Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είδε όνειρο: "Πάμε πόλεμο;"

Καμμένα παιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο!!! 
Επιτέλους, κάποιος να τον συμμαζέψει… 
Συνεχείς παραβιάσεις και κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Υπάρχει μία παροιμία που λέει «ότι κοροϊδεύεις θα το ζήσεις»… Κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμάς, αφού μετά τις γνωστές γραφικότητες και γελοιότητες του Γκρούεφσκι εξαναγκαζόμαστε σαν χώρα και σαν πολίτες να «λουστούμε» και τα παραθαλάσσια προσκυνήματα σε κόκκινα χαλιά, τις πτήσεις με πολεμικά σκάφη και άλλες ειδικού ενδιαφέροντος συμπεριφορές του συγκυβερνήτη της Ελλάδας κα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Ο οποίος, μπορεί μεν να ζει το όνειρό του σαν «αρχιστράτηγος», έχοντας το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ή την αυτογελοιοποίηση, αλλά… κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει και μία (τουλάχιστον στοιχειώδης) σοβαρότητα, πριν η γραφικότητα μετατραπεί σε επικινδυνότητα…

Ο περί ου ο λόγος υπουργός Εθνικής Άμυνας, λοιπόν, Πάνος Καμμένος (ζωντανή απόδειξη ότι μας ψεκάζουν), φαίνεται πως είδε όνειρο και μόλις ξύπνησε το πρωί, πήγε στο υπουργικό του γραφείο ντυμένος με στρατιωτική παραλλαγή και διέταξε - κήρυξε «άσκηση πολεμικής ετοιμότητας» (να υποθέσουμε ότι άπλωσε και την αμμοδόχο και τοποθέτησε τα στρατιωτάκια για να παραδώσει μαθήματα στρατηγικής και τακτικές μάχης;)! Φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος θέλησε να δημιουργήσει την δική του «ατάκα» παραλλάσσοντας (γι αυτό τον λόγο φορούσε και… παραλλαγή) το γνωστό «πάμε πλατεία;» σε… «πάμε πόλεμο;»…

Μπορεί, βέβαια, ο Πάνος Καμμένος να ζει το όνειρό του ή να το «έκαψε» αντιλαμβανόμενος πως η επόμενη ημέρα ενδέχεται να τον βρει να δίνει δικαστικές μάχες για να αποφύγει τις επιθέσεις των «εχθρών» του, αλλά η εικόνα που παρουσιάστηκε είναι λίαν προβληματική και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης – τοποθέτησης, τόσο από τον συγκυβερνώντα Αλέξη Τσίπρα, όσο και από την ηγεσία του Πενταγώνου, αφού φαίνεται πως ξεπεράστηκε το «στάδιο» της γραφικότητας και η πιθανότητα η συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπουργού (Εθνικής Άμυνας, το τονίζουμε) να κλιμακωθεί, ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως καταλύτης εξελίξεων στις οποίες υπεύθυνη και υπόλογη θα εμφανιστεί η χώρα μας.

Όμως, προσεγγίζοντας ψυχρά το σημερινό event του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατανοούμε ότι συνάδει πλήρως με το υπόλοιπο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και με τις εν εξελίξει «επικοινωνιακές επιχειρήσεις» αποπροσανατολισμού που εκτελεί συνέχεια η σημερινή ανθυποκυβέρνηση της ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορούμε, όμως, με οιονδήποτε τρόπο να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε πως η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της χώρας ανέχεται σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και συμπεριφορών που απογοητεύουν, υποβαθμίζουν, γελοιοποιούν και αποσυνθέτουν το ελληνικό στράτευμα. Δυστυχώς, αυτή η ίδια στρατιωτική ηγεσία, έχει πάρει αποφάσεις οικτρές, αφού στελέχη της φέρονται να αντάλλαξαν τις ευθύνες τους προς τους υφισταμένους και το συμφέρον της πατρίδας με τις προσωπικές τους καρέκλες εξουσίας…! Δυστυχώς, αυτή η ηγεσία, όντας ανίκανη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, άγεται και φέρεται από πολιτικά ανδρείκελα και μαριονέτες ξένων συμφερόντων, αποδέχτηκε τον παράνομο αποπροσανατολισμό λειτουργίας του Ελληνικού Στρατού και σπαταλά σημαντικότατους πόρους σε ενέργειες που δεν σχετίζονται με τον ελληνικό στρατό.

