Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς κανένα ίχνος σοβαρότητας...

Είτε έχει απωλεσθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, είτε η σκοπιμότητα εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων έχει αναβιβασθεί ως ύψιστη προτεραιότητα στον βωμό στήριξης προσώπων (και όχι θεσμών) τα οποία εμπλέκονται σε σκάνδαλο που –φυσιολογικά- θα έπρεπε να έχει εξαναγκάσει την κυβέρνηση σε παραίτηση…

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σε άρθρο γνωστού (για τις επαφές του με τον χώρο των κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών) δημοσιογράφου διαβάζουμε την αποκάλυψη των μεθοδολογιών που ακολουθούν ειδικές κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να διερευνήσουν απειλές κατά πολιτικών ή άλλων σημαινόντων προσώπων και να εξασφαλίσουν την αποφυγή εκτέλεσης «συμβολαίων» εις βάρος των «προσώπων – στόχων».

Είναι απορίας άξιο, ποια αξιόπιστη πηγή θα προσέφευγε στην αποκάλυψη των συγκεκριμένων μεθόδων (προφανώς άκρως εμπιστευτικών) που ακολουθούνται.
Τα όσα καταγράφονται στο εμπεριστατωμένο άρθρο είναι άραγε προϊόντα διαρροής και αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών, είναι πολιτικά στοχευμένες διαρροές της σημαντικής «πηγής» (πρώην παράγοντα του υπ. Δικαιοσύνης) ή είναι απλώς μυθεύματα του δημοσιογράφου;

Αποκλείοντας την τελευταία περίπτωση, επειδή θέλουμε να πιστεύουμε πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα προσέφερε ένα άρθρο ψευδές ή καταστροφικό για την χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικά πρόσωπα και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, διερωτόμαστε:
  • Μήπως η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να διερευνήσει την ποιότητα και την σκοπιμότητα των αποκαλύψεων του άρθρου;
  • Μήπως η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα για να προστατεύσει άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα εν εξελίξει επιχειρήσεων κρατικών υπηρεσιών;
  • Μήπως η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να «παντρέψει» το περιεχόμενο του άρθρου (στοιχεία του οποίου εμμέσως επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της Δικαιοσύνης) με τα όσα διαδραματίζονται στο σκάνδαλο Πανούση, που ταλανίζει την κυβέρνηση Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες;
Ας διαβάσουμε το άρθρο και ας αναλογιστούμε: Ποιοι και πως, τελικά, κατορθώνουν να κυβερνούν την χώρα;…

Τα απόρρητα πληροφοριακά δελτία, το παιχνίδι των κινητών, οι «άφαντοι αδρανοποιητές» και οι 50 «μόνιμες» παρακολουθήσεις εντός των φυλακών

«Τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο η ΕΥΠ δίνει πληροφοριακά δελτία για ενδεχόμενες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων ή υπηρεσιακών παραγόντων που εκπορεύονται από βαρυποινίτες ή από ορισμένους κρατούμενους αντιεξουσιαστές...
Προ δύο ετών υπήρχε σχετική ενημέρωση για απειλές μέσα από τις φυλακές εναντίον των πρώην υπουργών κ.κ. Δένδια και Αθανασίου. Σχετικές ενημερώσεις δίνονται και σε επιχειρηματίες ή άλλους ιδιώτες. Η περίπτωση των απειλών κατά του κ. Πανούση δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για όσους ξέρουν τι συμβαίνει στις φυλακές».
Αυτό ανέφερε στο «Βήμα» πρώην σημαντικός παράγοντας του υπουργείου Δικαιοσύνης που γνωρίζει το παρασκήνιο των τεκταινομένων στις φυλακές αλλά και της προσπάθειας εποπτείας από τις διωκτικές αρχές.

Το «έμπιστο» κινητό
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από πολυήμερη έρευνα, η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ επιχειρούν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες κρατουμένων ποινικών και ανταρτών πόλης προκειμένου να αντλούν στοιχεία για υποθέσεις εκβιασμών, οργάνωσης απαγωγών, βομβιστικές επιθέσεις ως και για το παρασκήνιο της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Η παρακολούθηση γίνεται κυρίως με την προσπάθεια καταγραφής του αριθμού των παράνομων κινητών που χρησιμοποιούν οι κρατούμενοι μέσω και παρακολούθησης οικείων προσώπων τους ή σε ελέγχους δικαστικών υπαλλήλων κ.λπ.

