Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στοιχεία ΣΟΚ για τους Γερμανούς τζιχαντιστές

Τι αποκαλύπτει έρευνα των Αρχών ασφαλείας

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τα προφίλ των Γερμανών τζιχαντιστών, που ταξίδεψαν μέχρι τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, δίνει μια έρευνα που διεξήχθη από τις γερμανικές Αρχές.

Στην έρευνα συνεργάστηκαν η Γερμανική Κρατική Ασφάλεια, το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος, το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο και το Κέντρο Πληροφοριών και Μελέτης ενάντια στον Εξτρεμισμό της Έσσης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα προσωπικά δεδομένα 670 τζιχαντιστών, που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στη Συρία και το Ιράκ από τον Ιούνιο του 2015, δηλαδή όσοι πήγαν στη Μέση Ανατολή το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Στις 11 σελίδες της έρευνας -που διέρρευσε στα ΜΜΕ- φαίνεται αρχικά ότι η διαδικασία προσηλυτισμού τους στον τζιχαντισμό ξεκίνησε μέσα στην ίδια τη Γερμανία.
 • Για το 30% των περιπτώσεων «υπεύθυνο» είναι το διαδίκτυο. Οι γνωριμίες σε τζαμιά ευθύνονται για το 33% των στρατολογημένων ενώ οι «κακές παρέες» ευθύνονται για το 37%.
 • Επίσης, υπάρχουν και 9 περιπτώσεις που στρατολογήθηκαν μέσα στις φυλακές.
 • Το 78% των τζιχαντιστών εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο παραμένει η πιο «δημοφιλής» τρομοκρατική οργάνωση.
 • Από τους 670 που μελετήθηκαν στην έρευνα οι 234 επέστρεψαν στη Γερμανία, ωστόσο, μόνο 23 συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.
 • Οι περισσότεροι Γερμανοί τζιχαντιστές ζούσαν στις πόλεις και το 21% είναι γυναίκες. Μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25,9 έτη.
 • Το 1/3 των τζιχαντιστών έχουν παιδιά ενώ 80 τζιχαντιστές είναι μεταξύ 15 έως 18 ετών.
 • 409 από τους 670 τζιχαντιστές έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και 399 είναι Γερμανοί πολίτες, από τους οποίους οι 160 έχουν διπλή υπηκοότητα.
 • Από τους 670 οι 114 είναι Γερμανοί και στην εθνική καταγωγή (και όχι μετανάστες με γερμανική υπηκοότητα ή αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας), οι οποίοι απαρνήθηκαν τον χριστιανισμό και εξισλαμίστηκαν. Οι περισσότεροι από τους 114 Γερμανούς ιθαγενείς είχαν εξισλαμιστεί πριν τα 22 τους έτη.
 • Οι περισσότεροι από τους μισούς, στο σύνολο των 670, πριν γίνουν τζιχαντιστές είχαν ποινικό μητρώο για επιθέσεις, κλοπές, ναρκωτικά και σεξουαλικές επιθέσεις.
 • 80 είχαν πάει στο Πανεπιστήμιο αλλά δεν είχαν αποφοιτήσει. 63 έφυγαν για τη Συρία μόλις ολοκλήρωσαν το Λύκειο.
Η έκθεση θεωρείται από ειδικούς ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη και στις υπηρεσίες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Το ISIS αυξάνει την επιρροή του στο Αφγανιστάν

«Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη εξάπλωση του ISIS», εξηγεί η έκθεση, η οποία επισημαίνει ότι ομάδες που έχουν δηλώσει ότι συντάσσονται με τους τζιχαντιστές έχουν εντοπιστεί σε 25 επαρχίες
Το Ισλαμικό Κράτος αυξάνει την επιρροή του στο Αφγανιστάν εις βάρος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση μιας επιτροπής ειδικών του ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των ομάδων και των προσώπων που δηλώνουν πίστη στο ISIS ή που δηλώνουν ότι πρόσκεινται σε αυτό αυξάνεται σε πολλές επαρχίες του Αφγανιστάν», αποκαλύπτει η έκθεση της επιτροπής αλ Κάιντα-Ταλιμπάν.

Η επιτροπή βασίζεται σε εκτιμήσεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες «περίπου το 10% των ενεργών μελών της αντίστασης στην οποία κυριαρχούν οι Ταλιμπάν έχουν εκφράσει τη συμπάθειά τους προς το ΙΚ». Όμως αυτός ο αριθμός «δεν είναι σταθερός διότι οι συμμαχίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της εποχής των συγκρούσεων» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
 • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
 • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]