Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μετακινεί στρατό από την Κύπρο...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η πληροφορία είναι επαληθευμένη και η κίνηση αυτή είναι μέρος των γενικότερων μετακινήσεων του τουρκικού στρατού από την Θράκη και την Κύπρο προς την τουρκική ενδοχώρα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας, για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ, αλλά και για διάταξη του τουρκικού στρατού σε συγκεκριμένα σημεία στα σύνορα με την Συρία.

Έτσι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), υπό τον τίτλο «Για μείωση των κατοχικών στρατευμάτων κάνει λόγο η “Αφρίκα”», αναφέρεται σε είδηση που δημοσιεύει η εν λόγω τουρκοκυπριακή εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία έχει σημειωθεί μείωση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η είδηση της σιωπηλής αποχώρησης - μετακίνησης μερίδας των τουρκικών στρατευμάτων από την κατεχόμενη Κύπρο, αναφέρει τα εξής:

Αποχωρεί στρατός από την Κύπρο» είναι ο χθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες και ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των στρατευμάτων σε περιοχές κοντά στα «σύνορα» - όπως αποκαλεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός - έχει μειωθεί κατά τα 2/3, ενώ μονάδες των κομάντο στην κατεχόμενη Αγία Ειρήνη και Μύρτου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.
Γράφει ακόμα ότι μείωση παρουσιάζεται και στο στρατιωτικό προσωπικό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία με τις διαμάχες με το ΡΚΚ και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, τουρκικές δυνάμεις, που βρίσκονται στα κατεχόμενα, επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία για ενίσχυση.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι οι ενέργειες του στρατού γίνονται με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους έξι μήνες.

Το τηλεγράφημα αναπαράγεται από μερίδα των ειδησεογραφικών ιστοτόπων της Κύπρου και έχει γίνει η αιτία αύξησης της ρωσικής πίεσης στους βομβαρδισμούς με στόχο την ευρύτερη περιοχή στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας με ταυτόχρονη προώθηση και ανακατάληψη από τον Συριακό Στρατό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]