Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όσο δεν διατάσσονται συλλήψεις, πληθαίνουν τα ερωτηματικά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Δικαιοσύνης εμπαίζουν την Δικαιοσύνη! 

Η υπόθεση Πανούση και η μπόχα που αναδύεται πίσω από τις συγκεκριμένες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα έπρεπε ήδη να είχε στείλει τον πρωθυπουργό στο σπίτι του, και κάποιους από τους πρωθυπουργικούς παρατρεχάμενους να βρίσκονται ήδη πίσω από τα κάγκελα των φυλακών...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Αυτή η βρώμικη ιστορία, μπορεί να μην άπτεται ευθέως με ζητήματα εθνικής ασφάλειας, είναι όμως αποκαλυπτική για το πώς η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όταν η αντίληψη για τον τρόπο άσκησης διοίκησης και εξουσίας, φυλακίζεται στην περιδίνηση ιδεοληπτικών εμμονών και λοιπών αρρωστημένων ιδεολογημάτων.

Οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι σ αυτή τη θλιβερή ιστορία, και πρωτίστως ο πρωθυπουργός της χώρας, όχι μόνο δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για τη συνειδητή απόπειρα συγκάλυψης αυτής της βρωμερής υπόθεσης, αλλά ακόμη και σήμερα, αξιοποιώντας και την τελευταία δυνατότητα που τους παρέχει η τυπολατρία του κατάπτυστου «νομικού μας πολιτισμού» μέσα από τα δικονομικά του τερτίπια, καταφεύγουν σε μια ακόμη προκλητική κίνηση, που απλά είναι δεικτική του μεγέθους της προσωπικής και σε κάθε περίπτωση της πολιτικής τους ενοχής.

Έτσι… αντί να συμβάλουν έστω και την ύστατη στιγμή, στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας, επιμένουν να κινούνται στον αστερισμό της προκλητικής συγκάλυψης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. 

Χθες λοιπόν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και από κοντά και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για "σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο υπηρεσιακών εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας", η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα, βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη, δήλωσε πως πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί». Τι έχουμε λοιπόν εδώ;
  • Πρώτον: Από τη μεριά της κυβέρνησης, μια ακόμη αθλιότητα, αφού αντί να αισθανθεί την ανάγκη να λογοδοτήσει για την ύποπτη και επικίνδυνη διαχείριση αυτού του ζητήματος, τολμά να ζητά και τα ρέστα για τη δημοσιοποίηση των πραγματικών περιστατικών με έγγραφα που ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει (άλλωστε και οι ίδιοι επιβεβαιώνουν το αληθές των περιστατικών μεσα από τη μηνυτήρια αναφορά τους).
  • Δεύτερον: Από τη μεριά της Δικαιοσύνης, μια ακόμη προκλητική αντιμετώπιση, αφού με τρόπο επιδεικτικό, καταπιάνεται με την τυπική πλευρά του ζητήματος, ενώ όφειλε από την πρώτη κιόλας στιγμή να μπει στην ουσία αυτής της επικίνδυνης ιστορίας.
Η μανδάμ Ευτέρπη λοιπόν, αντί να προβεί άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη στη σύλληψη των μηνυτών, στέλνοντας προς πάσαν κατεύθυνση σαφέστατο μήνυμα πως η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι διατεθειμένη να πελαγοδρομήσει σε δικονομικά τερτίπια που ξεστρατίζουν το έργο της στο τυπικό μέρος και μακριά από την ουσία της υπόθεσης, γι ακόμη μια φορά κατέφυγε στην πεπατημένη.
  • Ασχολείται με το νομότυπο της δημοσιοποίησης του εγκλήματος, και όχι με το έγκλημα αυτό καθ εαυτό…
  • Παραλαμβάνει μηνυτήρια αναφορά από εν δυνάμει κατηγορούμενους, μετατρέποντας σε κατηγορούμενους τα θύματα αυτής της θλιβερής ιστορίας.
  • Επιτρέπει την αποχώρηση των τριών κυβερνητικών στελεχών από την έδρα της εισαγγελίας, αντί να διατάξει την άμεση προσαγωγή για κατάθεση τόσο του διοικητή της ΕΥΠ όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού, δρομολογώντας ήδη από προχθές τις σχετικές προβλεπόμενες προς τούτο διαδικασίες.
Ρωτάμε κυρία Κουτζαμάνη εμείς οι μη νομομαθείς αλλά ζώντες σε μια πατρίδα που έχει πολλαπλά κατεξευτελιστεί από τους ίδιους τους προστάτες της, που ορκίστηκαν πίστη σ αυτή και στο Σύνταγμά της ως υπέρτατο νόμο της. 
Ρωτάμε...
  • Τι είναι αυτό που επί  της ουσίας έχει μεγαλύτερη αξία; Το ότι διέρρευσαν όπως διέρρευσαν αυτές οι πληροφορίες, ή το γεγονός πως η διαρροή και η μη διάψευσή τους (πως θα μπορούσαν άλλωστε να διαψευστούν) αποδεικνύει ότι έχει συντελεστεί εγκληματική ενέργεια για την οποία επιβάλεται να υπάρξει και παραδειγματική τιμωρία;
  • Η διαρροή των εγγράφων είναι το μείζον ή μήπως το γεγονός ότι εσείς ως αρμοδία εισαγγελεύς δεν ενημερωθήκατε από την πρώτη στιγμή, ούτε από τον κ. Πανούση, ούτε από τον κ, Ρουμπάτη, ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας;
  • Η διαρροή των εγγράφων συνιστά έγκλημα και μάλιστα πρωτεύον ως προς τη σημασία του, ή μήπως η συνειδητή συγκάλυψη συντελεσθέντος εγκλήματος, από κορυφαίους παράγοντες που έχουν ονοματεπώνυμο, συγκεκριμένη αρμοδιότητα και συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας;
  • Η διαρροή των εγγράφων είναι το πρωτεύον, ή μήπως το βάσιμο συμπέρασμα που ανακύπτει από αυτή τη διαρροή, για τις ύποπτες διαδρομές ενός παράκεντρου εξουσίας που φαίνεται να λειτουργεί με συμμοριακά χαρακτηριστικά, και το οποίο επιμελώς σας έχουν αποκρύψει, αυτοί που όφειλαν να πρωτοστατούν στην περιφρούρηση της νομιμότητας;
Για όλα τα παραπάνω, η έννοια της προφυλάκισης, έχει νόημα κυρία Κουτζαμάνη; Παραμένει σε ισχύ ως εργαλείο στα χέρια σας; Και αν Ναι... τότε στη βάση ποιάς λογικής επιλέξατε να μη το χρησιμοποιήσετε, όταν είστε αντιμέτωπη με σειρά γεγονότων τα οποία σημαδεύουν ανεξίτηλα το κύρος της κυβέρνησης της χώρας, με προφανείς επιπτώσεις και στη διεθνή θέση της;

Πηγή "Ελληνικό Φόρουμ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]