Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

60 βουλευτές έχουν ελλιπείς δηλώσεις και στο Μαξίμου... σφυρίζουν αδιάφορα

Απίστευτη κοροϊδία: Θα ελεγχθούν επί των συμπληρωματικών καταθέσεων που θα υποβάλουν και θα βγουν όλοι... λάδι!

Εδώ και πάρα πολλούς μήνες επισημαίνουμε ότι το ψάρι... βρωμάει από το κεφάλι και δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να ευαγγελίζονται την κάθαρση και την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν το ίδιο το πολιτικό προσωπικό εν Ελλάδι έχει ανοικτούς λογαριασμούς και μαύρα ταμεία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομολογία του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mega, έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι εν λόγω βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι αντιπρόσωποι του Έθνους μας λένε ότι 60 από τους 300 έχουν υποβάλει «θολές» δηλώσεις ή είναι «ξεχασιάρηδες», αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, αφού απλά θα κληθούν να φέρουν τα χαρτιά που ξέχασαν και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Όπως είπε, η προσκόμιση στοιχείων που ενδεχομένως ζητηθούν κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι σύμφωνη με το νόμο.

«Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί», υποστήριξε ο κ. Βαρεμένος, αναφέροντας πως «οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους».

«Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρε το. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιολογητικό», είπε ο κ. Βαρεμένος.

Όπως αντιλαμβάνεστε για τους... ξεχασιάρηδες δεν υπάρχει καμία κύρωση, όπως συμβαίνει με τους απλούς Έλληνες πολίτες που αν ξεχάσουν έστω κι ένα ευρώ κατά τη διάρκεια υποβολής των δηλώσεών τους στην εφορία, δέχονται καταιγισμό προστίμων, τόσο από την εφορία, όσο και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι της κοροϊδίας του ελληνικού λαού, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης του οποίου το πόθεν έσχες ελέγχεται, ισχυρίζεται ότι δήλωσε πιο πολλά από όσα διέθετε!!!

Σε δήλωσή του, στο Mega, για την υπόθεση με το πόθεν έσχες του, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη '12, '13 και '14, όπως ζητήθηκε, περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι' αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα», πρόσθεσε.

Από τα λεγόμενα του Φλαμπουράρη και του Βαρεμένου προκύπτει ότι όσοι ελέγχονται θα προσκομίσουν νέα στοιχεία και θα ελεγχθούν επί των νέων συμπληρωματικών δηλώσεων που θα καταθέσουν.

«Καταπληκτική» αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας.

Ενόσω συμβαίνουν και λέγονται τα παραπάνω, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί σιγή ιχθύος...

Πηγή NewsBomb



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]