Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι καταγγέλουν επίθεση της Τουρκίας εναντίον τους...

Πυρά κατά των Κούρδων της Συρίας εξαπέλυσε ο Τουρκικός στρατός στο νέο αυτόνομο κουρδικό καντόνι του Τελ Αμπιάντ.
Αυτό καταγγέλλουν οι Κούρδοι του PYD και της ένοπλης δύναμης αυτού, της YPG.

«Ο Τουρκικός στρατός έπληξε το προηγούμενο Σάββατο και το πρωί της 25ης Οκτωβρίου θέσεις των μονάδων μας κατά μήκος των συνόρων, στο Τελ Αμπιάντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτοφυλακή του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας, YPG.

Η YPG ανέκτησe τον έλεγχο του Τελ Αμπιάντ εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από σφοδρές μάχες πολλών εβδομάδων.

Τούρκος αξιωματούχος, δήλωσε, ανωνύμως, ότι «οι τουρκικές αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς» των Κούρδων της Συρίας.
Το καθεστώς Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας, λόγω των στενών τους σχέσεων με τους συμπατριώτες τους της Τουρκίας που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου κατηγόρησε σήμερα το PYD ότι επιχειρεί να επωφεληθεί από τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για να θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, κατά μήκος των συνόρων.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα παιχνίδια», είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος. Μόνο που ξέχασε ότι ήδη οι Κούρδοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας, χάρη στην «σοφή» πολιτική Ερντογάν.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, πάντως, θα διαταράξει ακόμα περισσότερο τις ήδη άσχημες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και ίσως προκαλέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων στην περιοχή.

Πηγή Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]