Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι σφάζουν τους τζιχαντιστές στη Σιντζάρ

Οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά εισήλθαν στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ το πρωί της Πέμπτης και όπως μεταδίδεται από ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άγριες μάχες σώμα με σώμα δίνονται με τους τζιχαντιστές.

Η πόλη Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) είναι η πόλη των Κούρδων ηλιολατρών Γιαζίντι που αλώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Αυγούστου του 2014. Από το πρωί της Πέμπτης έχει ξεκινήσει η επιχείριση απελευθέρωσής της από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στη μεγάλη επική επίθεση των Κούρδων συμμετέχουν οι ενωμένες κουρδικές ένοπλες δυνάμεις. Εκτός από τους ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά, μάχονται δυνάμεις του YPG από τη Συρία, αντάρτες του PKK από την Τουρκία και Κούρδοι Γιαζίντι, που ζητούν εκδίκηση για τις σφαγές που υπέστησαν από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014.

Σε πλάνα που μεταδίδει η κουρδική τηλεόραση βλέπουμε το Σιντζάρ να έχει καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν με βομβιστές αυτοκτονίας να σταματήσουν τους Κούρδους που επιτέθηκαν στην πόλη, αλλά είναι τέτοια η ορμή των κουρδικών δυνάμεων που τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά. Οι πρώτες γραμμές άμυνας τον τζιχαντιστών κατέρρευσαν από την ορμή των απογόνων των αρχαίων Μηδών.

Πολλοί τζιχαντιστές έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή. Πετάνε τα όπλα τους και υποκρινόμενοι τους αμάχους προσπαθούν να φτάσουν στη Μοσούλη για να γλιτώσουν από την οργή των Κούρδων.

Ο πόλεμος της φιλοτζιχαντιστικής προπαγάνδας

Τα νεκρά σώματα δεκάδων Ρώσων στρατιωτών φυλάσσονται στα ψυγεία του στρατιωτικού νοσοκομείου της Λαττάκειας στη Συρία, γράφει το προσκείμενο στη συριακή αντιπολίτευση σάιτ Al Souria Net.

Το Al Souria Net υποστηρίζει ότι μια καλά ενημερωμένη πηγή του, τού αποκάλυψε ότι οι νεκροί Ρώσοι σκοτώθηκαν σε μάχες στα βόρεια της Λαττάκειας.

«Το νοσοκομείο ήταν κλειστό για πολλές ημέρες, οπότε μου είναι δύσκολο να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών που κείτονται στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες φυλάσσονται αυστηρά», είπε η ίδια πηγή. Ένας τοπικός δημοσιογράφος επιβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο ήταν κλειστό για 8 ημέρες, ωστόσο, επειδή γίνονταν έργα συντήρησης.


Φυσικά, το ότι η "είδηση" αναγράφεται σε ιστότοπο φίλα προσκείμενο στο ένοπλο τμήμα της συριακής αντιπολίτευσης, που έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα, δεν φαίνεται να απασχολεί τα δυτικά ΜΜΕ, που ψάχνουν εναγωνίως τρόπους ψυχολογικής στήριξης των "μαχητών" του Ισλαμικού Κράτους. Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου της δύσης υπέρ των τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνεται και η προ ολίγων ημερών "διαρροή" αντεπίθεσης των τζιχαντιστών κατά της ολομέτωπης επίθεσης του συριακού στρατού, με αποτέλεσμα την κατάληψη δύο χωριών από τζιχαντιστές... ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρες περιοχές και πόλεις ανακαταλαμβανόταν από τον συριακό στρατό σε όλα τα μέτωπα...!

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]