Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εισβολή στην Συρία προανήγγειλε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Παιχνίδια με την «φωτιά» αρχίζει να παίζει η Τουρκία καθώς η μεγάλη έπαρση από την θριαμβευτική νίκη του Ερντογάν στις πρόσφατες εκλογές, μάλλον την ωθεί σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς.

Την ανοιχτή απειλή ότι η Τουρκία έχει έτοιμο το σχέδιο εισβολής στην Συρία για να προστατέψει, υποτίθεται τα συμφέροντα της και τα σύνορα της, εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίολγου, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην πρωτεύουσα του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ.

Ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων A.A., πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πόλη Ερμπίλ όπου είχε συνομιλίες με τον αρχηγό των Κούρδων, Μεσούντ Μπαρζανί, τόνισε πως η Τουρκία έχει έτοιμο το σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία το οποίο πρόκειται να εκτελεστεί πολύ σύντομα .

Ο Φερινούντ Σινιρλίολγου ανέφερε ότι επιβάλλεται η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία για να προστατευτούν τα σύνορα της από επιθέσεις Τζιχαντιστών (τους οποίους η ίδια η Τουρκία εξέθρεψε), ενώ τόνισε πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με την συνεργασία και του Μπαρζανί. Τέλος υποστήριξε ότι παράλληλα με τα στρατιωτικά μέσα η Τουρκία υποστηρίζει και… την ειρηνική επίλυση του συριακού προβλήματος.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν όπως ήταν επόμενο μεγάλη αίσθηση στον τουρκικό τύπο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, έσπευσε να συμπληρώσει πως δεν έχει υπόψη του για κάποιο άμεσο σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο οι απειλές των Τζιχαντιστών από το συριακό έδαφος.

Κάποιοι στην Άγκυρα θέλουν να τραβήξουν το σχοινί στην Συρία αλλά στην περίπτωση αυτή σίγουρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλούς αντιπάλους, με πρώτο και καλύτερο την ρωσική παρουσία την οποία η Άγκυρα υπολογίζει θέλει δεν θέλει.

Αν έχουν κότσια ας προχωρήσουν!

Πηγή ΝikosΧeiladakis



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αστους να προχωρησουν!

    Εχουν παρει τα σκατομυαλα τους αερα και αν κρινουμε απο το γεγονος οτι ειναι μεγαλοϊδεατες,

    ειναι οι χρησιμοι ηλιθιοι των αμερικανων και των σαουδοαραβων!

    Στοχος τους βεβαια ειναι οι Κουρδοι της Συριας και οχι οι τζιχαντιστες!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]