Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ρωσικά Τ-90 σαρώνουν τους τζιχαντιστές στη Συρία


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο στρατός της Συρίας ήταν οπλισμένος με μεταχειρισμένα άρματα μάχης σοβιετικής εποχής, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Με τα Τ-55, Τ-62, Τ-72, τα πήγαινε καλά στις μάχες, αλλά οι παραδόσεις στους αντάρτες, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, από τις ΗΠΑ των αντιαρματικών συστημάτων TOW, έχασαν το πλεονέκτημα που είχαν.

Η έλλειψη προστατευτικού θώρακα και ενεργητικής προστασίας έκανε αναποτελεσματική τη χρήση των τεθωρακισμένων οχημάτων, αφού πάθαιναν μεγάλες ζημιές.

Οι μάχες στη Συρία είναι πολύπλοκες, εναντίον ανταρτών όλων των αποχρώσεων. Η ρωσική ηγεσία συνέστησε την κυβέρνηση της Συρίας να εξοπλισθεί με το εκσυγχρονισμένο άρμα Т-90.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, η 4η Μηχανοκίνητη ταξιαρχία του συριακού στρατού οπλίστηκε με τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα και τα έστειλε αμέσως στη μάχη.

Το Т-90 είναι εξοπλισμένο με θερμικό τηλεσκόπιο απεικόνισης και «Буран ПА» [‘Μπούραν ΠΑ], που δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν οι στόχοι με υπέρυθρες ακτίνες και δίνουν ικανό αποτέλεσμα στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι Σύριοι στρατιώτες με τη χρήση αυτών κινήθηκαν γρήγορα και ευέλικτα και κατάφεραν να καλύψουν όλες τις πλευρές της πόλης Χαν Τούμεν που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Χαλεπίου, κλείνοντας τους τζιχαντιστές από όλες τις πλευρές.

Ένα πλεονέκτημα αυτού του άρματος μάχης είναι ότι πολύ δύσκολα θα υποστεί ζημία και συγχρόνως είναι εξοπλισμένα με σύστημα [ТШУ-1 «Штора-1»], που καταστέλλει τα ηλεκτρονικά συστήματα ATGM.

Επιπλέον, το Τ-90 είναι εξοπλισμένο με σύστημα απομακρυσμένης πυροδότησης των πυρομαχικών που έχουν υψηλή εκρηκτική δράση.

Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα της χρήσης των αρμάτων T-90 στη Συρία αποδείχθηκε θετικό.

Αφού, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, απελευθερώθηκαν επτά χωριά και περικυκλώθηκαν οι ισλαμιστές στην πόλη Τούμεν του Χαν αλ Καράσι, που βρίσκεται στο στρατηγικό αυτοκινητόδρομο Χαλεπίου- Δαμασκού, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]