Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχείς νίκες του συριακού στρατού με την βοήθεια των ρώσων

Την Παρασκευή το απόγευμα οι δυνάμεις του συριακού στρατού, οι «δυνάμεις του Guépard » του συριακού στρατού (η Μονάδα του Τίγρη) συ συντονισμό με τις Μονάδες της Εθνικής Άμυνας αιφνιδίασαν το Ισλαμικό Κράτος από μια ισχυρή επίθεση που εξεπέλυσαν εναντίον του Jabboul στην ανατολική περιφέρεαι του Χαλεπίου που θεωρείται προπύργιό τους.Ο συριακός στρατός σκότωσε 26 αντιπάλους και κατέστρεψε 4 θωρακισμένα οχήματα επανδρωμένα με κανόνια αντιαεροπορικά των 23 mm.

Για να διεεισδύσουν στο οχυρό της ISIS oι δυνάμεις του Τίγρη Guépard (Cheetah) είχαν ανάγκη από αεροπορική υποστήριξη.Αυτή τους την διοχέτευσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ρωσική πολεμική αεροπορία η οποία και τους διοχέτευσε και πληροφορίες και εξανάγκασε την τρομοκρατική οργάνωση να αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης και από το ανατολικό τμήμα για να αποφύγει την μαζική επίθεση των ρωσικών μαχητικών στις θε΄σεις άμυνας που κατείχε.

Στη συνέχεαι σύντομων ανταλλαγών πυρών με την ISIS στις ανατολικές συνοικίες οι συτριακές δυνάμεις έθεσαν υπό ολοκληρωτικό έλεγχο το Jabboul.Είναι η πρώτη φορά εδώ και 3 χρόνια που ο συριακός στρατός εισήλθε και πάλι στην πόλη.Επίσης ανέκτησαν έδαφος στην ανατολική επαρχάι του Χαλεπίου.

Συριακές δυνάμεις παραμένουν ωστόσο παγιδευμένες και αντιστέκονται σθεναρά στα 3 χωριά του στρατιωτικού αεροδρομίου του Kuweires που είναι παγιδευμένο ξεκινώντας από την πεδιάδα Deir Hafer.
Οι ισλαμιστές συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις κατά του αεροδρομίου παρά τη σησμαντική πρόοδο των τελευταίαων ημερών του συριακού στρατού σε περιοχές του Αν.Χαλεπίου.

O συριακός στρατός απελευθέρωσε την Κοιλάδα της Χάμα… και προχωράει για το Ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε την κοιλάδα της Χάμα που απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη του Idleb στα ΒΔ της Συρίας. »Η κοιλάδα στο βορρά της επαρχίας της Χάμα απελευθερώθηκε ολοκληρωτικά.Περί τις 10 κοινότητες που βρίσκονται μέσα σε αυτήν εγκαταλείφθηκαν από τους τζιχαντιστές « , δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του συριακού στρατού Samir Souleiman.

Ο κ.Souleiman πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες επί του παρόντος ασχολούνται με την αποναρκοθέτηση των τοποθεσιών και δεν αποκλείει να βρίκσονται απομονωμένοι τζιχαντιστές ή sniper να βρίσκονται στην περιοχή.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του στρατού βρέθηκαν υπόγεια τούνελ σε πολλές πόλεις όπου αυτοί μπορούν να κρυφθούν.

Οι τρομοκράτες που μάχονταικατά του συριακού στρατού σε αυτήν την περιοχή είναι της Al-Nosra, που αντιπροσωπεύει την Al-Qaïda στη Συρία δήλωσε ο Souleiman.Την Παρασκευή ο συριακό στρατός δημοσίευεσε εικόνες από την εκετεταμένη επιχείρηση στη Hama, που ολοκληρώθηκε από την απελευθέρωση πολλών πόλεων και χωριών από το Ισλαμικό Κράτος. Πολλά μίντια συριακά και λιβανέζικα είχαν μεταφέρει ότι ο στρατός απελευθέρωσε μια περιοχή που εκτέινεται σε 50 με 70 χιλ. Μήκος στα βόρεια της Hama.

Ρωσικό Υπ.Άμυνας: Αυξήσαμε τις επιδρομές μας. Το 24ωρο έγιναν 64 έξοδοι κατά 55 στόχων… Ράκκα, Χαλέπι, Χάμα στο στόχαστρο

To Yπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ένα βίντεο από την επίθεση των ρωσικών μαχητικών στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους.Το υπουργείο διευκρίνισε ότι χτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών.Πιο νωρίς ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Άμυνας ο Igor Konashenkov δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε τις αποστολές και τις δράσεις της στη Συρία σε έδαφος που ελέγχεται από την ISIS. »To ποσοστό των εξόδων των μαχητικών αεροσκαφών μας παραουσιάζει σημαντική αύξηση όσο και των αναγνωριστικών πτήσεων » τόνισε ο Konashenkov.Tα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις των τρομοκρατών στην επαρχία του Χαλεπίου.Επήλθε μια έκρηξη πυρομαχικών αλλά και ένα προπύργιο των ισλαμιστών καταστράφηκε ολοσχερώς.Η κάμερα κατέγραψε το χτύπημα ακριβείας κατά του στόχου .Στην επαρχία της Raqqa τα βομβαρδιστικά Su-34 κατέστρεψαν διοικητήριο των τρομοκρατών.


Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο η ρωσική αεροπορία επιτέλεσε 64 πτήσεις μαχητικών κατά 55 στόχων της Daech.Το υπουργείο διευκρίνισε ότι καταστράφηκαν 29 στρατόπεδα εκπάιδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών των τρομοκρατικών δικτύων στην επαρχία της Hama.sana 10/10/15

«H πολεμική μας αεροπορία κατά τη διάρκεια μιας ημέρας κατέστρεψε 2 διοικητήρια και 29 στρατόπεδα τρομοκρατών, 23 οχυρωμένες εγκαταστάσεις και πολλές θέσεις των μονάδων τους με στρατιωτικό εξοπλισμό » ανακοίνωσε ο Igor Konashenkov το Σάββατο

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 64 εξοδοι και χτυπήθηκαν 55 στόχοι πρόσθεσε. Ο στρατηγός επίπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορέις οι τζιχαντιστές πλεόν υποφέρουν από έλλειψη καυσίμων και πυρομαχικών μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. "Κάποιοι από αυτούς απογοητευμένοι εγκαταλείπουν τη ζώνη μάχηςκαι κατευθύνονται βόρεια", είπε.

Ρωσικά ελικόπτερα MI-24 γαζώνουν τους ισλαμιστές στην Χάμα.Οι « μετριοπαθείς » έκαναν εθνοκάθαρση σε χωριό πριν φύγουν

Oι δυνάμεις των ισλαμιστών της 101ης ταξιαρχίας του FSA και των οργανώσεων Harakat Ahrar Al-Sham, Liwaa Suqour Al-Ghaab, και της συριακής Al-Qaïda της « Jabhat Al-Nusra » δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από στρατιωτικά ρωσικά ελικόπτερα MI-24 στο εσωτερικό των πόλεων Kafr Zita, Kafr Naboudeh, Khan Sheikhoun, Qala’at Al-Madayq και ‘Atshan το πρωί του Σαββάτου.Οι επιδρομές από αέρος άφησαν πίσω τους πολυάριθμους νεκρούς τρομοκράτες και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό τους.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της πόλης Mhardeh, η ρωσική αεροπορία επιτέθηκε κατά ισλαμιστών τρομοκρατών στην πόλη Khan Sheikhoun στο νότο της επαρχίας του Idlib και σκότωσε δεκάδες αντιπάλους στην υπάιθρια αυτή ζώνη και κατέστρεψε μισή ντουζίνα θωρακισμένων.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η ρωσική αεροπορία συνέχισε την επίθεσή της για 72 συνεχόμενες ώρες για ν΄αποδυναμώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες πρσοτατεύοντας τις περιοχές που πρόσφατα απελευθέρωσε ο συριακός στρατός στην περιφέρεια της Χάμα πάνω από 70 τ.χλμ.

Την Τρίτη τον πρωί η 87η Ταξιαρχία του συριακού στρατού της 10 μονάδας τεθωρακισμένων σε συντονισμό με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν επίθεση εκτεταμένης κλίμακας για ν΄απελευθερώσουν τις στρατγικής σημασίας πόλεις Latmeen, Al-Lataminah, Kafr Zita, και Qala «Al-Madayq.

Όντως απελευθέρωσαν τις Al-Mughayr, Lahaya, Markabah, Tal Sikeek, Tal Sakhar, και Tal ‘Uthman και πραγματοποίησαν μεγάλη πρόοδο μέσα στην Latmeen.Ο συριακός στρατός έχασε 33 στρατιώτες και 10 τανκ σε αυτήν ττην εντυπωσιακή του προέλαση.Η Ρωσία ξαναπήρε το πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια με την αεροπορία.

Ο συριακός στρατός εκτός των άλλων απελευθέρωσε και το χωριό Al-Bahsa στην επαρχία της Hama.Ένα τηλεοπτικό συνεργείο του RT κατέγραψε τις μαζικές καταστροφές που υπέστη το χωριό από την δίμηνη παραμονή των τρομοκρατών εκεί.Ήταν υπό τον έλεγχο της Al-Nusra.Μόλις χθες την Παρασκευή οι δυνάμεις της αποσύρθηκαν από το χωριό λόγω της προέλασης του συριακού στρατού που ήταν υποστηριζόμενος από την ρωσική αεροπορία.

Δεκάδες νεκροί ανακαλύφθηκαν διάσπαρτοι από το στρατό. Πολλά θύματα είχαν τα χέρια δεμένα γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόσκειται για ομαδική εκτέλεση που έκαναν οι τζιχαντιστές στην Al-Bahsa.Ο Murad Gazdiev του RT και η ομάδα του πήγαν στο σημείο για να καταγράψουν τη φρίκη και ενώ οι μάχες συνεχίζονταν κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα.



Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]