Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά πλοία απείλησαν με βύθιση τουρκικό σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Ρωσικό πλοίο απείλησε να βυθίσει σήμερα το πρωί τουρκικό σκάφος στην Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας παρενόχλησης του τουρκικού σκάφους σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Και αυτή ειναι μία ρωσική κίνηση που εκτός από ρωσική αποφασιστικότητα "μυρίζει μπαρούτι"...

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται να προστεθεί στην ευρύτερη κλιμάκωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των συστάσεων του γενικού αρχηγού του ρωσικού στρατού κ. Αντόνοφ στον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα.

Κορβέτα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής ανάγκασαν εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία, αφού, σύμφωνα με τους Ρώσους, παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα.
Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία, Chernomorneftegaz, η οποία πρόσθεσε ότι τα γεωτρύπανα παραδόθηκαν τελικώς με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της τεταμένης κατάστασης η ρωσική εταιρεία αποφάσισε τη μετεγκατάσταση των δυο εξεδρών πιο κοντά στην Κριμαία. Ενώ οι δύο εξέδρες είχαν μετακινηθεί στη νέα θέση τους, ένα σκάφος υπό τουρκική σημαία μπήκε στη διαδρομή του ρωσικού κομβόι.
"Ενεργώντας κατά παράβαση των κανονισμών για την αποφυγή συγκρούσεων και κατά τις γενικά αποδεκτές συμβάσεις της πλοήγησης, το τουρκικό σκάφος απέτυχε να περάσει εκτός πορείας της νηοπομπής. Πλησίασε εγκάρσια και προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της, δημιουργώντας έτσι κίνδυνο για μια σύγκρουση" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου τηρούσε σιγή ασυρμάτου παρά τα αιτήματα από τα ρωσικά πλοία να απομακρυνθεί.
Το νέο επεισόδιο έρχεται μόλις ένα 24ωρο απ' τη “ναυμαχία” ρωσικού αντιτορπιλικού με αλιευτικό τουρκικό σκάφος ανοιχτά της Λήμνου στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ψαράδες δεν ανταποκρίθηκαν στα σήματα του ρωσικού πλοίου να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό πλοίο να ρίξει προειδοποιητικές βολές, αναγκάζοντας το τουρκικό σκάφος να αλλάξει πορεία.

Εάν μέχρι στιγμής τα ρωσοτουρκικά «επεισόδια» χαρακτηρίζονταν ως ένα ψυχολογικό παιχνίδι και εκατέρωθεν εντυπώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να ανεβάσει κατά ένα επίπεδο την κλιμάκωση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, μετά και το χθεσινό επεισόδιο της πρόκλησης στα νερά του Αιγαίου από το τουρκικό καμουφλαρισμένο σε αλιευτικό τουρκικού σκάφους παρακολούθησης στο οποίο το ρωσικό πολεμικό πλοίο απάντησε με προειδοποιητικά πυρά.

Γίνεται πλέον απολύτως κατανοητό ότι η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά, προκαλώντας την Μόσχα σε θερμό επεισόδιο, ευελπιστώντας στην έλευση του ΝΑΤΟ και την γιγάντωση της αντιπαλότητας.

Η συγκεκριμένη, εξέλιξη στα νερά της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί, επιπλέον, δείγμα της δύσκολης θέσης στην οποία έχει βρεθεί η Τουρκία και από την οποία θα επιχειρήσει με κάθε μέσο και τρόπο να διαφύγει, μέσω μίας «εύκολης λύσης». Και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ενδεχομένως να αποτελεί και τον «πιλότο» διεξόδου του τουρκικού αδιέξοδου το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]