Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

DW: Αγνοούνται 9.000 προσφυγόπουλα στη Γερμανία

Από τις αρχές του 2016 διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφυγόπουλων που έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος. Στις αρχές Ιουλίου αγνοούνταν περίπου 9.000 ασυνόδευτα παιδιά, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Η συντριπτική πλειονότητα των προσφυγόπουλων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και αγνοούνται είναι έφηβοι. Συγκεκριμένα χάθηκαν τα ίχνη 8.046 εφήβων ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 867 παιδιών κάτω των 13 ετών και 78 νέων άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ) στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια για την εξαφάνιση των παιδιών δεν είναι εγκληματικής φύσεως. Η εν λόγω υπηρεσία δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία ότι ανήλικοι πρόσφυγες που αγνοούνται έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Το ΒΚΑ υποθέτει ότι συνήθως τα προσφυγόπουλα απομακρύνονται από τα προσφυγικά καταλύματα επειδή θέλουν να πάνε στους γονείς τους, σε συγγενείς ή σε γνωστούς που ζουν σε άλλες γερμανικές πόλεις ή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όταν τα παιδιά φτάνουν εκεί οι ξένες αρχές δεν ενημερώνουν τις γερμανικές. Χιλιάδες παιδιά αγνοούνται και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή Skai



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολυ βολικη και αθωα η εξηγηση που δινουν οι Γερμανοι για την εξαφανιση χιλιαδων προσφυγοπουλων απο την χωρα τους αλλα δεν με πειθει καθολου, διοτι εζησα και εργασθηκα αρκετα χρονια στην Γερμανια και η δομη του κρατους σε θεματα μεταναστευσης, ελεγχου μετακινησεων αλλα και συλλογης πληροφοριων για οποιονδηποτε ζει στο εσωτερικο της χωρας, ειτε προσωρινα, ειτε για μεγαλο διαστημα, ειναι φοβερα οργανωμενη. Ελεγχονται και καταγραφονται τα παντα λεπτομερως και σχολαστικα. Κατι αλλο υποψιαζομαι πως καλυπτουν, δεν αποκλειεται και εγκληματικες δρασεις εναντιον πολλων παιδιων αλλα δινουν αλλη εικονα στην κοινη γνωμη. Η γνωμη μου ειναι οτι δυστυχως δεχθηκαν και δεχονται χιλιαδες προσφυγες για να τους χρησιμοποιησουν και εκμεταλλευθουν με καθε τροπο βασει σχεδιου για τους σκοπους τους και τα συμφεροντα τους, αν και στα προβατα αφελεις πολιτες προβαλλουν την δηθεν ευαισθησια τους στα ανθρωπινα δικαιωματα και τις ευκαιριες για δουλεια και ασφαλη ζωη για τους δυστυχεις προσφυγες. Δεν μπορω να το καταπιω αυτο ετσι απλα!!! Να μην ξερουν τι γινονται χιλιαδες παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]