Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές βομβάρδισαν με χημικά τους Κούρδους στο Χαλέπι

Οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας (και προστατευόμενοι του ΝΑΤΟ και της Δύσης) βομβάρδισαν με χημικά την κουρδική συνοικία Σεΐκ Μακσούντ στο Χαλέπι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Κούρδοι του YPG.

«Η συνοικία Σεΐκ Μακσούντ στο Χαλέπι δέχτηκε επίθεση με χημικά όπλα την Τρίτη το απόγευμα. Εξτρεμιστικές ομάδες εξαπέλυσαν δεκάδες ρουκέτες γεμάτες με κίτρινο φώσφορο», αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση.

Η ηγεσία του YPG υπογράμμισε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε από κοινού από πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Αχράρ Αλ Σαμ (παραμάγαζο της Αλ Κάιντα), η Ταξιαρχία του Σουλτάν Μουράντ, η Σουλτάν Φατίχ, οι ταξιαρχίες Φαστακίμ Καμά Ουμίρτ, η πολιτοφυλακή Νουρ Αντ Ντιν Ζανκί, οι ταξιαρχίες 13 και 116, το Πρώτο Σύνταγμα και οι ταξιαρχίες Αμπού Αμαράχ.

Ο βομβαρδισμός με χημικά κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και προκάλεσε δεκάδες απώλειες μεταξύ πολιτών.

Μιλώντας στο ARA News ο ακτιβιστής Ρεζάν Χίντο μέσα από το Χαλέπι, απευθύνθηκε στη διεθνή κοινότητα και στους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε να παρέμβουν ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις των «μετριοπαθών» τουρκόφιλων τζιχαντιστών στη συνοικία Σεΐκ Μακσούντ.

«Δεν βλέπουμε καμιά συμπάθεια προς τους Κούρδους αμάχους που υποφέρουν από αυτές τις βαρβαρικές επιθέσεις με χημικά στο Χαλέπι» είπε και πρόσθεσε ότι «οι ζωές εκατοντάδων παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο».

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων στη συνοικία Σεΐκ Μακσούντ, η οποία πολιορκείται από τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές εδώ και μήνες.

Την Κυριακή 16 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Σεΐκ Μακσούντ, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, όταν οι «μετριοπαθείς» εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]