Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να μαλώνουμε ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην Πατρίδα

Του Στέλιου Παπαθεμελή

Η απίστευτη αποστροφή του Σόιμπλε προς τον πρωθυπουργό προκαλεί αηδία και οργή. Αρχέτυπο του επηρμένου γερμανού ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, ο οποίος ενσαρκώνει τον τύπο που μισεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, μολονότι διακηρύσσει την υποτιθέμενη πίστη του στην πλήρη τιμιότητα και την γυμνή αλήθεια. Στην πράξη όμως εφαρμόζει την "εύκαμπτη αρετή".

Ο σιδηρούς πληρεξούσιος του ευρωγερμανικού νεοφιλελευθερισμού πάσχει από χρόνιο αστιγματισμό. Δεν βλέπει πίσω από τους αριθμούς τον άνθρωπο.

Και οι μεν ξένοι είναι αυτοί που είναι. Τη δουλειά τους κάνουν. Μας χρησιμοποιούν.

Στον Επιτάφιό του (Ι, 144) ο Περικλής αποφαίνεται: "Μάλλον πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας, ή τας των εναντίων διανοίας" (Περισσότερο φοβάμαι τα δικά μας λάθη παρά τα σχέδια των εχθρών μας).

Λάθη επί λαθών στα καθ΄ημάς. Ρουσφετολογία, παλαιοκομματικά τεχνάσματα,ερασιτεχνισμοί, παλινδρομικές κινήσεις, έλλειψη πυξίδας.

Ο Αριστοφάνης δια του χορού στον "Οικέτην" του (542) διδάσκει:
"Ερέτην χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν" (Να αρχίσεις πρώτα από κωπηλάτης πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι).
"Κατ΄εντεύθεν πρωταρεύσαι και τους ανέμους διαθρήναι" (Κατόπιν να πιλοτάρεις και να βιγλίσεις τους ανέμους).
"Κάτα κυβερνάν αυτόν εαυτώ" (και ύστερα από όλα αυτά να γίνεις καπετάνιος).
Εδώ ο λαός τα όρισε ανάποδα….

Κατά τον Σωκράτη αληθινοί άρχοντες δεν είναι όσοι κρατούν τα σκήπτρα ούτε όσοι έχουν εκλεγεί από τυχαίους: "υπό των τυχόντων αιρεθέντες" ούτε όσοι κληρώθηκαν, ούτε όσοι πήραν την εξουσία με την βία, ούτε όσοι εξηπάτησαν, αλλά εκείνοι που ξέρουν να κυβερνούν "τους επισταμένους άρχειν" (Ξενοφώντος Απομνημονεύματα Γ, 9, 10).

Τους "επισταμένους άρχειν" αναζητεί εναγωνίως το έθνος, αλλά δυσκολεύεται να τους εντοπίσει και ακόμη πιο δύσκολο να τους αναδείξει.

Στο Νταβός ο κ. Τσίπρας "κατάπιε" αντί να αποδώσει εντόκως την προσβολή. Η καλόπιστη κριτική τού χρεώνει όλα τα "πλην" της γενιάς των καταλήψεων: αμηχανία, απουσία προετοιμασίας και πρωτογενές έλλειμμα πολιτικής και γενικής παιδείας...

Η χώρα περνά μιαν αντίξοη καμπή όπου η εθνική συνεννόηση αποτελεί conditio sine qua non για την υπέρβασή της.

Η στάση του δίκαιου Αριστείδη που υπερβαίνοντας την αντιπαλότητά του με τον Θεμιστοκλή ("εόντα μεν εαυτώ ου φίλον, εχθρόν δε μάλιστα"), σπεύδει να τον συναντήσει με την βαρύνουσα δήλωση που διασώζει ο Ηρόδοτος (Η, 79):
"Ημέας στασιάζειν χρεόν εν τε τεώ άλλω καιρώ και δη εν τώδε, περί του οκότερος ημέων πλέω αγαθά την πατρίδα εργάσεται". Εμείς, δηλαδή, πρέπει να μαλώνουμε και σε άλλες περιστάσεις και προ πάντων τώρα, ποιος θα κάνει μεγαλύτερο καλό στην πατρίδα.

Για όλο το πολιτικό προσωπικό ισχύει το "μπρος τρακτέρ και πίσω Σόιμπλε". Η κοινωνία που αντιμετώπισε ως τώρα με στωική απάθεια και ιώβειο υπομονή τα μνημονιακά βασανιστήρια εξερράγη.

ΔΝΤ και Βερολίνο "αγάπησαν" τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, διότι αναιμάκτως και αδαπάνως περνάει όλα τους τα μέτρα. Το ασφαλιστικό ωστόσο απειλεί να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα.

Επί της ουσίας:
Πρώτον, δεν υπάρχει νομοσχέδιο, μόνον ιδέες.
Δεύτερον, δεν έχει προηγηθεί, ως όφειλε, αναλογιστική μελέτη.
Τρίτον, εξαγγέλλονται εν τούτοις τερατογενέσεις :σταδιακή κατάργηση ΕΚΑΣ, τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών αγροτών, μειώσεις κυρίων συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κ.ά.

Στη Βουλή διεξήχθη μία ακόμη συζήτηση αρχηγών. "Ποθούμενό" της η εθνική συνεννόηση με όρους εφαρμοσμένης πολιτικής. Τελικά αντί συγκλίσεων κυριάρχησαν διχαστικά σύνδρομα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέλαβε και κάποιες αυτοκριτικές αναφορές. Όμως από κείνον και από όλους γενικό σιωπητήριο για τα μείζονα εθνικά (Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, σκοπιανό, ελληνοαλβανικά). Καταθλιπτική η διαπίστωση του Παλαμά: "Σβησμένες όλες οι φωτιές οι/ πλάστρες μες στη χώρα"!

Σωστά τιμάται η Ήμέρα μνήμης των Εβραίων συμπολιτών μας.
Εγκληματικά υπο-τιμάται η Ημέρα μνήμης των Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.
Ο υπουργός που αρνείται προκλητικά τη δική μας Γενοκτονία παραμένει στη θέση του… Καταγγέλλει μάλιστα όσους επέκριναν την περίεργη(;) ομάδα φοιτητών (REN) που επαγγέλλεται κατάργηση των Θρησκευτικών, αντικατάσταση στο Σύνταγμα των όρων "Έλληνες" και "εθνική και θρησκευτική συνείδηση", ενώ με εγκύκλιό του ουσιαστικά καταργεί την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία.

Πρόκειται για τα έκγονα του σημιτικού εθνομηδενισμού και της εθνο-αποδομητικής ανανεωτικής αριστεράς (άξονα περιστροφής του νυν ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και της νεοφιλελεύθερης (όχι λαϊκής) δεξιάς.

Όλοι αυτοί κεκράκτες των Ανάν, Ρεπούση, Σόρος. Οι αποδομητές δεν αγαπούν την πατρίδα, αλλά… ντρέπονται να το πουν και βαφτίζουν τον πατριωτισμό "εθνικισμό".

Και το άκρον άωτον της αβάσταχτης ελαφρότητας της εξουσίας:
Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει "έργο" του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού!!!

Μωραίνει Κύριος…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]