Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας, το χρέος και το πάθημα που δεν γίνεται μάθημα


Το γράψαμε στο παρελθόν, θα το ξαναγράψουμε και τώρα. Ο κ. Τσίπρας κάνει ένα κρίσιμο λάθος: δεν διδάσκεται από το παρελθόν. Κι εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτός θα είναι η "εξαίρεση", όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποτελεί - κι αυτός - μέρος του "κανόνα".

Εξηγούμαστε: Προσδοκά ότι οι δανειστές, εκεί γύρω στις αρχές Φεβρουαρίου, θα του κάνουν δώρο το χρέος. Δηλαδή, θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση για την επόμενη μέρα του. Μάλιστα, επειδή του αρέσει να είναι μαξιμαλιστής, περιμένει ότι θα φτάσουν έως το "κούρεμα". Γι' αυτό και βιάζεται να κλείσει, άρον - άρον, μεγάλα μέτωπα, όπως, για παράδειγμα, το ασφαλιστικό, αν και δεν θα τα καταφέρει. Εν προκειμένω, όμως μετρά η πρόθεση, γιατί αποκαλύπτει προθέσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό το οποίο κάνει ο νυν πρωθυπουργός, είναι να επαναλαμβάνει τα λάθη του προκατόχου του. Ήταν μόλις πέρυσι, αρχές Νοεμβρίου (σσ άλλο αν νομίζουμε ότι πέρασαν ...χρόνια), όταν ο κ. Σαμαράς αισθάνθηκε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Ο ίδιος, τώρα που τα θυμάται, λέει ότι η κ. Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, του είχαν υποσχεθεί ότι αν έκλεινε τον τελευταίο γύρο των προαπαιτούμενων του δεύτερου Μνημονίου, θα άνοιγαν την συζήτηση για το χρέος. Στη βάση αυτής της υπόσχεσης, ο Σαμαράς έκανε λοιπόν τα σχέδια του. Υπολόγιζε δηλαδή ότι θα πήγαινε στις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου, με την προίκα της διαχείρισης του μεγαλύτερου προβλήματος της χώρας, που έχει βυθίσει την οικονομία της σε εξαετή ύφεση (σσ ενώ τώρα βαδίζει ολοταχώς προς επταετή).

Εννοείται ότι οι Ευρωπαίοι - του ΔΝΤ συνεπικουρούμενου - δεν έδωσαν ποτέ το χρέος στον τότε πρωθυπουργό. "Πάτησαν" την υπόσχεση τους και τον καταδίκασαν σε μια βαριά εκλογική ήττα, λίγους μήνες μετά. Ο δε Σαμαράς, ακόμα και σήμερα αναρωτιέται γιατί του συμπεριφέρθηκαν έτσι, ενώ αυτός αναλαμβάνοντας το σχετικό πολιτικό κόστος, είχε κάνει ό,τι είχε συμφωνηθεί. Το πιθανότερο είναι ότι και ο κ. Τσίπρας σε λίγους μήνες από τώρα θα έχει το ίδιο "γιατί" στα χείλη. Εκτός και αν συμβιβαστεί με μια μικρή επιμήκυνση, που μπορεί να τον εξυπηρετήσει πολιτικά βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, μεσοπρόθεσμα θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο λάθος του.

Τειρεσίας
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατά πάσαν πιθανότητα αυτό θα συμβεί .Προσπαθούν τώρα να σχηματισθεί οικουμενική Κυβέρνηση για να αθετήσουν την υπόσχεση προς τον Τσίπρα για το χρέος .Γιατί η οικουμενική θα σώσει την Ελλάδα? Το ξέρουν οι πολιτικοί μας ότι η πατρίδα μας δεν σώζεται απλά θέλουν μερίδιο εξουσίας για να είναι στα πράγματα τις διαπραγματεύσεις κλπ. Στα κόκκινα δάνεια συμπεριλαμβάνονται και των κομμάτων? Μάλλον όχι .Το σπίτι το δικό μου θέλουν. Μετά τα κόκκινα δάνεια οι δανειστές μας θα πουλήσουν σε ξένους τα ληξιπρόθεσμα των ΔΟΥ .Εκεί θα κλάψουν μανούλες .Αχ αυτό το ευρώ που μας γέμισε πετρέλαιο και φάρμακα και από καταναλωτές μας έκανε φτωχούς από τις μειώσεις μισθών και την ανεργία.Αχ αυτό το νόμισμα που επί 7 χρόνια μας διέλυσε μας εξευτέλισε ως λαό .Νεοέλληνα γιατί πίστεψες στους Ευρωπαίους και το ευρώ ? Διάβασε λίγο ιστορία και θα καταλάβεις τι είναι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]