραφία. Γι' αυτό χοροπηδά η κομισιόν σήμερα! Διότι στη δίκη Γεωργίου θα αποκαλυφθεί ότι δεν είχαμε greek statistics, αλλά euro statistics, Που οδήγησαν έναν λαό και μια χώρα σε οικονομικό αφανισμό.

Όποιος έχει αμφιβολία για την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της δεύτερης αλλοίωσης του ελλείμματος με το μεσοπρόθεσμο του 2011 που έφερε μέτρα λιτότητας 4 δις ευρώ, και του Μνημονίου 2 (οικουμενική Παπαδήμου) ας διαβάσουν τι γράφει ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στα «χρόνια δοκιμασίας»: ότι μετά την ανακοίνωση του 15,4% ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζήτησε νέα μέτρα! Στην εύλογη απορία λοιπόν -γιατί τα έκαναν όλα αυτά οι δανειστές- γιατί πείραξαν τα νούμερα; - η απάντηση είναι απλή: για να σώσουν τις τράπεζές τους. Τα Μνημόνια δεν ήταν μηχανισμός εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, αλλά μηχανισμός εξόφλησης των τραπεζών στο ακέραιο.

Τα στατιστικά στοιχεία ήταν το εργαλείο της εξόφλησης.! Όσο ποιο φουσκωμένος ερχόταν ο λογαριασμός τόσο σιγούρευαν τα λεφτά τους κάποιοι! Η χώρα δεν είχε το παραμικρό περιθώριο κινήσεων – ο λαός έπρεπε να χρηματοδοτεί με λιτότητα την εξόφληση ομολόγων. Και όταν ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες τότε βεβαίως συμφωνήθηκε στο Ντοβίλ από Μέρκελ και Σαρκοζί να πληρώσουν τον λογαριασμό με το PSI οι ιδιώτες ομολογιούχοι, μικροί και μεγάλοι.

Αν λοιπόν έχει εθνική σημασία η υπόθεση στην εξέλιξη της οποίας έγιναν δυο κλοπές – η μια στο σπίτι στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ στην Αίγινα και η άλλη στο αυτοκίνητο ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση, ενώ απειλήθηκε και η ζωή της Γεωργαντά στην Εθνική Οδό- αυτή συνίσταται ως εξής: με την τεκμηριωμένη αποκάλυψή της τίθεται ζήτημα αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων και ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Υποστήκαμε δεκαπλάσια λιτότητα απ' όση αξίζαμε για να πληρώνονται οι έμποροι όπλων, τους εξοπλισμούς για τους οποίους είχε δανειστεί η κυβέρνηση Σημίτη και αυτό είναι ανήθικο. Δεν γίνεται η Γερμανία να δίνει συγχωροχάρτι σε Πορτογαλία Ισπανία, όταν παραβιάζουν τους κανόνες για το έλλειμμα, και να μην το ζητάμε εμείς που μας το φούσκωσαν. Ερώτηση: αφορά αυτό το θέμα τον Κώστα Καραμανλή και την υστεροφημία του; Προφανώς και τον αφορά -θα το δούμε στον σωστό χρόνο-, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ένα εθνικό θέμα σε εσωκομματικό, γιατί απλά δεν είναι.

Το μείζον είναι να καταλάβουμε τη σημασία του θέματος εν όψει της τελικής παραπομπής Γεωργίου στη Δικαιοσύνη και του ορισμού της σύνθεσης του δικαστηρίου δια κληρώσεως. Εκτός από το Βερολίνο δικαστές υπάρχουν και στην Αθήνα βλέπετε.

Πηγή Εφημερίδα "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πότε η Eurostat ζήτησε από την Αυστριακή κυβέρνηση να προσθέσει τα χρέη των Αυστριακών Σιδηροδρόμων στον προυπολογισμό της. Ο κύριος Γεωργίου ήταν πολύ μπροστά..... http://ec.europa.eu/eurostat/documents/1015035/2991399/Austria-Treatment-of-the-debt-of-the-Austrian-railway.pdf/fafc6bd8-9355-4cc5-b046-993caa5c1be4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ:

  "... Αρκετοί ανακριτές όμως απέρριπταν την άσκηση ποινικής δίωξης. Κινητικότητα στο ζήτημα υπήρξε μόνον όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διόρισε την Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέα (σσ. του Αρείου Πάγου). ..."

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...;;;!!!
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΧΙ ΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ...!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...!!! Α, ΠΑΠΑΠΑ!!!
  ΧΑΧΑΧΑ!!!

  From Πρώτο ΘΕΜΑ:

  Handelsblatt: Τα Greek Statistics και οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

  Αναφέρεται στην υπόθεση Γεωργίου και τις πιθανές της συνέπειες για πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ίδια τη χώρα

  Full article


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ; ΕΛΑΒΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"... ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΕΞΙΑ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΦΙΛΟΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ... ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΠΑΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά, παρακολουθώντας κανείς την ειδησεογραφία διαπιστώνει ότι όλες τις πολιτικές υποθέσεις των συριζανελ αναλαμβάνει να τις "καυθαρίσει" η κα Δημητρίου πριν ακόμα την επιλέξουν για Γενική Εισαγγελέα...

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]