Μπορεί όμως να γίνει με τη διοχέτευση σε κρατουμένους κινητών, τους αριθμούς των οποίων γνωρίζουν οι κρατικές υπηρεσίες, και τους προσφέρονται τάχα «πλαγίως και εμπιστευτικά» μέσα στις φυλακές. Πολλές φορές προμηθευτής του κινητού εμφανίζεται κάποιος άλλος κρατούμενος, ο οποίος είναι ωστόσο σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας ή κάποιος τάχα επίορκος κρατικός υπάλληλος.

Χωρίς παρεμβολές
Οι αρχές ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν αλώβητους τους διαύλους συνεννόησης «έγκλειστων» και «ελεύθερων» κακοποιών ή αντιεξουσιαστών προκειμένου να τους παρακολουθούν με τα συστήματα υποκλοπών και να αντλούν πληροφορίες για τις έκνομες ενέργειες που σχεδιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές φορές στο παρελθόν είχε προταθεί σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης να εγκατασταθούν στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας συστήματα αδρανοποίησης κινητών (jammers), όπως αυτά που υπάρχουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, θέατρα και αίθουσες συνεδριάσεων.

Μάλιστα είχαν εκπονηθεί και ειδικές μελέτες για μια ηλεκτρονική «ομπρέλα» που θα μπλόκαρε τα σήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και όλα τα κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κρατούμενοι θα νεκρώνονταν. Αυτό όμως φέρεται να μην υλοποιείται όχι μόνο επειδή εκφράζονται διαμαρτυρίες από κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς υπαλλήλους διότι «η ακτινοβολία που θα εκλύεται από τους αδρανοποιητές κινητών θα τους κλονίσει την υγεία». Φαίνεται ότι κύριο λόγο έχει και η επιθυμία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και στελεχών της ΕΥΠ (κυρίως των τελευταίων) ότι «αν αδρανοποιήσουμε τα κινητά, θα χάνουμε στοιχεία για τα "εγκληματικά" σχέδια των εγκλείστων και τις επιδιώξεις τους».

Και αυτό τελικώς γίνεται, παρ' ότι πολλοί συνάδελφοί τους εκφράζουν επιφυλάξεις πως οι κακοποιοί έχουν και άλλους διαύλους επικοινωνίας με μη παρακολουθούμενα συστήματα, μέσω του Διαδικτύου κ.λπ. Και αυτό διότι έχει διαπιστωθεί πως παρ' ότι υπήρχε η ψευδαίσθηση πως πολλοί από τους κακοποιούς ήταν σε «επικοινωνιακό κλοιό» και καταγράφονταν τα πάντα, πολλές φορές αυτοί έβρισκαν τρόπο να δίνουν εγκληματικές εντολές.

Παρακολουθήσεις διαρκείας
Παρ' όλα αυτά υπολογίζεται ότι 30-50 από τις παρακολουθήσεις διαρκείας της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν εγκλείστους που βρίσκονται σε καθεστώς συνεχούς ακρόασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ φροντίζουν να βάζουν «κοριούς» για την καταγραφή συνομιλιών στα κελιά και σε άλλους χώρους των φυλακών. Και αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι από τους «έμπειρους» βαρυποινίτες ενημερώνουν συνεργούς τους εκτός φυλακών μέσω «μηνυμάτων» που δίνουν στη διάρκεια επισκεπτηρίων ή στα διαλείμματα των δικών.

Με βάση τις αναλύσεις από τις υποκλαπείσες συνομιλίες έχουν γίνει αρκετές ειδοποιήσεις κατά ιδιωτών για ενδεχόμενο σχέδιο απαγωγής τους, κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για «σχέδια εξόντωσής» τους, για σχεδιαζόμενες εγκληματικές ενέργειες ώστε να υπάρξει κίνηση αποτροπής τους κ.ά.

Επιπλέον έχουν δοθεί πληροφορίες για θέματα «εθνικής ασφαλείας» αλλά και κατασκοπείας. Προσφάτως διαπιστώθηκε ότι είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τηλέφωνο πρώην αθλητικού παράγοντα που είναι κρατούμενος για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι που αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014. Και αυτό επειδή είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσαν να αντληθούν στοιχεία για τους χρηματοδότες του φορτίου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]