Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό σκάφος έστρεψε τα όπλα του κατά Ελληνικού στις Οινούσσες

Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι στο Αιγαίο καθώς παρά την παρουσία Νατοϊκών σκαφών συνεχίζουν τα προκλητικά επεισόδια, στη θάλασσα αλλά και στον αέρα, με παραβιάσεις από πλοία και μαχητικά αεροπλάνα.

Όπως γράφει το politischios.gr, αργά το βράδυ της Τετάρτης ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, εκεί που λίγο νωρίτερα είχε φτάσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα τουρκικό σκάφος το οποίο μάλιστα βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους σε μία ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια με την δική της σημασία για όσους γνωρίζουν τις πρακτικές που ισχύουν στην θάλασσα και σ' αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις.

Το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το αρχηγείο του Λιμενικού, όμως έγινε γνωστό από τους Λιμενικούς που ζουν στο νησί. Μάλιστα λόγω της αυξημένης προκλητικότητας των Τούρκων, στο νησί έχει σπεύσει η κανονιοφόρος του Π.Ν. «Αήττητος».

Υπενθυμίζεται ότι οι Οινούσσες βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των προκλήσεων των Τούρκων, με διαρκείς υπερπτήσεις F-16 πάνω από το νησί και βέβαια με το περιστατικό του Λιμενικού που ήρθε στην επιφάνεια.

Αναμφίβολα η κατάσταση στο Αιγαίο γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη, καθώς η παρουσία πολλών και διαφορετικών δυνάμεων (Λιμενικό, τούρκικες δυνάμεις, ΝΑΤΟ, Frontex) έχουν δημιουργήσει ένα κυκεώνα αυτόνομων δραστηριοτήτων ο οποίος εκτιμάται ότι δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής κυριαρχίας στο μέλλον.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]