Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γάλλοι αγανάκτησαν με την Τουρκία: «Κλείστε τα σύνορα!»


Η Τουρκία πρέπει να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση της κρίσης στη Συρία και συγκεκριμένα «σφίγγοντας» τους συνοριακούς ελέγχους για να περιορίσει την είσοδο ξένων τζιχαντιστών στη Συρία, δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεσίρ.

Τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας δεν φυλάσσονται αρκετά, πράγμα που επιτρέπει σε στρατολογημένους ξένους τζιχαντιστές να εισέρχονται στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το Soufan Group (TSG), μια εταιρεία ασφάλειας και πληροφοριών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, υπολόγισε ότι 27.000 με 31.000 αλλοδαποί εισήλθαν στη Συρία και στο Ιράκ, προερχόμενοι από 86 χώρες, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ αυτών είναι 6.000 Τυνήσιοι, 5.000 από τη δυτική Ευρώπη, από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Χωρών (πρώην ΕΣΣΔ) 4.700, από τη Σαουδική Αραβία 2.500, από την Τουρκία 2.100 και από την Ιορδανία 2.000.

Ο υψηλός αριθμός ξένων τζιχαντιστών είναι ο λόγος που η Τουρκία πρέπει να φυλάει τα σύνορά της με τη Συρία.

«Η Τουρκία πρέπει να ελέγχει τα σύνορά της με τη Συρία για να αποτρέπει το Ισλαμικό Κράτος να ενισχύεται με ξένους μαχητές, να τους εκπαιδεύει και στη συνέχεια να τους στέλνει σε άλλες χώρες», είπε ο Γάλλος υφυπουργός στους δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χαρλέμ Ντεσίρ σημείωσε ακόμα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, όπως και οι βομβιστικές επιθέσεις στον Λίβανο, στην Τυνησία και στο Μάλι δείχνουν ότι η Τουρκία «πρέπει να συνεργαστεί στενότερα με τη Διεθνή Κοινότητα για να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις».

Η Τουρκία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή απέτυχε να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία, απόδειξη ότι ορισμένοι τζιχαντιστές κατάφεραν να εισέλθουν στην Ευρώπη παριστάνοντας τους πρόσφυγες και να συμμετάσχουν στο μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει πει ότι τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας πρέπει να σφραγίσουν, καθώς όπως είναι τώρα η κατάσταση το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να διακινεί κλεμμένο πετρέλαιο, αλλά και ξένοι τζιχαντιστές και εφόδια να εισέρχονται στη Συρία.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το κλεμμένο πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ το μεταφέρουν οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.
Στη φωτογραφία, τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος ποζάρει μπροστά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Νέο χτύπημα των Ρώσων στην Τουρκία: Φέρνετε την ηρωίνη στην Ευρώπη!

Μεγάλα φορτία ηρωίνης από το Αφγανιστάν εισέρχονται στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Δίωξης Ναρκωτικών της Ρωσίας.

«Σε αυτή την περίπτωση, το λαθρεμπόριο πετρελαίου συμπίπτει με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μόνο που έχουν διαφορετικούς προορισμούς. Εάν η αφγανική ηρωίνη περνά μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια στα βαλκανικά κράτη και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πετρέλαιο ρέει μέσα στην Τουρκία», δήλωσε ο Βίκτορ Ιβάνοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Ιβάνοφ είπε ότι τα ναρκωτικά από το Αφγανιστάν αποφέρουν κέρδη που υπολογίζονται σε 150 εκ. δολάρια ετησίως για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με το εμπόριό τους, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά της αφγανικής ηρωίνης, όπως και για το λαθραίο πετρέλαιο.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]