Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νικολόπουλος: «Όλα στη φόρα»

Η σκόνη που σήκωσε η υπόθεση με τις καταγγελίες Πανούση μοιάζει να εξαπλώνεται αντί να κατακάθεται και μοιάζει να δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων και ηθικής τάξεων.

Δεν είναι μόνο η εύλογη αναρώτηση αν αληθεύουν ή όχι τα όσα δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ζήτημα σοβαρότατο για το οποίο όμως θα αποφανθούν (ως οφείλουν) οι αρμόδιες Αρχές.

Είναι κυρίως τα όσα ακολούθησαν αυτές τις καταγγελίες. Είχαμε για παράδειγμα τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να σπεύδουν –σπασμωδικά λένε κάποιοι πολιτικοί τους αντίπαλοι– να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για τις διαρροές συνομιλιών που φέρεται να είχε ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ πινγκ-πονγκ δηλώσεων και διαρροών για τι ακριβώς έχει συμβεί στην υπόθεση Πανούση συνεχίζεται, ήρθε σήμερα μια αιφνιδιαστική πολιτική απόφαση του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η οποία σηκώνει πολλές ερμηνείες και… παρερμηνείες, για τον σκοπό και τη στόχευσή της.

Ο λόγος για τη σημερινή –αιφνιδιαστική επαναλαμβάνουμε– αντικατάσταση του βουλευτή Αχαΐας και εκπροσώπου της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., Νίκου Νικολόπουλου, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η απόφαση εξέπληξε τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος είπε σε σχετική ανακοίνωσή του ότι
«αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση».
Αυτή ακριβώς η χρονική σύμπτωση είναι που κάνει τις «κακές γλώσσες» να μιλούν για καρατόμηση Νικολόπουλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με εντολή Καμμένου, η οποία εν πολλοίς έστειλε (όπως λέγεται) το μήνυμα «Νίκο, μη μιλήσεις!».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ., Νίκο Τόσκα, σημειώνοντας πως όσα λέει ο Γιάννης Πανούσης «είναι εξόχως ανησυχητικά» και συμπληρώνοντας τα παρακάτω:
«Δεν είναι «αστείο» ένας πρώην υπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια να λέει πως τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης) είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς – κατά τον Γ. Πανούση – τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους».
Μάλιστα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεν μάσησε τα λόγια του εξηγώντας ότι  
«τυχόν διασύνδεση κομματικών ή και κυβερνητικών στελεχών με την τρομοκρατία και το ποινικό έγκλημα, εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα»,  
το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Νικολόπουλος, «δεν μπορεί να περάσει στα… «ψιλά»».

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή αντικατάσταση-καρατόμηση Νικολόπουλου επιβεβαιώνει δύο πράγματα.

Κατ” αρχάς, κάνει επιτακτική την ανάγκη να απαντηθεί το ερώτημα που θέτει (και) ο ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος στη σημερινή του ανακοίνωση:  
«Τι εξυπηρετεί η αντικατάστασή μου;» ρωτά ο βουλευτής και υπογραμμίζει ότι «ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις “θα βάλουμε πλάτη”, ώστε ο πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει την “κόπρο του Αυγείου”, όπως άλλωστε απαιτεί και ο ελληνικός λαός».
Κατά δεύτερον, επιβεβαιώνει τον μοναχικό δρόμο που έχει επιλέξει ο Αχαιός πολιτικός, να ασκεί κριτική όπου χρειάζεται και να χτυπάει τα καμπανάκια κινδύνου στην κυβέρνηση, έστω κι αν ανήκει στη συμπολίτευση. Μάλιστα, το ποιον θα πλήξουν τα «βόλια» της κριτικής δεν μοιάζει να φοβίζει τον Νίκο Νικολόπουλο.
Για τους υπόλοιπους και για τους φόβους τους, δεν ορκιζόμαστε…

Πηγή "Η άποψη"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]