Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσόμσκι: Ο Ερντογάν είναι δολοφόνος!


Ο φιλόσοφος καθηγητής Νοάμ Τσόμσκι ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο, επειδή στήριξε την ανακοίνωση που έγραψαν ακαδημαϊκοί που καλούσαν να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, μίλησε στο Αλ Τζαζίρα.

Ο Τσόμσκι ανέφερε: Αναμφίβολα ο Ερντογάν επιτίθεται στους Κούρδους και εφαρμόζει ατελείωτα καταπιεστικά μέτρα.
Εσείς πείτε τον όπως θέλετε…
Εγώ τον λέω δολοφόνο…
Φυσικά και είναι δολοφόνος…
Έχουμε μια κατεξοχήν καθεστωτική νοοτροπία… Σχηματίζονται ξανά οι τρομερές πολιτικές της δεκαετίας του 90.

Η Τουρκία κατηγορεί την ISIS για την επίθεση στο Σουλταναχμέτ, την ώρα που μέσω πολλών οδών την βοηθά, ενώ από την άλλη στηρίζει επίσης και το Μέτωπο Νούσρα που δεν διαφέρει τόσο από την ISIS.
Επίσης ο Ερντογάν είναι αυτός που κατσαδιάζει αυτούς που καταγγέλλουν τα εγκλήματα που κάνει κατά των Κούρδων, που αποτελούν και την βασική χερσαία δύναμη κατά της ISIS.
Χρειάζεται κι άλλο σχόλιο;

Ο Τσόμσκι αργότερα μαζί με άλλα 100 σχεδόν ονόματα έκαναν μια νέα έκκληση του τύπου ¨Σταματήστε να βοηθάτε την ISIS και να είστε συνεργοί της! Σταματήστε να συνθλίβετε και να δολοφονείτε τους Κούρδους!¨

Γάλλος δημοσιογράφος που πήγε στην Σιλόπη: Η Ευρώπη και το ΕΔΑΔ παραβλέπουν την σφαγή

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Κουετίν Αλιγιαντί που ήρθε στην Σιλόπη για να δει την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις συγκρούσεις, δήλωσε πως οι σφαγές δεν ανακοινώνονται επαρκώς. Ο Αλιγιαντί εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον και είπε πως οι ευρωπαϊκές χώρες και το ΕΔΑΔ ανέχονται τις σφαγές που γίνονται στην περιοχή.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Αλή Κουεντίν που ήρθε για να παρακολουθήσει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κουρδικές πόλεις, βρέθηκε στην πόλη Σιλόπη του νομού Σιρνάκ όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις για 37η μέρα. Ο Αλιγιαντί ανέφερε πως πέρασε επίσης από Σουρ και Τζίζρε και υπενθύμισε πως ο κόσμος εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με σφαγές.

O Αλιγιαντί ο οποίος ενημερώνει ευρισκόμενος στην περιοχή μαζί με τον φωτογράφο του, περιέγραψε πως οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας φέρνουν σε δύσκολη κατάσταση τον κόσμο.

Ο Αλιγιαντί ανέφερε πως η κατάσταση αυτή συμβαίνει σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και ότι οι πολίτες σε αυτή την περιοχή της Ευρώπης εξαιτίας των επιθέσεων οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να αφήνουν τα σπίτια τους. Ο Αλιγιαντί είπε πως η αντίσταση δεν τίθεται επαρκώς στην επικαιρότητα και ότι οι άνθρωποι δεν ενημερώνονται επαρκώς, για αυτό και ζήτησε να επιδειχτεί μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή.

Είπε πως ¨Είναι ανάγκη όλοι να έρθουν εδώ να δούνε πως χάνουν οι πολίτες την ζωή τους. Eίναι ανάγκη να δούνε το πως εξαφανίζονται οι χώροι στους οποίους ζούνε. Αυτό πρέπει να περιγραφεί από μάρτυρες. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ¨.



Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ
    ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΟΜΣΚΙ.
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

    http://theodotus.blogspot.gr/2015/11/blog-post_20.html

    ΚΑΙ (ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ)
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ δηλαδή διαφωνείς με το ότι ο Ερντογάν είναι δολοφόνος, επειδή το είπε (ΚΑΙ) ο Τσόμσκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]