Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά το Brexit ένας άλλος κόσμος ξημερώνει

Ένας άλλος κόσμος ξημερώνει μετά την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικράτηση του Brexit αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα στην Ευρώπη, η πόρτα στις αποσχιστικές κινήσεις άνοιξε, οι αντισυστημικές δυνάμεις αποκτούν δυναμική ρεύματος και όλα πλέον μοιάζουν ρευστά και αβέβαια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το πανίσχυρο μέχρι πρότινος και το πιο ενδιαφέρον μεταπολεμικό πολιτικό οικοδόμημα, αμφισβητείται εντόνως πλέον, χάνει δυνάμεις και δυνατότητες και κινδυνεύει με συρρίκνωση και υποχώρηση αν δεν αντιδράσει εγκαίρως, αν δεν αλλάξει προσανατολισμούς και προτεραιότητες.

Τίποτε πια δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ο κίνδυνος επιστροφής σε καθεστώτα προστατευτισμού, περιχαράκωσης και επικράτησης εθνικιστικών αντιλήψεων είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού.

Σε κάθε περιπτωση οι Βρετανοί ψηφοφόροι δείχνουν με την επιλογή τους να κινούν την ιστορία και να οδηγούν τον κόσμο σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Ελλάδα που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο κέντρο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και υπέστη τα πάνδεινα από τους εμμονικούς των Βρυξελλών οφείλει τώρα, αν μη τι άλλο, νηφαλιότητα και προσοχή.

Η χώρα μετά βασάνων, κόπων και πολλών θυσιών, έχει επιτύχει υποτυπωδώς σχετική σταθερότητα, δεν κινδυνεύει άμεσα από το Brexit, αλλά σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν από μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κατάρρευση.

Οι καιροί που έρχονται είναι σίγουρα ταραγμένοι, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις βέβαιες και οι εθνικοί κίνδυνοι μπροστά μας.

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να προστατέψει τη χώρα, προτάσσοντας την εθνική ενότητα πάνω από οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιδίωξη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΕΔΩ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ.
    ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ , ΟΧΙ ΣΤΑ 4, ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ
    ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ".
    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ
    ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ
    ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛ...ΕΕΕΜ ΑΓΚΕΛΑΣ ΜΕΡΚΕΛ,
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζέψου κι εσύ και οι όμοιοί σου, αλήτη φασισταρά χρυσαυγίτη!
      Η Ευρώπη μας είναι το όραμά μας και το κοινό μας σπίτι.
      Όποιος τολμήσει να σκεφτεί έστω να το αμφισβητήσει αυτό
      θα μαζέψει τ' άντερά του από το πάτωμα.
      Μαζευτείτε και σκάστε....
      Τίποτα άλλο, αλήτες!

      Διαγραφή
    2. Ο ένας είναι φασίστας και Χρυσαυγίτης επειδή καταγγέλει τον φασισμό της Μέρκελ. Εσύ, που απειλείς να μαχαιρώσεις όποιον είναι κατά του νεοναζισμού της γερμανικής Ευρώπης και την είσοδο του 4ου Ράιχ στη ζωή μας, πες μας σε παρακαλώ τι είσαι... Δημοκράτης; Ευρωπαίος; Γερμανόδουλος; Ναζί του κερατά; Κάνε την διευκρίνηση και μην μας κρατάς σε αγωνία

      Διαγραφή
    3. ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
      ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ.
      "Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ"
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
  2. Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.....
    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]