"Πριν αλέκτωρ λαλήσει" η Τουρκία κλιμακώνει στις Οινούσες

Και πριν καλά-καλά προλάβει να ξεκινήσει τον συναγερμό του ο υπουργός, η Τουρκία ξεκίνησε τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις, κλιμακώνοντας την ένταση με κύρια στόχευση το λάθος από την Ελληνική πλευρά.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ.
Η κατάσταση στο νησί είναι τα τελευταία 24ωρα εκρηκτική με τις υπερπτήσεις να είναι πλέον φαινόμενο καθημερινό. Οι αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών είναι ιδιαίτερα σκληρές αφού οι Τούρκοι αρνούνται να αποχωρήσουν από την περιοχή παρά τις διαδοχικές αναχαιτίσεις τους.
Και όλοι γνωρίζουν πως ένα λάθος μπορεί να φέρει γενική έκρηξη. Κάτι που ο υπουργός κ. Καμμένος φαίνεται να αγνοεί...

Η σημερινή φωτογραφία, που σε άλλους προσέφερε γέλιο και σε άλλους άφθονο προβληματισμό, αποθανάτισε τον «ετοιμοπόλεμο» υπουργό Εθνικής Άμυνας, με στρατιωτική στολή στο γραφείο του, καθιστά από μόνη της μία ατράνταχτη απόδειξη όχι μόνο του ξεπεσμού του πολιτικού ανδρός, αλλά και των κινδύνων που συνεπάγεται μία τέτοιου είδους προσωπικότητα. Επειδή μάθαμε πως ο κ. Καμμένος πετάει ελικόπτερο (υπερηφανεύτηκε δημοσίως πως έχει ήδη 800 ώρες πτήσης), αλλά του αρέσει να πετάει και με πολεμικά αεροσκάφη, μήπως θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί όπως και το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας, δηλαδή, να περάσει από ψυχομετρικά τεστ ή άλλα τεστ καταλληλότητας; Όχι τίποτε άλλο, αλλά λόγω της θέσης που κατέχει είναι ικανός να δώσει διαταγές άμεσης εκτέλεσης που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην χώρα…

ΥΓ: Για την ιστορία, το ΓΕΕΘΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητος, πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016, διετάχθη ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης "Δ" βορείου τομέα καθώς και αεράμυνας περιοχής Χίου-Οινουσσών».

ΥΓ2:
Σε κάθε περίπτωση ο παραπάνω σχολιασμός αποτελεί δείγμα πολιτικής σάτυρας και οποιοσδήποτε τον εκλάβει διαφορετικά θα χρήζει ειδικής επιστημονικής διερεύνησης από κλινικούς ψυχιάτρους…

ΥΓ3: Το ότι ο κ. Πάνος Καμμένος φοράει παραλλαγή multicam, ναι μεν παραπέμπει σε Άγγλους και Αμερικανούς, αλλά είναι ΝΤΡΟΠΗ γιατί δεν είναι η Ελληνική κι αυτό δεν επιπτρέπεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Εκτός και εάν ήθελε να στείλει μηνύματα σε κάποιους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΜΑΖΩΧΤΕ ΤΗ ΣΚΑΤΟΣΑΚΟΥΛΑ!

    ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
    ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΡΟΜΠΕΣ.
    ΜΑΖΩΧΤΕ ΤΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκε στο μέγεθος του στολή ή την έραψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ... ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ... ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΝΟΩ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;; ΧΑΧΑΧΑ!!!

    http://www.defence-point.gr/news/?p=150373

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε ότι αδυνάτισε! Πού στα αυτιά;
    Και τα αγγλικά του σκίζουν!
    https://www.youtube.com/watch?v=5Vhnr0_-BIw
    https://www.youtube.com/watch?v=6c7AT04RMTI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]